Mene itseesi, Ingvar

vauva syö.jpg

vauva syö kiinteitä.jpg

Sen mä vielä hyväksyn, että lapso aivastaa kolme kertaa putkeen bataattimuuskat suussansa.

Ja sen, että se heittää nokkamukinsa kaaressa seinään.

Ja sen, että se alkaa itkeä selkä kaarella ja räkä ja ruoka sekottuvat toisiinsa vastenmieliseksi tahnaksi ja mä yritän epätoivoisesti plääbiä sosetta sen ikeniin samalla tavalla kuin voiveitsestä plääbitään voi takaisin purkkiin ennen kuin veitsi laitetaan tiskikoneeseen. Ja mun ”minulla on siisti koti” horinat ovat ajat sitten tuhoutuneet ja takaraivossa painaa juuri kuultu tieto siitä, että mulla on fakin 38,5 euroa sakkoa kirjastoon enkä voi lainata mitään ennen kuin ne on maksettu.

Ja senkin mä vielä hyväksyn, että Tiki tulee kotiin vasta myöhään, joten mulla on edessä vielä pitkä ja raskas ilta hampaita tekevän lapson kanssa kahdestaan.

Ja mua harmittaa, että mua harmittaa, ja koen näistä kaikista edellä mainituista asioista syyllisyyttä.

Mutta siinä menee mun raja, kun mun Ikeasta hankittu mikroaaltouunikin alkaa syyllistää mua! Se piippaa ja piippaa, uudestaan ja uudestaan. Se huutaa: ”Nyt tämä ruoka olisi valmis. Miksi et hyvä ihminen tule hakemaan sitä? Oletko laiska ja saamaton? Vai etkö hallitse elämääsi? Mikä on kun ei vasta lämmitetty ateria kelpaa?”

Siinä kohdassa mä kiroan Ingvar Kampradin alimpaan helvettiin. Hyvähän siellä Ruotsin Ljungbyssä on elää lungia elämää miljoonaomaisuuksineen ruotsalaisessa kansankodissa. Siellä ei mikrot piippaile vaan aina löytyy aikaa hakea se annos heti ensimmäisen piippauksen jälkeen integroidusta mikroaaltouunista. Toista se on siellä kuin tällaisen wannabe-skandinaavisen kotiäidin arjessa, vauvan syömisen opettelun kurimuksessa.

Niin, hyvähän sinun on, Ingvar!

 

 

Kommentit (4)
  1. Meidän mikron perusasetuksissa on niin, että se piippaa minuutin (1 min!) valmistumisen jälkeen putkeen. Onneksi sen saa muutettua, muuten olisi mennyt vaihtoon. Mutta joka kerta sähkökatkon jälkeen saa säädön hoitaa uudelleen. Muistuttelukin on inhottavaa, mutta kyllä se minuutin pituinen piippaus oli ihan pohjanoteeraus. Saa nälkäkiukun angstisuudenkin nousemaan ihan uusiin sfääreihin. 🙂

    1. Uskon että tuo mikro tulee löytymään vielä jonain päivänä kidutusmuseosta.

  2. Piippaavat kodinkoneet ovat helevetillinen keksintö. Mikä niiden funktio loppupeleissä edes on? Hoputtaa nyt ihmistä, jolla aivan varmasti on erittäin pätevä force majeure – ei kai kukaan nyt ruokaansa mikroon jätä, ellei ole aivan pakko.
    Edellisessä asunnossa meillä piipitti jääkaappi, pakastin, mikro, liesituuletin, hella ja uuni. Astianpesukone ei, koska sitä ei ollut.
    Kysyin vasta kodinkoneliikkeessä, olisiko induktioliettä, joka ei piipitä tai josta ainakin saisi piippauksen pois. ”Ei ole.” Mikro-ostoksia innokkaalla kutinalla odotellen!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *