Minustahan se kertoo

Juliaihminen

Tiedättekö sellaiset itsekeskeiset ihmiset, jotka kuvittelevat, että kaikki populaarikulttuurin tuotteet kertovat juurikin niistä ja niiden elämäntilanteesta? On vaikka biisi, jonka sanoitukset aivan selvästi viittaavat johonkin muuhun, mutta kuulija itsepintaisesti ajattelee, että "tämä kertoo just siitä, mitä mä olen käymässä läpi nyt".

Joku saattaa yrittää hienovaraisesti vihjata: "Nooo, se Manic Street Preachersin If You Tolerate This Then Our Children Will Be Next ei nyt ehkä ihan kerro parisuhdekriisistä vaan Espanjan sisällissodasta.” Mutta nämä ihmiset vain päättävät, että totuus on kuulijan korvassa.

Lähiaikoina olen kuunnellut Future Islandsin tunnelmallista ja sopivan melankolista Seasons-biisiä.

Ihan vain, koska siinä lauletaan "Seasons change" ja "I've been waiting on you”, olen vakuuttunut siitä, että siinähän lauletaan mun raskausajasta ja siitä, että pian tuo lapsi syntyy. Eka on kesä ja sitten talvi ja sitten baby jo tulee. Selkeä hommeli!

Siksi kyllä vähän ihmetyttää, että miksi tuolla musiikkivideolla riehutaan jossain rodeossa. Mutta mikäpä siinä, taiteilijan vapaus.

 

 

Olisi muuten hauska tietää, että:

Mikä biisi kertoo juurikin sinun elämäntilanteestasi nyt?

 

 

Kommentit

saarah
visual diary

Eieieieiieiiii, Future Islandsin Seasons kertoi MUN LISSABONIIN MUUTOSTA. Kuuntelin sitä koko viime kevään nimittäin näilla ajatuksilla varustettuna :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Joku saattaisi sanoa, että kappaleen sanoitukset ehkä sopisivat paremmin sun Lissabonin muuttoon. En sitten tiedä kuka, mut joku.

;)

Anna Karhubear

EI KU SE KERTOO MINUSTA. :D Se on mun viime elokuun biisi. "I've grown tired of trying to change for you" lalla lallalala... "People change,You know but some people never do" (voimalause nro 1.) Mutta mahtava biisi joka tapauksessa ja niin siistiä, että ihmiset löytävät samalle kappaleelle itselleen merkityksellisiä aikaleimoja <3

Juliaihminen
Juliaihminen

Oo, sä olet niin oikeassa noiden kohtien kanssa.

Pus! <3

Anna Karhubear

P.S. Ihanat kuvat!

Vierailija (Ei varmistettu)

Nurkan takana häämöttävästä ensimmäisestä synnytyksestäni kertoo Robynin ja Röyksoppin Do it again:
"One more time, let's do it again / the thing you did, do it again... ...The anticipation, you know it's like Mmm-mmm-mmm/
Wait for it, wait for the build up and then let's do it again..."

Joku voisi väittää, että biisissä on ennemminkin kyse siitä, miten tähän liemeen on jouduttu, mutta pitäydyn tulkinnassani parista häiritsevästä kohdasta huolimatta ( ...it hurts so GOOD?!?)

Juliaihminen
Juliaihminen

Ahahahah, KYLLÄ. 

I don't wanna stop I know I should! (Tai ainakin kroppa saattaa olla sitä mieltä.)

No siis musta on ihan ok että tässä elämänvaiheessa täytyy vähän soveltaa näiden biisien kanssa, koska kuten olen jo aiemmin valittanut niin populaarikulttuuri tuntuu vähemmän tekevän ihania indie pop-lauluja siitä miten en taaskaan päässyt ulos kun ulkona oli niin liukasta ja alkaa supistella kun kävelen, vaan enemmänkin linjoilla rakastan-en rakasta-rakastan, so boring :D 

Tällä hetkellä SMG:n Näin minä vihellän matkallani, koska "jos sen on oltava niin kuin se on, niin olkoon sitten niin" kuvannee tämänhetkistä fatalismia synnytyksen suhteen. Toivon pääseväni vielä takavuosien voimabiisiin, KT Tunstallin Suddenly I see (this is where I want to be), mutta toistaiseksi tässä raskaudessa on lauleltu jotain ihan muuta. 

Vau mikä vauva!

Mäkään en ollut ennen tajunnut, että Apulanta on tehnyt synnytyslaulun, mutta eihän tossa VOI olla kyse mistään muusta!

Kommentoi