Luukku 7: Suuren suuri puurokauha

7_luukku_joulukalenteri.jpg

 

Älkää käsittäkö mua väärin, olen aina tykännyt Katri Helenan Joulumaa-biisistä. Mutta onhan sen sanoitukset nyt aika happoset. Etenkin tämä kohta on aina kriipannut mua:

”Voi jos jostain saada voisin suuren puurokauhan. Sillä antaa tahtoisin mä maailmalle rauhan.” 

Kuulostaa suuruudenhullulta idealta, suorastaan väkivaltaiselta. Onko puurokauha tässä joku eufemismi ydinpommille? Eikö Maolla ja Stalinilla ollut vähän samanlaisia ajatuksia? ”Antakaa mulle isot aseet ja armeija, niin minä takaan rauhan.” Oikeastaan tästä tulee mieleen Taru Sormusten Herrasta -kirjan Sauron, jolla oli kyllä hyvät aikeet alun perin mahtisormuksen suhteen, mutta kuinka sitten kävikään?

**

Kun pohdiskelin tätä mun siskolle Sofialle, se yllättäen ilmoitti käyneensä maailman suurimman puurokauhan luona. Se sijaitsee Japanissa, Miyajimassa ja on oikea turistinähtävyys. Täällä on kuvia siitä. Tämä ilahdutti mua suuresti.

Nyt pitää enää toimittaa tuo kauha Helenan Katrille ja maailmanrauha on taattu. Tosin musta tuntuu, että esimerkiksi Martti Ahtisaari olisi parempi neuvottelemaan maailmanrauhasta, joten pitäiskö vaan pyytää, että nuo japanialaiset lähettäisivät kauhan hänelle lainaan?

 

Kuva:

”Joulumaa on muutakin kuin tunturi ja lunta.” No se on hyvä, sillä veikkaan että suurin osa suomalaisista ei ole koskaan nähnyt tunturia. Itse sain tunturiin ensikosketuksen vasta 25-vuotiaana, kun vietin viikon Kilpisjärvellä graduretriitissä. Yhtenä päivänä kiipesin Saana-tunturille. Heittämällä kaunein paikka, missä olen ikinä ollut.

 

Entä mikä on teidän suosikkinne oudoista joululauluista?

 

Hyvän mielen absurdin joulukalenterin edelliset osat:

1. luukku: fanttasia

2. luukku: panhuilu tunteiden tulkkina

3. luukku: vihamuki

4. luukku: kulttuurikodin kasvatti

5. luukku: parhaat Wilma-merkinnät

6. luukku: Hannes Hynönen

 

 

Kommentit (7)
 1. Tarpeeksi suurella puurokauhalla kun kopauttaa ohimoon, niin kyllä siitä rauhoittuu itse kukin.

  Tai ehkä Katri Helena haluaa syöttää ihmiset niin täyteen puuroa, ettei kukaan jaksa vihapäissään enää heilua.

  Min lempijoululaulu on sellanen, jota ei ikinä soiteta missään.

  1. No nyt mua alkoi kiinnostaa, että mikä se on! 

   1. Haha, niin siis mie vihaan joululauluja ihan tosissani (joku yliannostus lapsena tai jotain, silloin muistan kuunnelleeni vaikka keskellä kesää), eli soittamatta jäänyt joululaulu on se parhain joululaulu. 😀

    1. Hahaha, siis niinpä tietysti. Taitaa multa puuttua muutama ruuvi päästä tällä hetkellä 😀

     Mutta joo, ymmärrän hyvin joululaulukammotuksen! Mun inhokkijoululauluni on Petteri Punakuono, koska kerran yhdellä matkalla mun ystäväni hymisi ja hyräili sen sävelmää noin kolme päivää putkeen, eikä mulla ollut pakotietä.

 2. Ai niin, tänäänhän hesarissa mainittiin, että Joulumaa-biisin sanoitukset on tehnyt (mun all time favorite sanoittaja) Junnu Vainio. Eli siis ajatus maailmanrauhan tarjoavasta suuren suuresta puurokauhasta on oikeasti lähtöisin häneltä. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *