Miltä lastaan ei voi suojella

joulukoira.jpg

Siskoni Sofia kokosi tuossa joulun alla pop-biisilistaa meidän 10-vuotiaalle pikkusiskolle. Se halusi sille listalle jotain katu-uskottavia ja koukuttavia mutta yleissivistäviä kappaleita, joissa ei olisi ihan kamalasti alkoholi- ja seksiviittauksia.

Mä kuitenkin muistutin Sofiaa siitä, että jokaisen lapsuuteen kuuluu se hemmetin kiusallinen muisto, jossa sitä menee tiedonjanoisen esiteinin tarmolla englanninkielisten lyriikoiden kanssa oman isänsä luo ja kysyy, mitä tämä tarkoittaa.

Sitten kuuntelee sitä melko abstraktia selostusta siitä, mistä Spice Girlsin 2 Become 1 -kappaleessa oikein puhutaan tai mitä se Madonnan Like a Virgin -rallatus pitää sisällään.

Edes isosiskot eivät voi suojella ihmistä tältä karulta kohtalolta. Se vain kuuluu ihmisen eloon.

**

Sen sijaan en ymmärrä, miksei pieni sisäinen ääni suojellut mua silloin, kun 8-vuotiaana näsäviisastelijana menin kysymään meidän mammalta: ”Mitä tarkoittaa, kun pojalla seisoo?”

Mä tiesin sen itse jo tuolloin vallan mainiosti, mutta olin ajatellut, että mun 65-vuotias mamma ei voi tietää tommosesta ”nuorisolaiskielestä”. Niinpä aattelin, että pääsen hihittelemään mamman tietämättömyydellä. En päässyt. Pääsin kuuntelemaan harvinaisen kiusallisen monologin ”eräästä seksuaalisesta toiminnosta, joka liittyy miehiin”.

Olisi pitänyt tietää. Ihan vain jo siitä, että mamma opetti mulle samoihin aikoihin myös hassun pikku lorun: ”Tulepas Kalle, Kustaan ikkunan alle.”

Kuva: Ei liity tapaukseen mitenkään, mutta ajattelin, että nyt alkaa olla niin sanottu yhdestoista hetki julkaista jouluaiheinen kuva blogissa, ja tämä Riannolla näkemäni tonttukoira ansaitsi ikuisen elämän täällä internetissä.

 

Tuleeko teille mieleen lapsuuden kiusallisia hetkiä aihealueeseen liittyen?

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *