Mannen baby showerit Hanasaaressa

Tiedättekö sen tunteen, kun kuulee, että rakas ystävä saa vauvan ja itse miltei pakahtuu onnesta? Sitä on samaan aikaan äärimmäisen onnellinen tämän ystävän puolesta, että hän pääsee kokemaan tämän kaiken hurjan ihanuuden ja mielettömyyden elämässään – ja samaan aikaan on myös niin onnellinen ihan itsensä puolesta. Minä saan elämääni uuden kivan ihimisen, joka näillä näkymin tulee olemaan elämässäni aina.

Kun Marianna kertoi keväällä olevansa raskaana, sydämeni alkoi hakata ja ihan sellaiset kylmät väreet kulkivat iholla. Hahaha, Marianna eli Manne on understatementtien kuningatar. Hän kertoi tästä messengerissä kasuaalisti (okei, oli myös korona-aika, jolloin en nähnyt häntä viikkokausiin!). Pitkin Mannelssin raskautta olemme kuulleet, miten raskausviikoista puhuminen tuntuu hänestä vastenmieliseltä (ymmärrän todella!) ja miten Mannen neuvolaterkkari itsepintaisesti kutsuu Mannea kaikissa papereissa termillä gravida. Ei mikään potilas sun muu. Oikeat termit käyttöön!

Mannen raskaudessa on ollut niin hauskaa se, miten epäraskaana Manne on ollut. Sellainen perinteinen raskaus- tai äitidiskurssi ei ole yhtään sopinut hänen suuhunsa, ja sitten me Marian, Mirjan ja Raisan kanssa (vanhoina äiteinä) olemme pakottaneet hänet puhumaan näistä kaikista tavallisista raskaushorinoista. (Mutta siis sillä lailla lempeästi, ei mitenkään päällepäsmäröiden, tai niin ainakin itse ajattelen. Mannella saattaa olla eri mielipide aiheesta.)

Viime perjantaina Marianna jäi äitiyslomalle työstään, ja sitä edellisenä perjantaina järjestimme hänelle yllätys-babyshowerit. Menimme Hanasaaren upeaan hotelliin yöksi.

Olen kertonut Hanaholmenin hotellista ennenkin. Se on aivan paratiisi maan päällä. Metromatkan päässä kotoa (jäädään pois Niittysaaren pysäkillä), älyttömän tyylikäs rakennus, joka on sisustettu niin viimeisen päälle ja taidetta on kaikkialla. Paikan ravintola on ihana illallista varten, ja aamupala vielä upeampi.

Myös kaunis uima-allas ja saunaosasto viehättävät. Kaikkein hienointa on ehkä tuo sijainti. Maisemat ulapalle ovat niin jylhät ja kauniit. Hotellin ympäristössä on taidepuisto, johon on kerätty sinne sopivia teoksia, joiden lomassa voi käpystellä. Aivan täydellinen yön yli kohde, jonne palaan vain uudestaan ja uudestaan.

Tämä oli minun ensimmäinen yöni poissa Didin luota, ja olo oli vain niin onnellinen koko ajan. Sain keskittyä pelkästään ystäviini eikä tarvinnut paimentaa ketään. Oli niin kiinnostavaa käydä läpi antaumuksellisesti läpi Kansallisteatterin Kaikki äidistäni -tapausta, Hesarin pääkirjoitusten setäytymistä, terapiayhteiskunnan kasvua ja tasa-arvoisen vanhemmuuden vaikeutta yhteiskunnan odotusten ristipaineessa. Asioista saatiin räntättyä keskeytyksettä!

Näissä kuvissa ei ole Mariaa, joka saapui vasta illalliselle, mutta valvoi yhtä lailla peräti puoleenyöhön saakka.

Viimeksi olemme olleet samalla porukalla viettämässä tällaista viikonloppua puolitoista vuotta sitten Hotelli Punkaharjulla. Silloin minä olin juuri jäänyt äitiyslomalle.

Mietimme tuolla, ettemme olisi voineet mitenkään uskoa, että näemme tällä jengillä kunnolla seuraavan kerran vasta puolentoista vuoden päästä, ja silloin Raisalla on toinen vauva, Mannella on vauva vatsassa ja meillä kaikilla metrossa maskit päällä ja elämä on aivan erilaista.

Mutta vaikka olosuhteet muuttuvat, niin meidän ystävyytemme säilyy.

Nyt vain odottelemme, että tuo pieni ihana tyyppi saapuu keskuuteemme. Hänelle on jaossa hyvin paljon rakkautta!

Lue myös:

Raisan raskaus Q&A

Täydelliset 18 tuntia Hanasaaressa

Kommentit (5)
 1. metromatkustaja
  21.9.2020, 20:12

  Kenties jäitte metrosta Koivusaaren asemalla? Niittysaaren asemaa ei pääkaupunkimme metroradan varrella ole. 🙂

  1. Lol!!!! Olen iloisesti myös puhunut kaikille Niittysaaren asemasta. Hyvä meininki 😀

   Pitää korjaa tuo, jotta joku raukka ei eksy ties minne asemalle. Kiitos!

 2. Hieman kade
  21.9.2020, 20:47

  Miten Marianna onnistuu olemaan noin tyylikäs raskaanakin? Aivan ihanat kuvat!

  1. Samaa mieltä, Mariannan tyyli on pettämätön jopa poikkeusolosuhteissa!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *