Luukku 7: Suuren suuri puurokauha

Juliaihminen

 

Älkää käsittäkö mua väärin, olen aina tykännyt Katri Helenan Joulumaa-biisistä. Mutta onhan sen sanoitukset nyt aika happoset. Etenkin tämä kohta on aina kriipannut mua:

”Voi jos jostain saada voisin suuren puurokauhan. Sillä antaa tahtoisin mä maailmalle rauhan.” 

Kuulostaa suuruudenhullulta idealta, suorastaan väkivaltaiselta. Onko puurokauha tässä joku eufemismi ydinpommille? Eikö Maolla ja Stalinilla ollut vähän samanlaisia ajatuksia? "Antakaa mulle isot aseet ja armeija, niin minä takaan rauhan." Oikeastaan tästä tulee mieleen Taru Sormusten Herrasta -kirjan Sauron, jolla oli kyllä hyvät aikeet alun perin mahtisormuksen suhteen, mutta kuinka sitten kävikään?

**

Kun pohdiskelin tätä mun siskolle Sofialle, se yllättäen ilmoitti käyneensä maailman suurimman puurokauhan luona. Se sijaitsee Japanissa, Miyajimassa ja on oikea turistinähtävyys. Täällä on kuvia siitä. Tämä ilahdutti mua suuresti.

Nyt pitää enää toimittaa tuo kauha Helenan Katrille ja maailmanrauha on taattu. Tosin musta tuntuu, että esimerkiksi Martti Ahtisaari olisi parempi neuvottelemaan maailmanrauhasta, joten pitäiskö vaan pyytää, että nuo japanialaiset lähettäisivät kauhan hänelle lainaan?

 

Kuva:

"Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta." No se on hyvä, sillä veikkaan että suurin osa suomalaisista ei ole koskaan nähnyt tunturia. Itse sain tunturiin ensikosketuksen vasta 25-vuotiaana, kun vietin viikon Kilpisjärvellä graduretriitissä. Yhtenä päivänä kiipesin Saana-tunturille. Heittämällä kaunein paikka, missä olen ikinä ollut.

 

Entä mikä on teidän suosikkinne oudoista joululauluista?

 

Hyvän mielen absurdin joulukalenterin edelliset osat:

1. luukku: fanttasia

2. luukku: panhuilu tunteiden tulkkina

3. luukku: vihamuki

4. luukku: kulttuurikodin kasvatti

5. luukku: parhaat Wilma-merkinnät

6. luukku: Hannes Hynönen

 

 

Kommentit

Suvi55

Tarpeeksi suurella puurokauhalla kun kopauttaa ohimoon, niin kyllä siitä rauhoittuu itse kukin.

Tai ehkä Katri Helena haluaa syöttää ihmiset niin täyteen puuroa, ettei kukaan jaksa vihapäissään enää heilua.

Min lempijoululaulu on sellanen, jota ei ikinä soiteta missään.

Juliaihminen
Juliaihminen

No nyt mua alkoi kiinnostaa, että mikä se on! 

Suvi55

Haha, niin siis mie vihaan joululauluja ihan tosissani (joku yliannostus lapsena tai jotain, silloin muistan kuunnelleeni vaikka keskellä kesää), eli soittamatta jäänyt joululaulu on se parhain joululaulu. :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaha, siis niinpä tietysti. Taitaa multa puuttua muutama ruuvi päästä tällä hetkellä :D

Mutta joo, ymmärrän hyvin joululaulukammotuksen! Mun inhokkijoululauluni on Petteri Punakuono, koska kerran yhdellä matkalla mun ystäväni hymisi ja hyräili sen sävelmää noin kolme päivää putkeen, eikä mulla ollut pakotietä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ai niin, tänäänhän hesarissa mainittiin, että Joulumaa-biisin sanoitukset on tehnyt (mun all time favorite sanoittaja) Junnu Vainio. Eli siis ajatus maailmanrauhan tarjoavasta suuren suuresta puurokauhasta on oikeasti lähtöisin häneltä. 

Radamsa

Pitää nyt nillittää, että Sauronilla oli kyllä vain ja ainoastaan Keski-Maan kansojen alistaminen, maailmanvaltius ja kaikenlaista muuta pahista mielessä jo mahtisormusta luodessaan. Tämä ei toki mielestäni estä yhteyttä Joulumaa-laulun tekijöihin :p

Pakko myös sanoa että mahtava blogi tämä,  ihanan tarkkanäköisiä ja hervottoman hauskoja tekstejä täynnä!

Juliaihminen
Juliaihminen

Omg! Sä olet ihan oikeassa. Tämä on häpeällistä, koska oon aika grande lotr-fani. Jotenkin tässä sitä ihminen sekotti Sarumanin ja Sauronin ajatukset... selityksiä selityksiä!

Hihii, kiitos superkivoista kehuista! <3

Kommentoi