Mikä JOMO?

Juliaihminen

Hehee, Start Living Your Best Life -blogin Elisa kirjoitti FOMOsta, eli fear of missing out -ilmiöstä. Mä olen kokenut FOMOa usein ja enköhän koe taas joskus tulevaisuudessakin.

Viimeisen vuoden aikana olen kuitenkin useammin kokenut JOMOa. Olen löhönnyt lauantai-iltana himassa verkkareissa, vetänyt vanukasta tai viiniä, katsonut Netflixiä ja ohimennen selaillut jengin bailukuvia Instagrammista. Silloin olen aatellut, että aaaaaaaah, ihanaa, ettei mun just nyt tartte. Ilakoikaa te, mää täällä röhnään ja olen onnellinen teidän puolestanne.

Koen JOMOa erityisesti talvisin, kun ulkona on kylmä ja tekee mieli vain käperrellä kuin pieni siili, eikä todellakaan vetää mekkoa päälle ja lähteä tuiskun ja tuulen läpi danssaamaan. 

Ehkä mä olen myös elämässäni bailannut niin paljon ja ankarasti, että on semmonen fiilis, että bailando on vähäksi aikaa nähty. Kaikki semmonen on totta kai ihanaa, etenkin Turun Dynamon tanssilattialla joraamista välillä jopa kaipaan. Mutta just nyt tuntuu, ettei bailuillat tarjoa mulle megana mitään uutta tai yllätyksellistä. Ja sitten krapulattomat sunnuntaiaamut, ne vasta upeita onkin!

Musta on tullut vähän melkkis (melkein keski-ikäinen), kun tällainen omituinen hiljaiselo on vallannut mun sieluni. En usko, että se liittyy pelkästään beebon saamiseen. Lauantai-illan laiskuus pukee mua muutenkin.

Nyt haen palasen eilistä mansikkakakkua ja kattelen Netflixistä Tallulahin.

 

Onko täällä muita JOMOilijoita vai olenko mää ainoa vässykkä?

 

 

Kommentit

Elisa Lepistö

Hhahaha! Loistava! Ja tunnistan todella JOMOn ja juuri niinkuin sanoit, varsinkin talvisin. Mulla on myös salainen pahe, että kun herää aamulla aikaisin ilman krapulaa, on kiva kattella kaikkien snäppistoorit läpi ennen kuin morganeissa poistelevat mehevimmät videot. :D 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahah, ihan parasta! :D

marjapilami
Nørrebro Summers

:D Joo tämä! Mullakin on! En oo ihan varma missä vaiheessa FOMO on vaihtunut pysyvään JOMOon. Terkkuja peiton alta.

Juliaihminen
Juliaihminen

Ehkä tämä on pysyvä olotila, saas nähdä! Terkkuja takaisin, täältä sohvannurkasta :)

Suvi K.
Sisunainen

Minä! Tai no, riippuu asiasta. Tänään koin kovaa FOMOa siitä, etten päässyt polkujuoskemaan numerolappu paidassa Raulin keskelle, mutta monet kerrat olen nauttinut ihanasta JOMOn tunteesta palattuani hiljaiseen hostellihuoneeseen ja vetäessäni peiton korviin kavereiden jatkaessa biletystä, tietäen pääseväni nauttimaan seuraavastakin päivästä ilman darraa ja univelkaa. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä niiin saan kiinni tosta fiiliksestä! :)

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

Hei, mäkin vietin juuri lauantai-illan Tallulahin ja karkkipussin kanssa, viltin alla luonnollisesti. Eikä kyllä menojalkaa vipattanut yhtään, kun alkuillasta viestittelin treffeille ja keikalle lähtevän ystävän kanssa. Nyt seitsemältä jo herätty, imetetty ja köllitty sängyssä ja joskus lounaan jälkeen voikin alkaa kysellä eilisiä treffikuulumisia :O..

Juliaihminen
Juliaihminen

Juurikin näin! Ja tässä kombossa kaikki voittaa, treffeillä ja bailaamassa olleet voivat onnitella itseään vaikka mitalikahveilla hyvästä suorituksesta, jomoilijat taas voivat tuntea salaista omahyväisyyden hyrskäystä krapulattomuudesta. Ah!

Taru Mari
Stuff About

Mulla joskus oli FOMO nykyään se on JOMO! :D On ihanaa tulla aikaisin illanistujaisista kotiin ja kun olen viimeistään 12 aikaan peiton alla, mietin niitä jotka ovat vasta lähdössä räntäsateeseen  kohti baaria. Silloin olen tyytyväinen köllötellessäni peiton alla. :D<3

Suvi55

Oon kyllä välillä pahemman laatuinen JOMOilija ja se jos mikä on nautinnollista. Nykyään kun on tosiaan vielä niin helppoa seurata mitä tahansa kekkereitä ja illanistujaisia somen välityksellä kuvavirtoina ja videoina, tulee useinkin huokaistua hiljaa itsekseen onneks ei ollu pakko mennä. Välillä ei vaan kiinnosta yhtään ja se on ihan hyväkin - en jaksai FOMO-elämää ja kimpoilua suuntaan ja toiseen vaan sen takia, että saattaisin olla näkemättä tai kokematta jotain.

Mut emmää sanois, että JOMOttelijat ois mitenkä vässyköitä! Me vaan tiietään, millon meitä ei huvita ja uskalletaan myös näyttää se. Et aika koviksii ollaa hei.

Kommentoi