Luukku 22: Syyllisyyden nurkkaus

22_luukku_joulukalenteri.jpg

Veikkaan, että aika moni suomalainen perhe tarvitsisi jouluunsa konseptin nimeltä Syyllisyyden nurkkaus. Meillä se on ollut käytössä jo noin viisi joulua. Sen keksi mun pikkuveli Otto, joka tunnetaan uskomattomasta diplomatiantaidostaan ja joustavuudestaan. (Tämä ilman sarkasmia. On nimittäin vain yksi asia, jolla Oton saa suuttumaan: Jos ollaan pimeässä maastossa (esim metsässä) ja joku väläyttää hetkellisesti taskulamppua niin, että Oton näkö sokaistuu hetkeksi ja pimeässä näkemiseen totuttelu alkaa nollasta.)

Syyllisyyden nurkkaus on paikka meidän äbälän olohuoneessa, jonne kuuluu mennä aina silloin, kun haluaa jakaa Syyllisyyden lahjaa muille. Syyllisyyden lahja voi olla mitä tahansa syyllistämisestä (”Minä oon käynyt kastomassa isoäitiä kaikkein eniten tänä vuona. Se on niin yksin, kun ette soita sille.”) kaikenlaiseen marttyroimiseen (”Sydänverellä kyhäsin eilen yökahteen saakka tätä piparkakkutaloa, toivottavasti nyt nautitte!.” ”Näin yhdeksännellä kuulla raskaana on raastavaa pyöriä tuolla ruuhkassa etsimässä teille joululahjoja.” Jälkimmäinen sitaatti oli oma syyllisyyden lahjani muille.)

Joulu on ehdottomasti Syyllisyyden lahjan jakamisen aikaa, mutta se saa ”uuden veikeän tason”, jos on aloittamassa tämän lahjan jakamista esimerkiksi keittiössä, ja sitten kaikki muut älähtää: ”Äppäppäppää, nyt kuulostaa siltä, että jonkun kannattaisi mennä Syyllisyyden nurkkaan.”

Välillä ollaan jopa tehty niin, että ollaan laitettu tuolit rinkiin Syyllisyyden nurkkaan ja sitten jokainen on vuorollaan saanut jakaa lahjaansa muille. Miten vapauttavaa!

Tämä on toiminut meillä tosi kivasti. Suosittelen kokeilemaan!

 

Kuva: Viime joulu sujui äbälässä riidattomissa merkeissä – kiitos Syyllisyyden nurkkauksen!

 

Hyvän mielen absurdin joulukalenterin edelliset osat:

1. luukku: fanttasia

2. luukku: panhuilu tunteiden tulkkina

3. luukku: vihamuki

4. luukku: kulttuurikodin kasvatti

5. luukku: parhaat Wilma-merkinnät

6. luukku: Hannes Hynönen

7. luukku: suuren suuri puurokauha

8. luukku: Timpsin snäppijoulukalenteri

9. luukku: kaksi kuukautta

10. luukku: snapsin siemailijat

11. luukku: pepun vemputtaja

12. luukku: julhälsningar från Haga

13. luukku: joulupukki-gate

15. luukku: bussi on köyhille

21. luukku: tietävätkö he?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *