Miksei D-vitamiini ole aina suihkepullossa?

Juliaihminen

Jeskamandeer. Nyt on ollut sellaista tautiepisodia täällä, ettei ole aiemmin nähtykään. Onneksi olemme nyt kaikki kolme parantuneita, joten voin keskittyä taas siihen, mikä on elämässä tärkeintä: blogihorinoihin!

Aloitetaanpa niinkin arkisella aiheella kuin vaavon D-vitamiinit. Nappasin Sugarilta testattavaksi tällaisen pikku putelin (joka nyt yhtäkkiä noissa mun taiteellisissa kuvissa näyttääkin joltain litran kanisterilta) tällaista vauvojen D-vitamiinisuihketta.

Kyseessä on NordicHealthin Dlux-suihke, jonka ajattelin mainita ihan vain siksi, että tuo suihkeominaisuus on aivan järjettömän kätevä. Miksi ihmeessä kaikki vauvoille annettavat D-vitamiinit eivät ole suihkepulloissa?! D-vitamiinin antaminen vaavelille on ollut välillä vähän hankalaa, kun ei ole ollut varma, menikö sitä nyt ne viisi tippaa suuhun. Aluksi siis vain tiputtelin niitä tippoja aukinaiseen kitaan, nyttemmin olen antanut lusikalla. Tässä putelissa taas riittää yksi suihkaus. Alppu rakastaa tuota mansikan makua, ja ilmeisesti tuo vitamiini imeytyy paremmin elimistöön ja on vatsaystävällinen eikä aiheuta koliikkia. (Sanovat.)

Alpun ensimmäiset kuukaudet käytin Gefilus-tippoja, koska niissä on maitohappobakteeria, minkä pitäisi vissiin vähän helpottaa vatsavaivoissa. Sitten mä tajusin, että ne on ihan sairaan kalliita ja ostin jotain ihan normitippoja, jotka maksoivat tyyliin neljä euroa pullo (kun Gefilus-tipat maksavat kympin). Mistä tullaankin siihen, että nämä suihketipat maksavat 16 euroa purkki, eli ovat kyllä aika messevän hintaisia. Toisaalta Gefilus-tipat kestävät 6-8 viikkoa, kun taas nämä suihketipat lupaavat "sata suihketta", eli reilut kolme kuukautta. Eli ei välttämättä huonompi diili.

 

*Kuvan D-vitamiiniputeli on saatu blogin kautta.

 

Kommentit

Maria Hakkala
The Variety Show

Teenkö väärin, kun annan vitskutipat pullomaidossa? Silleen tehtiin sairaalassakin, ja sitä ollaan jatkettu. Alussa tosin joutu vähän miettimään, että syököhän se tän annoksen loppuun, mutta sitä ongelmaa ei ole enää pitkään aikaan ollut.

Ollaan myös annettu alusta asti myös maitohappobakteeritippoja, sillä sairaalassa oli aluksi antibioottikuuri, johon tuota suositeltiin. Sitten se jäi tavaksi, ja nyttemmin ollaan ostettu tippoja, jossa on sekä D-vitskut että maitohapot samassa (vähemmän muistettavaa).

Intended Mum
Matkalla Perheeksi

Mäkin annoin ennen maitopullon mukana ja tosiaan, sai aina jännätä meneekö pullo vai jääkö puolet syömättä. Nyt annan ne (ja rautatipat, joita keskosvauvat saa) iltapäivän hedelmäsoseen kanssa ja tipat (tai tiplut, kuten meillä sanotaan) ovat koko ruokailun kohokohta! Heilutan pulloa vauvojen edessä ja suurieleisesti tiputan tipat lusikkaan vauvojen hihkuessa innostuksesta suut auki.

Niin liikkistä, arjen huippuhetkiä. :DDD

Juliaihminen
Juliaihminen

Hihiii, dinner and a show!

Juliaihminen
Juliaihminen

Toihan on ihan superkätevää! Meiän epeli ei vaan koskaan suostunut tohon pullobisnekseen, niin se ilo meni sitten siinä. :D

Suvi K.
Sisunainen

Miksei myös aikuisten vitamiinit ja maitohappobakteerit vois olla nestemäisenä?? Ois paljon kätevämpi tiputtaa pari tippaa aamupuuroon, kun nieleskellä kapseleita. :o

Juliaihminen
Juliaihminen

Nimenomaan! Ja ilmeisesti tuo neste ilmeytyy kehoon paremmin kuin tabletit.

Tämän ei ole tarkoitus nyt mennä mainostuksen puolelle, mutta tuolla Nordic Healthilla on myös aikuisille tarkoitettuja suihkepullovitamiinejä (tässä lista). 

Riia Meikkipää

Nää suihketipat on aivan huippuja! Meillä oli tytön kanssa vauvana ongelmana löytää sopivat D-vitamiinit ja miljoonan testailun jälkeen Bioteekin Teho-D osoittautui parhaimmaksi. Sitten lapsi kasvoi ja on nyt jo 2,5 vuotias ja ollaan vedetty näillä suihkehommilla jo yksivuotiaasta lähtien. Tyttöni rakastaa tätä ja on nimennyt suihkeen "mimmiksi". Mimmiä siis vedellään meillä, mutta minimies puoli vuotta käyttää vielä Teho-D:tä. Ehkä kohta siirrytään tähän iisiin ratkaisuun hänenkin kanssaan.

Sun blogi on muuten huippu!

Juliaihminen
Juliaihminen

Mimmi <3

Joo, nyt kun olen näitä suihkeita tässä käyttänyt, niin en taida sittenkään palata vanhaan. Etenkin matkalla tuo suihkautus on niin superhyvä, kun ei tarvitse mitään lusikkaa tms hankaluutta. Suihk! ja D-vitamiinit on vauvan sisässä.

Ja kiitos! <3 <3

Kommentoi