Minulla on uusi logo ja banneri – näin ne muodostuivat

Minun alkoi tehdä mieli uutta logoa ja banneria tälle blogille. Tai oikeastaan koko minun yritykselleni. Niinpä kysyin suosikki-AD:ltäni Saara Helkalalta, (joka pitää täällä visual diary -blogia, kuten hyvin tiedätte) voisiko hän miettiä jonkinlaista ilmettä.

Tästä alkoi pitkä ja hauska matka kohti nykyistä banneriani!

Ensin Saara eli Ässä laittoi minulle kaikenlaisia fontteja katsottavaksi. Aluksi tykkäsin tuollaisesta 1920-luvun tyylisestä fontista, joka tuossa yllä on. Ässä piirteli kaikki nuo upeat logot, joita jäin miettimään muutamaksi kuukaudeksi. (Olen hidas liikkeissäni.)

Sitten ne alkoivatkin tuntua jotenkin liian söpöiltä omaan ilmeeseeni, joten kysyin, voisko Ässä sittenkin tehdä jotain muuta. Ja kyllä hän voi!

Katselin näitä tovin, ja sitten lähetin paletin värejä Ässälle, joista tykkään. Heh. Tuo sattui olemaan samaa aikaa kun mietin huvilan keittiön sävyjä, ja kuinka ollakaan, lähetin juuri samoja sävyjä Ässälle tsekattavaksi. Niistä Saara piirsi tällaiset kivat värilliset vaihtoehdot:

 

Rakastin näitä, mutta aloin kuitenkin miettiä, että haluan tavuviivan tuon Juliaihmisen väliin, sillä nimimerkkini ja blogini nimi on ihan reilu yhdyssana. Sukunimeni ei siis ole Ihminen, kuten joskus jengi luulee ilahduttavasti. (Se olisi upea sukunimi!)

Sitten Ässä keksi, että logo voisi olla ikään kuin a4-arkeissa, sillä teen niin moneen eri paikkaan sisältöä, joka on kuitenkin tekstiä. Lehtiin, blogiin, instaan, kirjaan ja niin edelleen.

Tykkäsin tosi paljon ajatuksesta, joten paperin näköiset laatikot tulivat jäädäkseen.

Sitten Ässä sanoi, että bannerissa olisi kuitenkin kiva olla minun naama, niin se tuntuisi vähän kutsuvammalta.

Olimme Merja Mähkän kanssa otattaneet Rahakurssiamme varten meistä edustavat pressikuvat. Ne otti yksi suosikkikuvaajistani, Paula Virta.

Saara kokeili logoja kuvien päällä, mutta hän tuli siihen tulokseen, että:

Tämä näyttä hautaustoimiston mainokselta.

”Olen valmis tuhkaamaan läheisenne”, banneri sanoo.

Tämä kuva taas näyttää siltä kuin kiinteistövälittäjä olisi ilmaantunut paikalle.

”Voin myydä asuntonne jo huomenna!”

Niinpä Ässä laittoi vähän refekuvia siitä, miltä tuo bannerin valokuva voisi näyttää. Kuulemma vähän rennompaa, eikä ehkä suoraa katsekontaktia kameraan.

Nämä auttoivat suuresti!

Sitten juhannuksena pyysin siskojani Lottaa ja Sofiaa, että mennään ottamaan metsään ja huvilalle kunnon pikku kuvaussessio. Ja mehän menimme!

Lähetin kuvia Ässälle, ja hän laittoi taas tukun vaihtoehtoja takaisin.

Ja sitten minä sain valita niistä mieluisen. Voilà! Minulla on uusi logo ja blogibanneri!

Nyt teidän tehtävänne on sanoa, että se on aivan super hieno! Jos haukutte sitä, niin minulla ei ole muuta sanottavaa takaisin kuin tämä sitaatti. 

Kiitos siis kekseliäälle, visuaalisesti lahjakkaalle ja ammattimaiselle Ässälle, tämä oli superkiva prosessi, ja olen lopputulokseen tosi tosi tyytyväinen.

Saaran kanssa on muuten rentoa ja helppoa tehdä töitä (olen ollut hänen kanssaan mm Demi-lehdessä monta vuotta). Nykyään hän on freelancer-graafikko ja -kuvittaja, ja jos te tai edustamanne taho koskaan kaipaa mitään visuaalisia hommia, niin suosittelen aivan absolutely kääntymään Saaran puoleen. (Käykää katsomassa Ässän töitä, ne ovat ihania.)

(Minulla on myös koti täynnä Ässän tekemiä tauluja, ne löytyvät instasta avainsanalla #saarahelkalafontti).

Kommentit (6)
  1. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
    11.8.2020, 07:35

    Mäkin tilasin Saaralta uuden bannerin keväällä ja olin siihen tosi tyytyväinen. Ja pakko sanoa, että jos meidän asuntoa olisi myynyt tuo sinipaitainen versio sinusta, niin se olisi takuulla mennyt kaupaksi.

  2. Aivan superhieno!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *