Minä pääsin televiissioon!

Juliaihminen

Jesssss! Maailman parasta! Pääsin Ylen Puoli seiskaan Inkeri Alatalon ja Nuutti Takkisen vieraaksi puhumaan rahe-juttuja! Oli uskomattoman hienot kuusi minuuttia kuuluisuudessa. (Mun vieressä siinä pousaili joku randomrokkari, ei todellakaan saman tasoinen julkkis kuin itse olen.)

Laura ei ollut ehtinyt katsoa ohjelmaa, joten hän kysyi multa koetoksen jälkeen: "Sanoitko, että kaikilla meillä on samat mahdollisuudet, jokainen on oman onnensa seppä?" Vastasin, että todellakin sanoin. Sanoin myös, ett köyhyydestä voi syyttää Suomen maassa vain itseään. 

Itse tiedän, että välttämättä ihan jokainen suomalainen tai tämän blogin lukija ei pannut merkille tätä syksyn tärkeintä tv-esiintymistä (vaikka kuinka puffasin Insta Storyssäni), niin kerron nyt teille, mitä muuta siellä sanoin:

"Naisten palkka on huonompi kuin miesten, koska mitä nyt voi olettaa nisäkkäästä, joka on saanut syntynsä toisen nisäkkään kylkiluusta? Miksi miehen kylkiluulle pitäisi maksaa yhtä suurta palkkaa kuin miehelle?"

"Käsi sydämellä, kuinka monella suomalaisella on oikeasti alle sadan tonnin sijoitussalkku? Toki olen kuullut huhuja sellaisesta. Esimerkiksi meidän yläasteella oli yksi poika, jonka elämä lähti heti kulkemaan vääriä polkuja. Hänen sijoitussalkkunsa on käsittääkseni vain jotain 75 000 euroa. Mutta hänen vanhempansa olivatkin mitä lie hampuuseja, jotain humanisteja."

"Totta kai Suomi on tasa-arvoinen maa. Mutta come on, näin meidän kesken. Kyllähän jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset?"

Haastattelijat siinä sitten nyökyttelivät, että juu-u, joo-o.

"Oikeanlaisella verosuunnittelulla köyhäkin voi nousta murheen alhosta. Eikö vain kaverit?"

Oli antoisa keskustelu! Jos haluatte kuulla mitä oikeasti sanoin lisää mun viisauksia, niin katsokaa täältä Yle Areenasta jakso kohdasta 8.20 alkaen. 

Samu Haber on muuten oikeasti tosi mukava tyyppi, juteltiin pitkään ennen tuota lähetyksen alkua unelmien toteuttamisesta. Luonnollisesti oksensin hänen päällensä vähän myös mun urakriisin eri vaiheita, koska niin itseään kunnioittava bloggaaja tekee – puhuu aina vain itsestään.

 

 

Lue myös:

Miksi olen alkanut puhua rahasta?

Palkkakehitykseni tähän päivään saakka

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

Kommentit

Leppäkerttu (Ei varmistettu)

Hienoa Julia! Piti käydä jälkikäteen katsomassa. Lähetykseen valmistautuminen on kutkuttavan mukava tunne. Upea suoritus!

Tiia S (Ei varmistettu)

Katsoin livenä. Hienosti män!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vahingossa tulit vastaan Areenassa kun etsin myöhään illalla jotain katsottavaa, melkoinen yllätys! :) Mut olit kyllä ihan mahtava!

MariaK (Ei varmistettu)

Kerran yritin olla avoimesti palkasta keskusteleva henkilö, mutta meni siihen sorttiin, etten heti kokeile uudestaan. Ystäväni & kollegani oli menossa keskustelemaan palkastaan, kun oli mennä päräyttänyt valmistumaan kesken hyvän työputken. Kysyi sitten ennen keskustelua, mikä mun palkkani on, ja ankaran vääntelehdinnän jälkeen kerroin. Kävi ilmi, että hänellä oli huonompi, joten aattelin, että no niin, hyvä, sain tuupattua häntä kohti parempaa palkkaa. Mut juuh, hän olikin tästä palkkaerotiedosta sen verran ärtynyt, että purskautti palkkasummani parille kollegallemme (että miten sekin ei-valmistunut nostaa parempaa liksaa kuin hän), kysymättä minulta, toki. Ei kai siinä mitään, mutta tämän seurauksena sain sitten eräältä vanhemmalta leidiltä myrkyllisiä kommentteja siitä, miten tällaiset keltanokat tienaavat enemmän kuin pitkän uran tehneet (koulutuksemme tai tehtävämme eivät muistuta edes etäisesti toisiaan). Minusta tuntuu, että kukaan ei voimaantunut.

Kommentoi