Majasteetillinen pääsiäinen Turussa

pääsiäinen 2017_.jpg

pääsiäinen 2017_6.jpg

Vietin koko pääsiäisen Turussa äitini luona täyshoidossa. Oli ihan älyttömän ihanaa. Kun me neljä sisarusta, meidän lapset ja puolisot kokoontuvat saman katon alle, tuloksena on aina tiukkia väittelyjä ja railakasta nauramista.

Jotta muistaisin tämän pääsiäisen myöhemmin, kokoan mun mielestä hauskoja pieniä kohtauksia, joista muodostuu näitä neljää päivää kuvaava kokonaisuus. 

pääsiäinen 2017_5.jpg

pääsiäinen 2017_7.jpg

Meidän äbä oli antanut kaikille kotitehätävksi kuunnella tämän Liberan podcastin suomalaisesta verotuksesta. Koska kukaan ei ollut kuunnellut sitä etukäteen, sitä kuunneltiin kaiuttimista pitkin pääsiäistä eri paikoissa. Veljeni Otto oli sitä mieltä, ettei me voida kuunnella sitä yhtä aikaa samassa paikassa, koska se johtaisi siihen, että me istuttaisiin hiljaisuudessa ja kaikkien sieraimet alkaisivat laajeta (tiedättehän sieraintenlaajenemisilmiön: ne voivat laajentua monista eri syistä, kuten ylemmyyden tunteesta, samanmielisyydestä, erimielisyydestä, pöyristyksestä). Verotuspodcastia kuunnellessamme sieraimet vain laajenisivat ja laajenisivat ja lopulta me jouduttaisiin mustaan aukkoon.

Joka tapauksessa, lopulta kaikki olivat kuunnelleet podcastin ja sunnuntain pääsiäisaterialla pääsimme puimaan sitä, hyödyttääkö ruoan arvonlisäveron alennus eniten köyhiä, rikkaika, kepulaisia vai S-ryhmää. Tästä aiheesta en aio kirjoittaa omaa postausta, liian tulenarkaa!

pääsiäinen 2017_3.jpg

pääsiäinen 2017_9.jpg

pääsiäinen 2017_10.jpg

Elokuvien katsominen on asia, joka yhdistää meidän perhettä. Ja koska joskus kaikki eivät ole ehtineet sattuneist syistä (esim. lapsi) katsomaan uusimpia elokuvia, on meidän äbän kotia alettu kutsua nimellä House of Spoilers. Aina joku onnistuu spoilaamaan jonkun hyvän elokuvan lopun toiselta, ja sitten ärsyttää. Mä onnistuin pääsiäisenä spoilaamaan episodi seiskan (The Force Awakens) isosiskoltani. Hän ei ollut nähnyt sitä vieläkään(!!!), joten Han Solon kohtalo tyrmistytti.

Tätäkö se tarkoittaa, että saa kaksi lasta? Ettei enää ole aikaa katsoa kaikkein eeppisimpiä ja tärkeimpiä elokuvia ja putoaa täysin maailman menosta?! USA:n presidentinvaalit, Turkin kansanäänestykset… kaikki toissijaisia, mutta jos ei ole nähnyt Star Wars VII:aa, on asiat huonosti!

pääsiäinen 2017_2.jpg

pääsiäinen 2017_8.jpg

Katsottiin ensin Planet Earth II:stä kaksi ensimmäistä jaksoa (ovat nyt Areenassa!). Sir David Attenborough kertoi brittiläisellä hienostoäänellään luonnon ihmeistä, ja moni asia luonnossa oli hänen mielestään hostile tai majestic. Niinpä sitten alettiin käyttää näitä sanoja kaikesta. 

Luontodokkareista innostuneena päätettiin katsoa myös Werner Herzogin Grizzly Man (2005). Se on eeppinen dokumentti Timothy Treadwellistä, joka muuttaa asumaan harmaakarhujen luo (ja päätyy lopulta karhun syömäksi). Siitä jäi mieleen ilahduttava sitaatti, jonka aion kätkeä sydämeeni:

”I believe the common denominator of the universe is not harmony, but chaos, hostility, and murder.”

– Werner Herzog 

pääsiäinen 2017_13.jpg

pääsiäinen 2017_15.jpg

pääsiäinen 2017_16.jpg

Juoksin äitini kanssa kaksi kertaa kymmenen kilsan lenkin ja kävin salilla. Jauhettiin koko tämä aika kauneusihanteista. Välillä pinnallisella levelillä, välillä vähän syvemmällä (”Ihmiset ovat lähtökohtaisesti eläimiä ja eläinmaailma on vihamielinen. Humanismi ja sivistys on tullut vastustamaan vihamielisyyttä, mutta kaiken alta löytyy luontainen kyräily, arvottaminen ja tarve osoittaa hierarkiaa.”)

Suolsin vähän mun kelojani feministisestä meikkaamisesta jo tähän postaukseen, seuraava postaus kehonkuvasta ja lihavan tytön roolista on jo muotoutumassa. Stay tuned!

pääsiäinen 2017_17.jpg

 

pääsiäinen 2017_18.jpg

Meillä on jo vuosia ollut perinne kello kahdentoista skumpasta pääsiäisenä. Tänä pääsiäisenä tultiin kuitenkin siihen tulokseen, ettei perinteiden pidä antaa kahlita ihmistä liiaksi. Se ei ole tervettä, ja siinä perinteen tarkoitus poistuu: ilo yhdessä olemisesta.

Niinpä päätettettiin poiketa tästä ja juotiin kello kahdentoista kuohuviinit vasta kahdelta (koska käytiin aamupäivällä Kakskerrassa tarkastamassa mun ja Oton purjevenettä, miten suomenruotsalaista!). 

pääsiäinen 2017.jpg

pääsiäinen 2017 2.jpg

pääsiäinen 2017 3.jpg

pääsiäinen 2017 4.jpg

Alppunen otti viikko sitten sunnuntaina ensimmäiset askeleensa (vaali-illan innostamana). Koko pääsiäinen oli seisoskelun (norkoilun) ja askelten ottamisten harjoittelua. Niin ihanaa katseltavaa!

(Kun konttausvaihe oli kestänyt sen puoli vuotta, musta alkoi oikeasti tuntua siltä, että tämä lapsi ei koskaan tule kävelemään, ei koskaan.)

pääsiäinen 2017_19.jpg

Ah, ihana pääsiäinen. Ihan superrentouttava! Toivottavasti teilläkin oli! <3

 

 

Tsekkaa myös:

Näin teet suloisen tipukoristeen pääsiäisaterialle

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

Kommentit (1)
  1. House of Spoilers :DDd

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *