Mimmit sijoittaa vastuullisesti

Keskiviikkona oli aivan super ihana ilta! Minä ja ystäväni Kaisa pääsimme vieraspuhujiksi Mimmit sijoittaa -after workkeja.

Pia-Maria ja Hanna ovat nyt reilun vuoden verran houstanneet Mimmit sijoittaa -aamiaisia ja -after workkeja, joissa on opeteltu aloittamaan sijoittaminen ja perustamaan arvo-osuustili. Moni mimmi kuitenkin himoitsi lisää tietoa, etenkin vastuullisesta sijoittamisesta.

Pia-Maria ja Hanna olisivat osanneet puhua aiheesta itsekin, mutta olemme pitkään miettineet heidän kanssaan, että olisi siistiä tehdä jotain hommia yhdessä. Niinpä aloimme syksyllä ideoida Mimmit sijoittaa -tapahtumaa, jossa me Kaisan kanssa pitäisimme puheenvuorot.

Pia-Maria Nickström ja Hanna Tikander – aivan sairaan kivat ja pätevät sijoitusmimmit!

Minä ja Kaisa Kurittu olemme tutustuneet alun perin juuri vastuullisen sijoittamisen takia, ja meistä tuli nopeassa ajassa hyviä ystäviä.

Hanna tuotti tapahtuman, se järjestettiin Kalliossa Milttonin tiloissa. Hanna on aivan mieletön järjestämään asioita, kaikki oli niin viimeisen päälle hoidettu: Skifferin pizzat, skumpat, goodie bagit, tunnelma, musiikki. Kaikki.

Naurettiin Kaisan kanssa jälkikäteen, että jos me oltaisiin itse tuotettu tämä tapahtuma, siellä olisi ollut takakireä tunnelma, kaiuttimista olisi soinut Radio Suomi Pop ja pöydällä olisi ollut ehkä kulho popcornia.

Saatiin tapahtumaa varten Papulta vaatteet. Rakastan uutta haalariani, ja aion käyttää sitä tästä iäisyyteen.

(Haalarini kuosi on rumpukapuloita, ei tuttipulloja, kuten moni on kysynyt. Mutta minua ei siis haittaa, vaikka luulisitte tuttipulloiksi. Pidän tuttipulloista, sellaisen avulla minäkin pystyin olemaan tässä tapahtumassa tarpeeksi pitkään.)

Olin niin fiiliksissä, kun jengi oikeasti kuunteli tarkkaan ja keskittyneesti meidän läpät.(Ja hyvä niin, koska käytin oman puheenvuoron valmistamiseen kymmeniä tunteja: pläräsin läpi erilaisia rahastoja hiki hatussa.)

Kaisa otti lavan haltuun muun muassa kertomalla Talvivaara-sekoiluistaan. (Hän ei ole ollut töissä Talvivaaralla, vaikka insinööri onkin.) Kaisan puheenvuoro käsitteli siis vastuullista osakepoimintaa.

Minä taas puhuin ulosteesta. Ja vastuullisista etf-rahastoista sekä aktiivisista rahastoista.

Oli maailman kivointa olla osana tällaista tapahtumaa. Ihmiset olivat niin innoissaan, hyvätuulisia ja on se mielestäni vain niin järjettömän siistiä, että kun vielä ehkä kolme vuotta sitten kukaan ei puhunut vastuullisesta sijoittamisesta juuri missään, niin nyt tämänkin tapahtuman 200 lippua myytiin loppuun muutamassa tunnissa.

Jos aihe kiinnostaa, niin aiomme järjestää näitä lisää. Kerron taas instassa sitten, kun lippuja on tulossa myyntiin.

Kuvat: Mona Salminen

Kommentit (7)
  1. Illan opit pääsi heti käyttöön, kun kerrankin osasin puhua järkevästi sijoittamista harrastavan isoisäni kanssa. Opin myös, että Ukki oli vuosikymmenien ajan tehnyt Mummin salkkuun sijoitukset vastuullisuutta pohtien, koska se vastasi Mummin arvoja.

    1. Ei visti miten huomaavaista, jotenkin ihan liikutuin, miten kivasti ukkisi on tämän jutun ajatellut <3 Todellista rakkautta.

  2. Wow! Jos asuisin Helsingissä (terkut Barcelonasta!) niin osallistuisin tällaisiin tosi mielelläni! Kiitos! Sä oot ihan mun yksi suosikki näissä – varmasti yksi tekijä miksi me ostettiin pari viikkoa sijoituskämppä Helsingin Vallilasta – kiitos :)!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *