Lyhyen miehen piina

miesten pituus.jpg

Kun pari viikkoa sitten googlasin Antti Lindtmanin tätä postausta varten, huomasin omituisen seikan: Google tarjoaa heti toisena vaihtoehtona ”Antti Lindtman pituus”. Googlailin vähän muitakin julkkismiehiä, ja vähintään joka toisen kohdalla Google tarjosi haettavaksi miehen pituutta. Tiedän kyllä, että Googlen algoritmit toimivat hieman sillä lailla, että ne antavat mulle sellaisia hakutuloksia, joiden olettavan kiinnostavan juuri minua. Mutta käsi sydämellä, en ole ikinä googlaillut yhdenkään miehen pituutta.

Sen sijaan aika moni muu on.

Mulla on monia ystäviä, jotka odottavat mielitietyltä mieheltä tiettyä pituutta. ”En voisi seurustella itseäni lyhyemmän kanssa”, on ihan legitiimi heitto keskustelussa.

Ja totuus on se, että kaikilla on täysi oikeus omaan miesmakuunsa. Jos ei halua itseään lyhyempää miestä, niin ei vain halua. Siinä ei paljon tasa-arvoläpät tai puhe ihmisen sielun kauneudesta paina.

Se musta on kuitenkin outoa, että tällainen on ihan hyväksyttävää asia sanoa ääneen. ”En voisi seurustella itseäni lihavamman naisen kanssa.” ”En voisi seurustella itseäni tummaihoisemman ihmisen kanssa.” Tällaisia juttuja taas ei voi sanoa ääneen. (Ja hyvä niin.)

Ja menee se toisinpäinkin, miespuoliset ystäväni ovat maininneet, etteivät voisi seurustella itseään pidemmän naisen kanssa. Ja jos vaikka pariskunnalle on ok, että nainen on pidempi, niin sitten muut saattavat naureskella tai kummestella selän takana: ”Miksi se tuon valitsi, olisi se saanut pidemmänkin?”

Mä en itse täysin saa kiinni siitä, miksi pituus on niin tärkeä juttu seurustelukumppania valitessa. Itselleni se ei ole koskaan ollut. Onko niin, että miehen pitää jotenkin alkukantaisesti luoda naiselle fyysistä turvaa, ja pitkä mies kykenee tähän? 

Pituus on sellainen asia, jolle kukaan ei voi mitään. Lyhyys voi olla mieletön trauma miehelle, mikä on epäreilua ja täysin peräpeilistä. Etenkin nyt, kun mulla on oma poika, niin ajatus siitä, että jos siitä kasvaisi lyhyt, se joutuisi jotenkin peittelemään sitä tai häpeämään sitä, on ihan kamala. Toivoisin, että tätä pituushommaa voisi jotenkin purkaa. Jos vaikka vähän omassa ajattelussa tiedostaisi sitä, ajattelenko tuosta miehestä nyt näin tai noin, koska se on tuon pituinen ja sitten kysyisi itseltään, onko se järkevää. Tai ylipäänsä miettisi, miksi näin on.

Loppujen lopuksi ihmiset, jotka vaativat tiettyä pituutta seurustelukumppaniltaan, jäävät itse tappiolle. Heiltä saattaa mennä joku mielettömän ihana tyyppi sivu suun, ihan vain, koska he eivät ole huomanneet senttejä tärkeämpiä juttuja.

 

Merkitseekö miehen pituus teille jotain?

 

 

Lue myös:

Mieluummin poika

 

 

Kommentit (51)
 1. Minä halusin iseäni pidemmän miehen. Jostain syystä se vain tuntui tärkeälle. Lopulta minun ja mieheni pituusero on 3cm. Hän on se pidempi, mutta en tiedä olisiko minua haitannut, jos se olisi ollut toisinpäin. En osaa yhtään sanoa, miksi asia on näin. Ehkä se tosiaan on joku suojelujuttu? Mutta siis ihan järjetöntä, moni lyhyempi mies voisi varmasti olla pitkää parempi vaihtoehto. Onneksi itselleni tämä parinvalintahomma on jo suoritettu 😀

 2. Oletko koskaan seurustellut itseäsi lyhyemmän miehen kanssa? Usein sanotaan, ettei jollakin asialla ole itselle ole merkitystä, mutta kuitenkin kiinnostutaan päinvastaisista ihmisistä. Itse olen pääasiassa ollut itseni pituisten ja tällä hetkellä minua hieman lyhyemmän miehen kanssa, josta koroilla menen helposti yli. Hän mainitsi asiasta ekoilla treffeillä, itse en ollut vielä huomannut asiaa. 😉 Taidan siis tiedostamatta suosia miehiä, jotka ovat suunnilleen saman mittaisia. Kommentteja olemme kyllä joskus kuulleet tästä pituuserosta!

  Mutta kyllä minusta miehetkin saavat edelleen yhtä lailla sanoa ääneen minkänäköisistä ja kokoisista naisista tykkäävät. Useimmat myös valitsevat kumppanin mieluiten omasta etnisestä ryhmästä ja se saattaa myös olla tiedostamatonta eli ei ole edes mietitty koko asiaa. Silmät vain hakeutuvat sellaisiin ihmisiin, jotka miellyttävät omaa silmää.
  Jos ei ole kiinnostunut jostakin ihmisestä sen takia, ettei pidä tämän ulkonäöstä niin ei fiksu ihminen sitä tietenkään sano ääneen ja se on totta, että siinä saattaa samalla menettää ihmisen, joka saattaisi olla itselle erittäin sopiva. Minusta parisuhde vaatii kuitenkin kipinää, toki se voi syntyä myöhemmin kun toiseen tutustuu.

  1. Aloin oikein miettiä, että olenko seurustellut itseäni lyhyemmän kanssa! En itse asiassa muista, koska en ole niin kamalasti kiinnittänyt huomiota asiaan. Ainakin olen ollut tosi ihastunut itseäni lyhyempään miekkoseen, jos se lasketaan! (Mutta siitä ei koskaan tullut mitään, mikä ei tosin johtunut musta.)

   Ehkä lyhyissä miehissä suurin ongelma saattaisi olla se, jos heille itselleen tämä olisi kompleksista, koska todella epävarmat miehet ovat välillä vähän raskaita. Ja kyllä, tämäkin on julmasti sanottu. Vai saako tuollaisia ”luonteenpiirteitä” luokitella, koska niitähän voi periaatteessa muokata? Mitä saa ylipäänsä sanoa ääneen omasta miesmaustaan? Musta raja menee jonkin verran siinä, ettei ulkonäköjuttuja, tai ainakaan semmosia, joille ei voi mitään. (Joskin kyllä se on ihan jees kertoa, että tykkää tummahiuksisista miehistä..) Emmää tiedä!

   1. Eli itse olet aina ollut sinua pidempien miesten kanssa ja kerran ollut ihastunut lyhyempään mieheen… Ja nyt toivot, että tilanne on toinen poikasi kohdalla, jos hän jää lyhyeksi…. Kuitenkin monet tällaiset valinnat tehdään usein tiedostamatta ja sille ei kukaan mitään voi, että kiinnostuu tietyntyylisistä ja näköisistä ihmisistä. Joillekin se on vaikka hiusten pituus tai väri, samat arvot, sama sosiaalinen tausta, vartalon koostumus, vartalon pituus, luonne, ammatti, synnyinmaa jne.
    Itsekään en hyväksy, että muita haukutaan ulkonäön perustella tai annetaan pakit, siksi kun toinen on sen näköinen kuin on, mutta se on sentään hyväksyttyä, että tekee aloitteita sellaisten ihmisten suuntaan, joista pitää ja jotka miellyttää omaa silmää. Ainakin omassa kaveripiirissä huomattiin jo nuorena, että kaikilla oli omanlainen miesmaku eikä kukaan kuitenkaan pitänyt miesten ulkonäköä sinällään kovin tärkeänä tekijänä vaan kokonaisuutta.

    Minä en esim. haluaisi kovin lihaksikasta enkä itseäni ainakaan montaa senttiä pidempää miestä. Hiusten värillä tai niiden pituudella ei ole väliä. Miksi joku toinen ei sitten saisi sanoa, että haluaa itseään pidemmän ja pitkähiuksisen miehen. Se on sitten asia erikseen, jos tapaa ihmisen jonka kanssa kolahtaa, vaikka ulkonäkö ei olisikaan sitä mistä useimmiten tykkää.

    1. Ensinnäkään, en sanonut etten olisi seurustellut itseäni lyhyempien kanssa. Sanoin, että en muista, koska en kiinnitä huomiota miesten pituuteen. Voi siis olla, että joku poikaystävä on sattunut olemaan lyhyempi. 

     Toiseksi, en toivo tämän rakenteen muuttuvan vain poikani takia (näillä geeneillä hänestä tulee luultavasti melko pitkä, jos sillä on jotain väliä). Pojan mainitsin siksi, että miesten tasa-arvo-ongelmat ovat alkaneet kiinnostaa omakohtaisuuden takia. Ja tämä aihe ei ole hankala vain miehille vaan myös pitkille naisille, kuten tämän ketjun kommentit kertovat.

     Kolmanneksi: ei mieltymykset tietyn näköisiin ihmisiin synny tyhjästä. Niihin vaikuttavat ylesiset normit, jokapäiväinen puhe, median kuvasto, ihan vaikka blogien tekstit. Siksi tällaisia juttuja on hyvä kirjoittaa auki. Tiedostamalla asioita tällaisia ihmisten elämää hankaloittavia normeja voi purkaa.

     1. Tähän kyllä en usko, ettet tietäisi minkä pituisen miehen kanssa olet seurustellut tai sitten en tiedä miten luokittelet seurustelun. 😉 Kyllähän sen jo ihan suudellessa huomaa onko toinen saman pituinen, pidempi vai lyhyempi. Tietenkin joku sentin pituusero on yhdentekevä, jota ei välttämättä lyhyessä suhteessa huomaa.

      Tietenkin media ym. osittain vaikuttaa siihen minkälaisiin ihmisiin kiinnittää huomiota ja paljonko puhutaan ulkonäön merkityksestä, nykyäänhän se on entistä korostuneempaa, vaikka oikeasti ulkonäöllä ei ole merkitystä sen kanssa kuinka toisen ihmisen kanssa viihtyy. Jonkin verran sillä voi olla merkitystä seksuaalisessa latauksessa, mutta toisaalta kun pitää toisesta ihmisestä niin usein tämä näyttää muussakin mielessä hyvältä.
      Miehet keskimäärin ovat naisia pidempiä, vaikka variaatiota tietenkin on ja ihmiset tuntuvat useimmiten pariutuvan niin, että mies on pidempi. Useimmat haluavat asian olla näin, koska näin tapahtuu. Voiko tätä normia sitten jotenkin purkaa, koska tietenkin ihmiset saavat pariutua sellaisen ihmisen kanssa kuin haluavat.
      Ja kuten sanottu, itse olen mieheni kanssa saanut muilta ihmisiltä joskus kommenttia meidän olemattomasta pituuserosta. Toki olemme sanoneet, että mitä merkitystä, joten tämä lienee meidän panos norminpurkuun.;)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *