Marraskuun vitsaukset ja kestitykset

marraskuu.jpg

marraskuu2.jpg

marraskuu3.jpg

marraskuu4.jpg

marraskuu5.jpg

marraskuu7.jpg

marraskuu8.jpg

marraskuu9.jpg

marraskuu10.jpg

marraskuu6.jpg

Marraskuu. Alppu täytti sen alussa yhdeksän kuukautta. Oppi konttaamaan, nousi pystyyn, alkoi tehdä sellaista intiaanihuutoa suullaan, kasvatti viidennen hampaansa ja alkoi kertoa omia pieniä bääbääbää-tarinoitaan. Öisin Alppuselle on tullut myös sellainen aika suloinen tapa, että se yhtäkkiä lähtee unissaan konttaamaan ja asettuu lopuksi mun vatsan (tai pään) päälle jatkamaan uniaan. Jos nukkuva vauva on maailman suloisin näky, niin unissaan määrätietoisesti mutta päättömästi matkaava vauva on vielä suloisempi. 

Marraskuu opetti mulle myös, mikä ero on puklaamisella ja oksentamisella. Nyt voin nauraa itselleni, kun joskus Alppusen ollessa pieni kuvittelin, että iso puklu oli oksennus. Ei ollut. Vauvan oksennus näyttää siltä kuin olisi vierailemassa Nuija ja tosinuija -elokuvassa, jossa laatta lentää valtavalla paineella kaaressa noin metrin päähän vauvan kehosta. Ja sitä on paljon. Noin tuhat litraa. Kukaan ei ole koskaan aiemmin oksentanut mun paidan saati housujen sisään. Marraskuu oli meidän perheessä kuin se luku Raamatusta, jossa kaikki Egyptin vitsaukset vierailevat ihmisraiskojen luona. Ensin oli flunssa. Sitten tuli vatsatauti. (Ekana yönä Alpulle, tokana mulle ja kolmantena Tikille. Tiedän, tämä kuulostaa jo aika raamatulliselta). Sitten tuli uudestaan nuha ja kuume. Lopulta heinäsirkat.

Mutta oli marraskuussa aika ihaniakin juttuja, kuten:

 

Blogitapaamisia, peräti kaksi!

Lilyn toimitus järjesti sekä bloggaajaillallisen että -brunssin. Tämä bloggaaminen on kyllä mahtava harrastus, kun pääsee visvaisen, paiseisen ja saastaisen kotinsa ikeestä yhtäkkiä kauniisti katettuun pöytään kuuntelemaan nerokkaita viisauksia. Tutustuin myös Polka dots -blogin Jonnaan, joka on muuten mielettömän hauska ja fiksu tyyppi. Meidän pitkällisen paasauksen jälkeen se innostui kirjoittamaan postauksen siitä, miten siitä tuli juristi. Kannattaa ehdottomasti lukea, se on timanttia. (Ja tuota blogia muutenkin, se on ihan mun suosikkejani.)

Glögiä, piparia ja joulutårttenia

Kausi avattiin jo lokakuussa, mutta marraskuussa pääsin vauhtiin. Käpertelin (en hyggeillyt) mielivaltaisella tarmolla. Villasukat, viltti ja kynttilät vain kuluivat, kun minä tyttö vietin auvoisaa elämää. (Aina silloin, kun joku ei laatannut.)

Joogaa

Mä olen löytänyt uudelta ILMA joogastudiolta mielenrauhani (ja pakaralihakseni). Mitä enemmän käyn siellä, sitä paremmaksi mun elämä muuttuu. Joogaohjaaja Martalla on semmonen rauhoittava vaikutus muhun. Suosittelen edelleen vahvasti tuota mestaa.

Gilmoren tyttöjä

Nyt pika-analyysi neljästä uudesta GG-jaksosta (älä lue jos et halua spoilereita): Talvi-jakso oli laimea. Tuntuu, että siinä vain hoettiin päälleliimatusti kaikkia nykyajan vempaimia osoittaakseen, että kyllä Lorelai ja Rorykin ovat siirtyneet vuoteen 2016 ja hokevat wifi, uber, iphone, twitter, blogi, blääblää. Kevät-jakso oli vähän parempi, mutta en nauranut tai liikuttunut siinäkään hirveästi. Kesä-jakso oli ala-arvoinen. Miksi siinä näytettiin sitä helvetillistä ja täysin juonesta irrallaan olevaa musikaalia joku 20 minuuttia?!!!! Onneksi oli sentään Jess.

Mutta syksy-jakso korvasi kaiken. Montaasi, jossa Logan kumppaneineen hakee Roryn hurvittelemaan (!!!!), Luken ja Lorelain häät, ihanan (ja muutenkin koko neljän jakson päätähti) Emilyn voimaantuminen. Ja ne neljä viimeistä sanaa. Okei, niistä en ole ihan varma, pitää etsiä käsiini joku Gilmoren tytöt -fani ja päästä avautumaan tästä. Tiki luonnollisesti halveksuu Gilmoren tyttöjä. 

 

Semmosta. Voin kertoa olevani melko onnellinen siitä, että marraskuun kauhuista on siirrytty joulukuun iloihin. Ainoa mikä tässä on kamalaa on se, että mun lattemamalife lähenee loppuaan. Apua! Mutta siitä kerron ihan pian teille lisää.

 

Mun ja vauvan kuulumisia tämän elämänsä ensimmäisen vuoden ajalta:

Paras tammikuu naismuistiin   vauva -1 kk

Huuruinen helmikuu  vauva 0 kk

Helpottava maaliskuu  vauva 1 kk

Huhtikuu, ah!    vauva 2 kk

Toukokuun herätys   vauva 3 kk

Kesäkuu hujahti   vauva 4 kk

Heinäkuu lompsis   vauva 5 kk

Elokuu ja ihmisten ilmat    vauva 6 kk 

Syyskuussa vapauden tuulet tuivertelivat     vauva 7 kk 

Lokakuu herätti vauvakerhoilijan   vauva 8 kk

 

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *