Luukku 9: Synnyttäjä, sido naru miehesi kiveksiin

9_luukku.jpg

Mulla on ilmeisesti joku miesten sukukalleusfiksaatio meneillään, kun puhuin niistä keskiviikkona ja puhun taas! Yhdeksännessä luukussa haluan kuitenkin quottailla Puolikas taivasta -kirjaa (2010), jossa on hauska pikku anekdootti synnytyskivun jakamisesta (joskin lopetus ei ole niin hauska):

”Useimmissa kulttuureissa on laadittu mytologisia ja teologisia selityksiä sille, miksi nimenomaan naisten pitää kärsiä synnyttäessään. Tämä on osaltaan haitannut ponnisteluja synnytysturvallisuuden edistämiseksi.

Yksi harvoista yhteisöistä, jotka muodostavat tässä suhteessa poikkeuksen, oli huichol-heimo Meksikossa. Heimon käsitys oli, että synnytyksen aiheuttama kipu tuli jakaa. Niinpä synnyttäjä piteli kiinni narusta, joka oli kiinnitetty aviomiehen kiveksiin. Aina kivuliaan supistuksen tullen nainen nykäisi narusta niin että mies saattoi jakaa synnyttämisen taakan.

Jos tällainen käytäntö olisi yleisempi, synnytysvaurioihin kiinnitettäisiin varmaankin enemmän huomiota. Yksi nainen kuolee raskauden tai synnytyksen takia joka minuutti.”

 

 

Hauska fakta -joulukalenterin edelliset luukut:

1. Mitä Googlehaut kertovat parisuhteesta?

2. Parempaa kuin kehitysapu

3. Verimato estää kapinan

4. Eläkeläinen, katso pois omasta navasta

5. Turha sanaväli on rienausta  kielenhuollon inhokkivirheet

6. Suomi lukuina

7. Maapähkinän kokoinen penis

8. [sic] eli sairasta!   

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *