Marraskuun kuulumisia

Juliaihminen

Vaikka elämä on ollut fanttastista ilotulitusta sen jälkeen, kun irtisanouduin vakiduunistani, niin huhheijjakkaa. En voi sanoa, että tämä marraskuu ilahduttaisi mieltä. Sille ei voi mitään, mutta onhan tämä nyt ihan shaisse kuukausi! Ei auta tyrnin juominen, kynttilöiden polttelu tai käpertyminen. Tämä on ihan kammottavaa!

Lapsonen itkee edelleen miltei aamu, kun vien sen päiväkotiin. Pikkuinen on vain niin väsynyt, aivan kuten äitinsäkin. Sitten se hemmetin pukeminen. Mä olen 99 prosenttia ajasta tosi hyvä äiti, mutta lapsen kenkien tumppaaminen jalkaan... se tuntuu samalta kuin yrittäisi mahduttaa jääkiekkomailaa huilukoteloon. Ei mene! Niinä hetkinä voisin ottaa maailman kaiken mindfullnessin ja silti päätyisin kieriskelemään itsesäälissä. Päivästä toiseen on märkää ja kurjaa ja uloste vain lentelee taivaalta naamaan. (Siltä se tuntuu.)

Okei okei, on hyviäkin juttuja. Raisan kanssa on ihan älyttömän kivaa työhuoneella. Me keitetään aina aamuisin espressopannulla kahvit ja sitten päivitellään lapsosiamme. Raisa juuri kertoi: "En kyllä yhtään ihmettele, kun sanotaan, että lapsi on ihme. On joka-aamuinen ihme, miten tuo lapsi saadaan vietyä elävänä päiväkotiin." Meidän lapsethan ovat samassa päiväkotiryhmässä, joten on hauska seurata päivän mittaan niiden instatililtä, mitä kaikkia edesottamuksia Alppu ja Frida siellä tekevät.

Mulla on myös ihan superkivoja duuneja. Olen nyt sitten päätynyt kirjoittamaan aika paljon raha-aiheista, koska ne kiinnostavat tällä hetkellä eniten. Lisäksi on ollut ihanaa käydä lounaalla eri puolilla kaupunkia. Mun suosikkipaikkojani ovat tällä hetkellä Mäkelänkadun African Pots, Hesarin Vihreä holvi ja Teurastamon Kellohalli. On monia muitakin hyviä, mutta noissa on tullut käytyä paljon viime aikoina.

Ostin myös Unisportin jäsenyyden itselleni, koska ajattelin, että ihmisen pitää välillä vähän nostaa rautaa (tai kuten eilen, kahvakuulaa). Koska en ole enää opiskelija, se oli aika kallis. Mulle tulee kuitenkin etenkin siinä uudessa keskustan upeassa Tiedekulmassa aina niin hyvä mieli ja olo, että solahdan niin hyvin sinne opiskelijoiden joukkoon, että päätin nyt vain maksaa sen, jotta pääsisin larppaamaan taas opiskelijaelämää. Ihan vain fyysisenä ympäristönä yliopisto on mulle rakas, niissä rakennuksissa hengailusta tulee aina kotoisa olo, joten haluan pitää tavalla tai toisella ne mestat elämässäni.

Olen yrittänyt tehdä myös viikonlopuista mahdollisimman kivoja, ja onnistunutkin niissä aika hyvin. Teen tosiaan nelipäiväistä viikkoa, joten olen perjantaista sunnuntaihin Alppusen kanssa. Etenkin lauantaiaamuisin olen käynyt aamupalalla tai varhaisella lounaalla kavereiden kanssa Kalliossa tai Käpyläsä. Ensi viikonloppuna haaveissa on klassinen kotibrunssi. Ei ole täydellisempää konseptia lasten kanssa, joten toivottavasti tämä toteutuu.

Mutta joo. On tämä marraskuun loppupuoli aikamoista räpeltämistä. Kivaa pitää järjestämällä järjestää, se ei niin vain tipahda taivaasta samalla tavalla kuin muina kuukausina. Onneksi joulukuu on jo helpompi pikkujouluineenja tunnelmointeineen. 

Kyllä tästä selvitään! (Toki pitää muistaa, että aina voi luovuttaa.)

 

 

Millä fiiliksillä teidän marraskuu on mennyt?

 

 

Lue myös:

Kappas vain, vuosi sitten oli ihan samanlaiset fiilikset

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

 

Kommentit

Minä kö
Minä(kö?)

Ollut erityinen marraskuu siinä mielessä etten ole masistellut lainkaan :) voi toki johtua muutaman viikon päässä häämöttävästä reissusta lämpöseen :D Ja osittain ole päättänyt että en anna tylsille jutuille valtaa! Niin ja aikasin nukkumaan meneminen auttaa kummasti :) P.s. Blogisi on ihana! Ja ig-storyt!

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä en pysty noista mihinkään, koska olen tällä hetkellä oman elämäni alisuoriutuja :D :D Mutta ei se haittaa, joskus voi olla! (Ja musta on mahtavaa, että sä olet onnistunut klaaraamaan tämän marraskuun, se antaa toivoa, että ehkä jonain vuonna vielä!)

Ja kiitos ihanista kehuista, koska niistä tuli superhyvä mieli! 

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan jo klassikoksi muodostunut Juliaihmisen joulukalenteri tulossa?

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahaha :D sain siitä viime vuonna niin paskaa palautetta, että en ehkä enää kehtaa. (Vaikka pakko sanoa, että mieli kyllä tekisi! Hullu joulunodottelija kun olen.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Nooooouuu! :D

Kl189219 (Ei varmistettu)

Kiitos Julia tästä blogista! Etenkin kaikista rahaan liittyvistä jutuista. Ne on vienyt totisesti mennessään. :) Me naisissa taisin myös törmätä juttuusi jota suosittelin isällenikin joka on jo ahkera sijoittaja. Opparinkin ajattelin todennäköisesti tehdä naisten säästämisestä/sijoittamisesta jos aihe menee läpi koululla. KIITOS <3

Juliaihminen
Juliaihminen

UPEETA!!! Ja hei todellakin laitat mulle sitten linkin oppariin, kun oot tehnyt sen, mä niin haluan lukea sen!!!

Mahdoton Nainen

Mä luulin että Unisportin keskustakampuksen Unisport-pisteet oli varattu vain opiskelijoiden käyttöön, ja että ei-opiskelevat urheilijat vois käyttää vain muita toimipisteitä. Vai onko ne muuttaneet periaatteita?

Juliaihminen
Juliaihminen

Näin olikin vuosi pari sitten, mutta mun onnekseni hommat on muuttuneet! Ne on todella mässyt ne uudet rempatut tilat! 

Mahdoton Nainen

Hyvä tietää!

Viilia (Ei varmistettu)

Kiitos Julia mahtavasta blogista ja tsemppiä marraskuuhun, voiton puolella ollaan jo!

Kysymykseni ei varsinaisesti liity postauksen aiheeseen, mutta koska sinulla on aiheesta kokemusta rohkenen kysyä asiaa sinulta. Asumme hissittömässä kerrostalossa ja meille on tulossa perheenlisäystä. Kotimme on tietysti fantastinen emmekä haluaisi hissittömyyden takia muuttaa pois. Näen kuitenkin painajaisia siitä, miten hankalaa ja kamalaa elämä tulee olemaan ilman hissiä. Raskaana muutenkin stressaa kaikkea niin tämä asia, jos joku on nostanut stressitasot kaakkoon. Luin aiheeseen liittyvät aiemmat postauksesi kommentteineen, ja kiitos ne laski stressiä vauva-ajalta. Edelleen minua huolettaa kuitenkin pärjääminen vähän isomman lapsen kanssa. Miten toimitte, kun Alppu oli 8kk tai nyt? Miten päiväunet? Seuraako mieletön huuto ja kiukku, kun saavutte kotiin päiväuniaikaan ja pieni on ehtinyt nukahtaa vaunuihin, ja hänet pitäisi siirtää sisään. Vai vaelteletko pitkin kaupunki päiväunien ajan? Kaikki vinkin ja neuvot otetaan ilolla vastaan!

Kiitos jo etukäteen vastauksestasi!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ällös huoli! Kaikki tulee menemään just hyvin.

Okei, mä olen tehnyt näin:

Ensin vain ajoihin lapsosen päikkärit aina sellaiseen aikaan, jolloin istuin kahvilassa ja lapsen sai jätettyä lasi-ikkunan taakse ulos. Se oli helppoa, kun lähellä on esim Helsingin kahvipaahtimo ja Kallion kaikki kahvilat.

Sitten jossain vaiheessa keksin uskomattoman life hackin: huomasin, että itkuhälytin kantaa iisisti meille neljänteen kerrokseen. Sitten vain nukutun lapson pikaisesti ja jätin sen meidän pihalle nukkumaan. Katsoin vain, että vaunu on semmosessa kohdassa, ettei auto vahingossa aja sen yli. Kun lapsi herää, mä olen alle puolessa minuutissa alhaalla, joten se ei ehdi edes yrittää tulla pois vaunuista. Lisäksi mä about tiesin, minkä verran se nukkuu tässä vaiheessa, eli osasin myös varautua vähäsen. Mitä vanhempi lapsi on, sitä selkeämmän ajan se mun kokemuksella nukkuu.

Tietenkin välillä vähän rasittaa kantaa tuota 13-kiloista ukkelia tai odottaa noin 7 tuntia että se kiipeää itse portaat ylös, mutta mä suhtaudun tähän aika letkeästi. Rappusten ylös nouseminen lapsi sylissä on hyvä treeni. Ja jos ärsyttää tosi paljon, niin ei ärsytä enää kun pääsee kotiin, josta edelleen vain todella paljon tykkään enkä halua muuttaa minnekään täältä :)

Viilia (Ei varmistettu)

Hei,

ja iso kiitos kaikille kommenteista! <3 Eiköhän me hyvin pärjätä ja löydetä meille paras tapa toimia!
Näin raskaana sitä näköjään saa vaikka millaisista asioista kriisin aikaan.

Sopa (Ei varmistettu)

Viilia, mä voin vastata omalta osaltani, että ostimme vaunut, joissa "puolikova" kantokoppa, jota on helppo kantaa (pehmeä toimii toki myös) ja jätimme vaunun rungon aina vaunuvarastoon ja kannoimme lapsosen kopassa kotiin ja jos nukkui siinä niin lykkäsimme kopan parvekkeelle (jos kokee että saa lattian kautta kylmää, niin siihen voi laittaa vaikka makuualustan eristeeksi).
Jos ei oo parveketta niin voi yrittää riisua nukkuvaa vauvaa siinä kopassa sen verran että ei läkähdy sisällä nukkuessaan.
Onhan siinä kopassakin raahaamista mutta parempi kuin koko vaunut :D
Tämä toimii toki vain sen ajan, kun vauva nukkuu koppa-osassa (~7-8kk? en enää muista). Sitten kun oli pelkät vaunut käytössä niin vaeltelin tosiaan ulkona koko päikkärien ajan tai menin kahvilaan jonne vaunut mahtui (mä en uskaltanut oikein jättää vauvaa ulos, jos olin itse sisällä, mutta mä oonkin taipuvainen hysteriaan kun mulla on vauva). Tai yritin nukuttaa sisälle.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täältäkin suositus puolikovaan kantokoppaan. Kannettiin vauva siinä kotiin ja laitettiin makkariin nukkumaan (ovi kiinni ja ikkuna auki, tuli hetkessä jääkylmäksi ihan huhtikuussakin, kun satoi räntää joka päivä:) unet ei kyllä usein jatkunut pitkään, mutta itse en nähny sitä ongelmana, koska en myöskään jaksanut aina haahuilla ulkona. Nyt kun vauva kohta 8kk ja päikkäritytmi selkeempi eikä enää nuku 16h päivässä, mitä teki ensimmäiset 3-4kk, niin jäädään kävelemään ulos. Ei saada unia jatkumaan, jos kannetaan sisään ja jos herää on uudelleen nukahtaminen vaikeampaa. Mutta mulla on ulkohousut hoitolaukussa, niin ne vaan niskaan ja lenkille, jos vauva jatkaa unia kodin lähestyessä. Ajattelen vain, että hitsit, mä oon lomalla ja vaikka satais taivaan täydeltä ei mitään väliä. Haahuilessa saa mietittyä kaikkia ihania haaveita ja juttuja. Sitten voi kotona laittaa vauvan syöttötuolin/sitteriin ja ottaa pitkän suihkun. Vauva rakastaa katsoa, kun vesi valuu suihkusta. Joten no worries! Varmasti löydätte teidän vauvelolle ja teille parhaan tavan toimia. Välillä menee reisille ja vauva herää, seuraavalla kerralla nukkuu tyytyväisenä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ja meidän vaunuissa ei ollu kantokoppaa valmiina vaan ostettiin lisäksi kantokoppa, jonka sai rattaiden vaunukopan sisään. Phil&tedsillä ainakin hyvä!

Kommentoi