Mitä lahjaksi päiväkodin henkilökunnalle?

Juliaihminen

Jouluna veimme jokaiselle lapsen neljälle hoitajalle pullon skumppaa (ei tosin kuvassa näkyvää, tuon veimme muskarin opelle). Ajattelin, että kuohuviini on siitä varma, että jos nyt itse ei juo sitä, niin sen voi ainakin viedä vaikka sitten uudenvuodenjuhliin. Meillä on niin superkivat hoitajat, että olisi kiva keksiä jotain oikeasti ilahduttavaa, eikä antaa mitään koriste-esinettä tai lapsen vessapaperin hylsyistä askaroimaa sisustuselementtiä.

Nyt mietin, että jatkammeko tällä valitsemallamme linjalla, kun kevätjuhla koittaa perjantaina. Muita mielestäni hyvältä kuulostavia lahjoja, joita ystävät ovat antaneet päiväkodin henkilökunnalle, ovat olleet hyvä kahvi sekä lahjakortti paikalliseen jäätelöbaariin.

Muistin kuitenkin, että täällä blogin lukijoissa on monia lastentarhan työntekijöitä sekä koulun opettajia, ja ajattelin kysyä teiltä: 

 

Mitkä ovat kivoimpia lahjoja, joita olette saaneet lapsilta (tai heidän vanhemmiltaan)?

 

Sanokaa ihan rehellisesti, millaiset jutut ovat aidosti ilahduttaneet, entä millaiset taas eivät ehkä ole niin hyviä lahjoja? Kiinnostaa!

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit

Riikka12345 (Ei varmistettu)

Hei,

en ole päiväkodin työntekijä, mutta kun oma poika oli päiväkodissa (ja työntekijät vaihtui tasaisin väliajoin) ompelin kauppakasseja aina kesän päätökseen ja ostin vielä sinne kassiin käsisaippuaa, käsivoidetta tms. Ainakin musta tuntui, että näistä tykättiin ja mulla oli oma lehmä ojassa, eli vähennetään muovikassien määrää ja otetaan kankainen kauppakassi käyttöön.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaa, just hyvä! Saippua ja käsivoide ovat just sellaista kamaa, jotka myös tulee lähtökohtaisesti aina käytettyä :)

neauau (Ei varmistettu)

Äitini on tehnyt pitkän uran lastenhoitajana ja sitä kautta aina mulle lapsena ollut pieni joulu kun päiväkodissa ollut kevät- tai joulujuhla. Parhaita lahjoja koko perheen mielestä ovat olleet suklaa, alkoholi ja muut herkut. Koriste-esineitä kuten kynttilöitä kertyy aivan järkyttäviä määriä ja vaikka osa niistä onkin todella kivoja niin ei niitä kaikkia millään saa esille vaan jäävät laatikoihin viemään tilaa. Kaikista paras lahja on kuitenkin kortti, jossa aidosti kiitetään ja annetaan tunnustusta hyvin tehdystä työstä. Sellaiset kaikki on ainakin meillä äiti onnellisena säilyttänyt.

Juliaihminen
Juliaihminen

Tosi hyvä pointti!

Mäkin tykkään kirjoittaa tuohon oheen jonkun pienen henkilökohtaisen viestin korttiin, jossa kuvailen vähän tarkemmin, että miksi ko tyyppi on ollut tänä vuonna niin mainio. Omassa päiväkodissa tällaisten viestien kirjoittaminen ei vaadi juuri mitään, kun kaikki ovat niin uskomattoman mukavia ihmisiä. <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos tästä postauksesta, sama ongelma edessä tällä viikolla ja aion imeä täältä hyvät vinkit! Itse olin miettinyt antavani kukkia ja leffaliput, mutta leffalippuja ei kukaan ole koskaan missään vinkeissä esittänyt, joten jään seuraamaan. :D

Näin ensikertalaisena vielä kysyn, onko "etiketin" mukaisempaa viedä ne lahjat sinne juhlaan (joka meillä on varsinaisen pk-päivän jälkeen illalla eri paikassa) vai päikkyyn? Ehtiikö siinä juhlan jälkeen kiittää ja antaa muistamiset?

Vierailija (Ei varmistettu)

Juhlaan parempi! Jotkut jää heti sen jälkeen lomalle tai ei oo vuorossa tms, ja sitten on harmittanut vanhempaa kun kohtaaminen jääkin välistä ja kukat lakastuu kahvipöydälle. Leffaliput erinomaiset! T. Päikkyläinen

Rra (Ei varmistettu)

Olen itse lastentarhanopettaja ja eniten liikuttaa ja ilahduttaa juuri lasten itse askartelemat kortit. Lahjoista eniten mieleen ovat olleet juuri kaikki kulutettavat ja arkea piristävät asiat, kuten kahvi, suklaa, kukat tms. Mutta rehellisesti sanottuna en itse ainakaan odota minkäänlaisia lahjoja ja välillä tämä lahjakulttuuri ahdistaa. Esimerkiksi omassa ryhmässäni on paljon lapsia, joiden perheissä on taloudellisesti hyvin tiukkaa. Tuntuu kauhealta ajatella, että joku joutuisi venyttämään penniä entisestään, että minä saisin suklaata tai kukkapuskan.

Santsui (Ei varmistettu)

En myöskään ole päiväkodissa työssä, mutta vinkkivitosena, josta on pidetty, on ollut jäätelöannos-lahjakortti (jätskibaariin). Ja onhan näitä, aineettomia lahjoja paljon muitakin, leffalippua, uimalippua, kakkupala ja kahvi (hmm..oliks tää nyt ihan aineeton..:-D), kaikkea kivaa, mitä kesällä vois tehdä.

Joululahjaksi ostin hoitajille kasvonaamiot, mitä ne nyt on ne sellaiset kertakäyttöiset kangasläpyskät. Ja nyt kevätjuhlaan huulirasvat. Mainittakoon, että molempina kertoina asioin Ruohonjuuressa ja tuotteet olivat (omasta mielestäni) tyylikkään näköiset, omassa sarjassaan arjen pientä ylellisyyttä edustavat jne jne. 

Hintarajana olen pitänyt 10e/hlö, ostamme aina lahjat neljälle hoitajalle.

Ajattelin, että kaikenlaista suklaata ja muuta syötävää kertyy anyway ja kenties kukkiakin tulee monelta. 

Tosca
Tosca^2

Entisenä luokanopettaja eniten ilahduttivat oppilaiden itsetekemät kortit sekä vanhempien yhdessä hankkimat lahjakortit esimerkiksi hierontaan. Kuohuviini oli kanssa aika kiva lahja, mutta kaikkihan ei alkoholia käytä. Lasteni päiväkodin henkilökuntaa muistamme yhteislahjalla ja ehkä pienellä kortilla. Jostain olin bongannut kanssa hyvän lahjavinkin. Joku oli ostanut jonkin piha-/parvekekasvin ja siihen oli laitettu kortti, jossa luki: "Kiitos, että kasvatat minua."

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen sattunut työskentelemään sellaisissa paikoissa, joissa lahjojen tuominen ei ole ollut erityisen runsasta. En tykkää tavarasta, mutta kiitos, aineellisessa tai aineettomassa muodossa kyllä koskettaa. Tosi monet perheet ei kiitä koskaan. Me tehdään tätä työtä äärimmäisen pienillä resursseilla ja taiteilla saa, että saa palkan riittämään; kun sen päälle tulee vanhemmat, jotka pitää hoito- ja kasvatushenkilökuntaa pelkkinä palvelijoina, se kyllä välillä satuttaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Vanhemmat voivat myös olla pienipalkkaisissa töissä eikä rahaa lahjoihin ole. Itse ihmettelen miksi ei riitä vain kiitos, joka tulee sydämestä ja vaikka lapsen tekemä kortti, jonka voi heittää pois.
Tuntuu, että tämä lahjominen alkaa toisaalta mennä jo vähän överiksi, kun joka käänteessä pitäisi osoittaa arvostamista milloin kenellekin ja tietenkin lahjalla. Käsirasvat, saippuat ja viinipullot on toki kivoja lahjoja, mutta jos niitä tulee joka perheeltä niin alkaa sekin olla liikaa.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiitos todellakin riittää. Lahjoja ei tarvita, ellei välttämättä halua antaa. Mielestäni kiittäminen kuuluu ihan tavalliseen ihmistenväliseen kanssakäymiseen, itsekin kiitän aina kaupassa, lääkärissä, bussissa, missä milloinkin joku on työllään tehnyt jotain minun eteeni. Tuntuu pahalta, kun on uurastanut tiukoissa olosuhteissa vuositolkulla, eikä sitä arvosteta ollenkaan. Paras lahja, jonka olen saanut, oli kortti jossa luki "Kiitos kun olit osa meidän perheen elämää" ja lapsen itse koko vuoden kovalla työllä harjoittelema nimmari. En unohda sitä koskaan, enkä heitä pois.

Lto opiskelija (Ei varmistettu)

Omasta mielestäni alkoholi ei ole hyvä lahja, koska en juo sitä itse eikä juuri kukaan lähipiiristänikään käytä. Eli ei tulisi vietyä uvn juhliin tai muuallekkaan itselle turhaa pulloa, ehkä antaisin työkaverille sitten :D. Täältä ääni suklaalle/ kukille. Tosin lahjaahan ei tosiaankaan tarvitse tuoda minkään etiketin mukaan. Kortti riittää, eikä sekään ole pakollinen :)

Projekti -30/2013

Päikyn opena eniten on jääneet mieleen leffaliput ja vanhempien yhdessä hankkima lahjakortti. Suklaata tulee etenkin jouluna ihan hirveästi ja rasvoja yms ei tuu käytettyä. Tai sitten ihan vaan lapsen itse tekemä kotii mihin on vaikka vanhempi kirjoittanut henkilökohtaiset kiitokset on lämmittäneet sydäntä.

IlonaK (Ei varmistettu) https://nennesitajasetata.blogspot.fi

On niin ihana huomata tällaisista teksteistä, että kasvatustyötä myös arvostetaan. Kuten yllä olevista kommenteista tulee ilmi, kiitosta työstä saa hyvin harvoin. Siksi keväällä open mieltä lämmittää kovasti aito kiitos vuoden työstä (jota näillä nykyisillä resursseilla tehdään ainakin peruskoulun puolella myös hyvin paljon omaa vapaa-aikaa käyttäen). Jos lahjalla haluaa myös muistaa, jotakin pientä syötävää tai vaikkapa se pieni lahjakortti kakkupalalle tai jätskille paikalliseen paikkaan on varmasti kiva. :) Ps. Kuvailemasi vessapaperihylsystä tehty sisustuselementti aiheutti minussa spontaanin naurunpyrähdyksen, ihanasti luonnehdittu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Tätä lastentarhanopettajaa ilahdutti eniten lasten tekemät kortit, etenkin jos kortissa oli kiitos jostain konkreettisesta eikä vain koko vuodesta (esimerkiksi kiitos sylistä, saduista ja seikkailuista vs. kiitos kuluneesta vuodesta). Ihaninta oli se harvinainen herkku, jos kiitos oli vielä joku asia, mistä lapsi on pitänyt päiväkodissa kuluneena vuonna.

Tykkäsin tosi kovasti myös kukista, skumpasta, jäätelölahjakortista ja vanhempien yhteislahjana saadusta hierontalahjakortista. Toivon ettei yksikään perhe koe joutuvansa keksimään lahjaa, mutta kyllä ne silti ilahduttivat tosi paljon! Ei siinä työssä liikaa kiitosta ja lahjoja saa :)

Susaanna (Ei varmistettu)

Opetan yläkoulu- ja lukioikäisiä. Parasta ovat kortit! Hienoimmassa kortissa oli valvontaluokkani photoshopannut itsensä kissoiksi niin, että just ja just kasvoista erotin, kuka kukanenkin oli. Monta vuotta pidin korttia luokassa esillä. Kuitenkin rehellisesti sanottuna suurin osa tavaralahjoista on ollut makuuni sopimattomia, vaikka olen tietenkin vilpittömästi kiitellyt lahjan antajaa. Erityisen ilahtunut olen ollut, jos päättäjäispäivän jossain vaiheessa oppilas on kasvotusten toivottanut vilpittömästi ja iloisella mielellä hyvää lomaa yms. (ja jos tiedän, että hänellekin sellainen on tulossa).

Päiväkoti- ja alakoulukollegat tykkäävät lahjakorteista, mutta heidän työpaikoillaan levitetään (aika aktiivisestikin) hiljaista tietoa vanhemmille, että kortit oikeasti riittävät. Tietojeni mukaan paras kevätlahjomus oli yhdellä pienellä ala-asteella ekologisuus-lukuvuoden päätteeksi, kun päättäjäispäiväksi oli tehty kierrätysmateriaaleista valtavan iso kiitos- ja kesälomatoivotuskortti, jossa oli ihan kaikkien nimet (oppilaista siistijöihin ja opettajista koulutaksikuskeihin) ja jossa kaikkien vesiväreillä painetut käden kuvat yhdessä muodostivat kukan. Päättäjäispäivänä varmaankin melkein kaikki ottivat sitten itsestään kuvan kortin vieressä ja vieläkin kunnassamme puhutaan kortista - saisipa sellaisen aikaiseksi jonain keväänä :) !

paulahelena
ALUAP

Mä en antais alkoholia lahjaks kenellekään mutta kaikkein vähiten ihmiselle, jonka juomatapoja en tunne. Lisäks kun lahja vielä tulee ikäänkuin lapselta, niin ei tuntuis itelle yhtään luontevalta.

Kun esikoinen vaihto päiväkotia, niin vanhan päikyn kasvattajille annettiin lapsen valitsemat pienet ruukkukukat, joiden ruukut lapsi maalas. Kortteihin kirjotin lapsen vastauksia kysymyksiin hoitajista (esim. Mitä tykkäät tehdä x:n kanssa).

nykysen päikyn joulujuhliin vietiin yhessä lapsen kanssa tehdyt rockyroad-vuoat ja kortit, joissa lapsi+pikkuveli tonttuina (näitä oli meillä joulukortteina muutenkin).

Vierailija (Ei varmistettu)

Mietin samaa alkoholin suhteen. Itsehän tykkäisin kovasti skumpasta lahjana, mutta mitä jos sellaisen lahjan saisi vaikka toipuva alkoholisti?

Vierailija (Ei varmistettu)

Tämä! Siis ettei skunppapulloa automaationa. Olen miettinyt tätä varsinkin parina viime vuotena. Tykkään itse saada, tiedän monta jotka tykkäävät, mutta tiedän myös esimerkiksi alkoholisti-vanhemman kanssa eläneitä, joista se on vähän tympäännyttävää, koska alkoholi ei koskaan ole ollut mikään pieni ja neutraali asia elämässä. Veisin siis tutulle, mutten välttämättä puolitutulle. Olisin varmaan 2 vuotta sitten pyöritellyt silmiä tälle omalle kommentilleni, mutta nyt olen oikeasti miettinyt tätä. Miksi viedä skumppa jos saman ajaa joku kiva spessu holiton juoma, laatukahvi tai laatutee? Alkoholi ei vaan ole ihan verrattavissa esim. sokeriin tai siihen että viekin kahvia jollekin, joka ei juo kahvia.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en antas lahjaks rocky roadia tai muutakaan syötävää sellaiselle jonka ruokailutapoja en tunne. Entä jos kyseinen ihminen on dieetillä? Toipuva sokeriaddikti??

paulahelena
ALUAP

:D ihan hyvä pointti! Itetehdyssä rockyroadissa se lahja kuitenkin on ehkä enempi se vaivannäkö ja itse tekeminen, ei niinkään se lopputulos.

kuten sanottu, mä en vaan ite näe mitenkään luontevana yhdistelmänä mun lasten kasvatusta ja alkoholia, mutta jos joku muu näkee ja kokee sen hyväks lahjaks niin mikäs siinä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Alkoholi on päihde ja alaikäisiltä kielletty. Eri asia.

iidis
Varpain jaloin

Meillä on ollut käytäntönä, ettei lastemme kanssa työskenteleville anneta alkoholia, kun lahjan antaja on kuitenkin lapsi. Eikä koskaan voi tietää millainen suhde alkoholiin on lahjansaajalla tai vaikka hänen puolisollaan, ellei sitten tunne heitä henkilökohtaisesti muutenkin kuin hoitosuhteen kautta.

Meillä lahjomiset on jätetty niihin vuosiin, kun hoitopaikka/koulu/luokanopettaja/soitonopettaja vaihtuu. Muina jouluina ja keväinä olemme kiittäneet ja/tai tuoneet kortin ja joskus osallistuneet yhteislahjaan. Silloin, kun olemme lahjoja tuoneet on ne olleet kukkia, makeisia tai leivonnaisia ja kerran lapsen toiveesta muki+teetä luokanopettajalle (lapsi koki, että opettaja on omaa isoa teemukia vailla - ehkä tämä liittyi johonkin keskusteluun koulussa?) ja viuluopettajalle poika kerran sävelsi oman kappaleen kiitokseksi, kun opettaja vaihtui.

Ajatusleikki

Tämä alkoholiasia on itselleni aika ehdoton ei, juuri siksi, että vaikka vanhempana olen toki kiitollinen näille lasteni muille tärkeille aikuisille, ajattelen tuon muistamisen silti tulevan erityisesti lapselta. Eikä alkoholi silloin ole mielestäni sopiva lahja. 

Mun mieltä on sykähdyttänyt viime aikoina nämä "kiitos, että autat minua kasvamaan" -lahjat. Itse ajattelin kerhon aikuisia muistaa lapsen itse istuttamilla kukilla/yrteillä. Koululaisen opettajia muistetaan koko luokan kimppalahjalla, mistä on muodostunut kiva tapa. Saadaan hankittua vähän jotain isompaa (=lahjakortti paikalliseen yritykseen), kenenkään ei tarvitse yksin miettiä ja lopulta se tulee yleensä edullisemmaksi yksilöä kohden. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun ite olin töissä päiväkodissa niin ilahduin kyllä kovasti alkoholista! Mutta ymmärrän myös, että se voi olla vähän hankala lahja joillekin. Mutta ylipäätään komppaan edellisiä, esim lapsen tekemä kortti tai muu kiitos on aina paras! Ja sit sellaset asiat joita voi just syödä, juoda tai käyttää, ei esimerkiksi jotkut pyyhkeet tai koriste-esineet koska... tavara. Mut jee, kiva ku muistatte! Ja just, että muistaminen ei vaadi mitään tavaraa, se kortti ja kiitos tai ihan vaan pelkkä kiitos riittää tosi hyvin. Mä luulen ihan oikeasti, ettei kukaan koulussa töissä oleva odota mitään sen kummempaa ja ymmärtää myös jos jollain perheellä ei ole varaa muuhun. Mutta en varsinaisesti ole sitäkään mieltä, että olisi huonoa antaa jotain materiaakin JOS siihen on perheessä varaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mä en ole kokenut alkoholia luontevaksi lahjaksi (ihan jo siitä syystä, että kun itse en yhtään tykkää kuohuviinistä, niin mulle annettu shampanja-pullo on kun heittäisi helmiä sioille ja itse lähinnä aattelen että sillä rahalla ois voinut saada törkeän hyvän punkkupullon...no joo, oikeasti laatukuohuvat tuhotaan niiden kavereiden kanssa jotka tykkää, eli iloa tulee jaettua, mutta mua henk.koht. ilahduttaisi punkku enemmän). No joo, mutta en oo edes ope, niin ei nyt kukaan mua tähän aikaan vuodesta muista :D Mutta ope-kaverini ovat sitä mieltä että kuohuviinipullo on aivan erinomainen lahja, joten tosiaan kyllä tästä tykätään (mutta tietty parempi jos tuntee lahjansaajaa että onko hänestä se sopiva lahja).

Mun mielestä ihan paras lahja päiväkodin aikuisille on ryhmässä yhdessä kerätty lahjakortti. Se on nimittäin jo niin mittava lahja yleensä, että tuntuu lahjansaajalle. Mutta tää vaihtelee, pitäisi olla joku aktiivi joka keräyksen aloittaa. Meillä on nyt viiden vuoden aikana ollut strategia, että päiväkodin aikuisia muistetaan joulu/kevätjuhlassa (ja nimenomaan siellä juhlassa, kun tosiaan joku voi aloittaa loman jne ja voi lahjan antaminen olla haastavaa myöhemmin). Aina meidän lahja sisältää lapsen omakätisesti askarteleman tai kirjoittaman kortin (myös silloin kun osallistutaan yhteislahjakorttimuistamiseen). Sitten varsinainen lahja vaihtelee...ihan sen mukaan millainen paniikki on. Joskus olen ommellut aikuisille jotain kivaa/käytännöllistä (tuubihuivit, kestokassin tms), joskus on ostettu jotain pientä hyödyllistä (heijastin, kaunis kestotiskirätti), joskus lapsen kanssa on tehty jotain makeaa herkkua tai lapsi on askarrellut (viime jouluna lapsi teki kutistemuovista joulukoristeen) ja joskus mennään ihan vaan suklaan voimin (esim. tänä vuonna kevätjuhla "yllätti", joten muistaminen oli lähikaupasta suklaata ja lapsen askartelema kortti. Niin ja tosiaan koitetaan ettei osteta mitään "hauskoja" mukeja tms Iittalan lasitavaraa, kun näitä kuulemma opettajille tuppaa kertymään...Mutta tosiaan leffaliput pitääkin laittaa muistiin, ne voisi olla kiva lahja!

Emmio (Ei varmistettu)

Itse olen miettinyt olisiko ihan pieleenmennyt idea antaa yksilölahjan sijaan lahja, jota myöhemmät luokat/ryhmät voisivat käyttää koulussa/tarhassa? Vaikka ikäluokkaan sopiva lastenpeli (hah, yritin keksiä jotain peliä, mutta mieleen tuli vain kyykkä, ehkä jollain on parempi idea) tai joku aineeton lahja, vaikka se Kepan vuohi?

Mä olen opettanut yläkoulussa ja lukiossa, joissa lahjakulttuuri lienee vähän erilainen kuin päiväkodeissa, mutta korttien lisäksi mieleisimpiä on olleet lahjat, joita oon voinut käyttää työssäni: tarinanopat ja tarinakortit. Ne tuntuu riittävän henkilökohtaiselta, koska liittyvät opetettavaan aineeseeni, mutta eivät ole turhaa roinaa kotiin eivätkä mitään syötävää/juotavaa, joka ei välttämättä maistu itselle, jolloin muistaminen menee vähän "hukkaan" ja harmittaa, että perhe on käyttänyt turhaan rahaa. Mutta kaikkein kivointa toki on olleet muidenkin mainitsemat kortit.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kun luen näitä lahjalistoja niin entistä enemmän ajattelen, että kiitos ja ehkä lapsen tekemä kortti riittää. Kuka tarvitsee erilaisia ompelutöitä, leipokuksia, koristeita astioita, kosmetiikkaa, alkoholia jne kaksi kertaa vuodessa ja x määrältä oppilailta? :) Ajatus on toki kaunis, mutta minua palkitsisi eniten se, että lapset ovat viihtyneet ja oppineet uutta ja vanhemmat ovat tyytyväisiä kouluun/päiväkotiin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Olen työskennellyt lastentarhanopena ja minun mielestäni alkoholin saaminen lapsilta lahjana on kumma ajatus. Siis jos ajatellaan, että kiitoksena saamastaan hoidosta ja huolenpidosta, lapsi kiittää alkoholilla... ;)
Somen perusteella ajattelisi skumpan olevan yleinen lahja, mutta itse en ole sattunut pulloja saamaan. Ehkä tässä on alueellisiakin eroja maan sisällä.
Mutta joo, koska itse en edes käytä alkoholia, niin omalla kohdalla esim.pieni suklaalevy on ajanut paremmin asiaa, jota skumppapullo edustaa :)
Ilahduttavimpia lahjoja ovat olleet ne ihan pienet. Liian isot muistamiset vaan hämmentävät.
Kortit,kesäkukat,suklaalevyt,karkit, kynttilät (tulee aina poltettua) ja muut pois kuluvat lahjat ovat kaikille passeleita. Mitään ei kenenkään tarvitse antaa.
Kiitos sanana riittää :) Toki lapsista on aina kiva antaa lahjoja ja kyllähän niistä ilahtuu meistä jokainen.

Juliaihminen
Juliaihminen

Mä ajattelen, että se lahja on multa eikä 2-vuotiaalta lapseltani, ja siksi en pidä alkoholin antamista mitenkään omituisena. Ei se 2-vuotias vielä edes tajua lahjan konseptia. :)

Kuohuva on aina ilo (Ei varmistettu)

Jos saisin valita, ottaisin ehdottomasti mieluummin jotain syötävää / juotavaa kuin mitään viherkasveja, rasvaa tms. Kuohuviini olisi iloinen yllätys!

Enkeksi (Ei varmistettu)

Hei, en lukenut kaikkia kommentteja niin en tiedä tuliko tämä jo mutta; istuta (koristelemaasi) lasipurkkiin yrtti, esim. basilika ja mukaan kortti "Kiitos kun kasvatat minua (T. Alppu)".
Idea ei ole omani, bongasin tämän aiemmin ja aion itse toteuttaa kun on mielestäni niin liikuttava ja samalla hyödyllinen saajalleen, ei turhaa krääsää. :)
Ps. Menipä vaikeaksi kommentin julkaisu, aina yrittämäni nimimerkki on jo rekisteröity :D

Nyt voi jo olla myöhäistä, mutta jos on välttämättä sellainen olo, että lahja olisi kiva, keräisin ryhmän vanhemmilta (halukkailta tietty) pienen, pienen summan rahaa, jolla voisi ostaa ryhmän työntekijöille yhteisesti jotain. Vaikka sitten kuoharipullot. Vieläkin parempi idea olisi juonia työntekijöiden selän takana ja jollain tavoin koota vanhempien ja lasten kivoja ajatuksia kustakin työntekijästä ja kirjata aatokset yhteiseen korttiin (jokaiselle työntekijälle oma kortti). Pienen vaivan takana kyllä, mutta kaikki halukkaat voisivat osallistua pienellä rahallisella panostuksella, mutta isolla sydämellä. Musta on aina kutkuttavaa, kun joku juonii selän takana jotain ihanaa. Yhteisestä kortista jäisi ihana muisto, mutta samalla se ei kerrytä sälää. Ja kukat on aina kivoja. Ja kuohari, mun mielestä. P.S. Joissain kunnissa lahjojen vastaanottaminen on käsittääkseni kokonaan kielletty, koska homma on niin monimutkainen. 

Äh, siis "pienellä rahallisella panostuksella" ajattelin, että kortin lisäksi vois (ei todellakaan tarvi!!!) pullon, kukkia tms.

Vierailija (Ei varmistettu)

Päiväkotityöntekijä tässä kommentoi: Skumppa on ollu kieltämättä paras lahja itselle. Ymmärrän kyllä muiden kommentit siitä, että kaikki ei siitä tykkää. Tiedustelisin siitä ehkä joltain ryhmän aikuiselta onkohan se ok kaikille. Oman lapseni päiväkodissa en oo ollu ihan varma alkoholilahjoista, joten oon päätynyt hyvään luomukahviin, teehen, suklaaseen ja lapsen itse tekemään korttiin.

Lodee (Ei varmistettu)

Opetan työkseni yläkoulussa, enkä todellakaan odota ja oleta, että saisin muistamisia lukukausien päätöspäivinä. Sitä ihmeellisemmiltä ja ihanammilta ovatkin ehkä juuri siksi tuntuneet tuon ikäisiltä (ja joissain tapauksissa heidän perheiltään) saadut lahjat. Moni aiempikin oli kommentoinut tätä samaa: kortit, kortit ja kortit! Ne ovat parhaita ja koskettavat oikeasti.
Toinen asia. En jotenkin (äitinäkään) ihan ymmärrä sitä ajatusta, että pk-ikäinen lapsi olisi lastentarhanopen tai lastenhoitajan lahjan ”virallinen antaja” - vanhemmat minusta sen päätöksen lahjan hankkimisesta, sisällöstä ja ylipäätään antamisesta kuitenkin tekevät, enkä siksi myöskään ymmärrä ajatusta, että vaikka skumppa olisi niin sanotusti epäsopivaa annettavaa, koska se on lapselta. Minusta päiväkodin henkilökunnalle annettu lahja on ensisijaisesti kiitos vanhemmilta heidän lapsestaan päivittäin huolehtiville aikuisille - siis kiitos aikuiselta aikuiselle. Kouluikäisillä vähän eri juttu. Plus: mikään ei estä kysäisemästä yhdeltäkään opettajalta tai hoitajalta, että ”ilahduttaisiko sinua esim. lahja x ennemmin kuin lahja x”. Win win.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta tämä lahjomishomma on mennyt vähän överiksi. Jos ja kun moni perhe tuo juurikin niitä iänikuisia saippuoita, käsirasvoja ym., niin huhhuijakkaa mikä tavaramäärä niistä kertyy. Mä en vaan jokseenkin ymmärrä tätä tapaa. Meillä päiväkodissa hoitajat ovat sanoneet, että paras muisto on lapsen itsensä tekemä kortti ja kaunis kiitos. Oli niin liikuttava hetki jouluna, kun pieni lapsi kiikutti ylpeänä omat korttinsa kasvattajille halin kera ja kasvattajilla nousi vedet silmiin...se, jos mikä on paras kiitos.
Voisin ehkä viedä päiväkodin yhteiseen pöytään jotain herkkua, mutta mikä määrä siitäkin tulee, jos meillä 120 lapsen vanhemmat täyttävät nurkat pullilla ja kakuilla. :D Ja alkoholia en osaisi kyllä edes ajatella kasvattajille lahjaksi.

paulahelena
ALUAP

Samaa mieltä tästä! Me annettiin lahjat tosiaan vaan päikyn vaihtuessa ja nyt jouluna kun tehtiin muutenkin rockyroadeja. Tänään on kevätjuhla enkä oo uhrannu ajatustakaan lahjoille ennen tän postauksen lukemista, yritän valjastaa ton 4-vuotiaan tekemään kortit vielä ennen juhlaa :D

södjgjsöotgn (Ei varmistettu)

Minä olen siitä epäjohdonmukainen vanhempi, että olen vienyt lahjoja jos keksin hyvän idean, ja jos en keksi, vien kortin tai joskus vaan verbaalisesti kiitän ja halaan. Meidän päiväkodilla oli kyllä sellainen henki, että taatusti tiesivät, että arvostamme.

Kun nuorimmainen päätti päiväkodin, kerättiin porukalla rahaa ikätovereiden perheiden kesken ja ostettiin hemmottelulahjakortit jokaiselle. Itse kirjoitin vielä kirjeen, jossa kerroin lapsen ajatuksia päiväkotiuralta, vähän kiitospuheen hengessä. Printattu versio siitä on edelleen erään hoitajan työvaatekaapin ovessa, kuulemma muistuttaa siitä, miksi tätä työtä tehdään. Eli joskus huolella valitut sanatkin voi riittää.

Saan itse ajoittain lahjoja asiakkailta, lähinnä joulun alla. Koen isommat muistamisen vaivaannuttavina, mutta ilahdun kyllä jostain pienestä. Kuoharipullo olisi liikaa, suklaalevy menettelee. Yksi oli tehnyt minulle avainnauhan kaulaan, kuulemma vuosia seurannut pukeutumistani ja sen perusteella valinnut minunnäköiseni värit. Se oli vaikuttavaa, samoin villasukat lempparivärissäni. Viime viikolla jääkaapista löytyi hauki. Sitä en ehkä veisi päiväkodin päättäjäisiin...

marionilla (Ei varmistettu)

Olen soitonope ja minusta pihakukat/kasvit keväällä on ollut kivoja lahjoja. Myös kahvi, tee ja villasukat.
Alkoholia olen myös saanut lahjaksi ja mulle se on ollut ihan ok, mutta itse annan alkoholia lahjaksi vain niille kenen juomatavat tunnen.

Ostin tänä keväänä omien lasteni opettajille 5e lahjakortit jäätelökioskille ja lapset kirjoitti korttiin kiitokset.
Kun oma lapsi vaihtoi päiväkodissa ryhmää ostimme hänen ryhmän aikuisille lounaslahjakortit (10e)lapsen suosikkiravintolaan. Tämä idea tuli lapselta itseltään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Tosi kiva lueskella muiden lahjaideoita ja kokemuksia! Ja rohkaisevaa myös kuulla, että kortti tai muu"pieni" muistaminen tuntuvat monista hyvältä lahjalta. Meidän lasten päiväkodissa hoitajien lahjat ovat nimittäin riistäytyneet käsistä ja kerään tässä just rohkeutta sanoutua irti vanhempien yhteislahjasta. Me ollaan kolmelle hoitajalle hommattu ryhmän muiden vanhempien kanssa lahjakortit. Kiva ajatus ja säästää monelta lahjan ideoimisen vaivan, mutta nää lahjakortit on todella arvokkaita, meidän pätkätyöläisduunariperheelle oikeastaan ongelmallisen isoja. Meillä kun on kaksi lasta samassa ryhmässä, niin maksetaan tuplasumma, tänäkin keväänä lähes satanen hoitajien lahjoihin, muut maksavat viitisen kymppiä. Ja sama summa jouluisin. Kaikki lasten vanhemmat samoin kuin hoitajat ovat aivan ihania, mutta summa on vaan tosi kova, vastaa meillä neljän kuukauden päivähoitomaksuja. Ehkä nyt näiden viestien rohkaisemana uskallan kieltäytyä ja viedä sen satasen sijaan kortin ja vaikka kesäkukan!

Juliaihminen
Juliaihminen

Toi kuulostaa jo ihan sairaalta meiningiltä! Kieltäydy välittömästi! 

Asiasta viidenteen: mua myös välillä on ärsyttänyt työpaikkojen pakolliset "kerätään taas tälle palkattomalle harjoittelijalle läksiäislahja työkavereiden palkkapusseista". Sitten kun näitä läksiäis/äitiyslomallejäämis/häälahjoja alkaa kertyä, niin kyse on helposti muutamasta sadasta eurosta vuodessa. Näistä ei luonnollisestikaan kehtaa luistaa, mutta kyllä ne vähän syö.

Kristiiina (Ei varmistettu)

Ja samaan kastiin menee nämä ihmisten vauvojensaamisprojektien lahjomiset. Eli ensin megalomaanisten babyshower-kekkereiden rahoitus, sitten vauvalahja ja siitä sitten säännöllisesti synttärilahjat kaikille lapsosille vuosittain. Eli toisaalta on kiva itse saada vaikka kerran viidessä vuodessa se läksiäislahjakukkanen töistä. :D

Ajatusleikki

Tsiisus! Kieltäydy HETI! Toihan on ihan järjetöntä! Me siis maksettiin nyt tänä keväänä 8€ per oppilas, kahden opettajan lahjat. Viime vuonna taisi epäloogisesti olla 7€, kun opettajia oli kolme.

En todellakaan maksaisi kymppiä enempää. Eikä se korreloidu arvostukseni määrään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei vinkkejä ole tarjota, mutta jännästi huomaa keskustelussa millainen suhde suomalaisilla on alkoholiin, sehän on monissa muissa kulttuureissa ihan maataloustuote. Monessa kommentissa nähty ks. tuote aika syntilähtöisesti, että jtn hämärää ja väärää siinä on.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hyvin sanottu!

Samaa itsekin vähän mietin. Ikään kuin olisin ostanut lahjakortin johonkin turmion huviajelulle tai pornokauppaan, vaikka nimenomaan itse pidän skumppaa saman kaliiberin juttuna kuin suklaata tai kahvia, eli kulutushyödykkeenä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin minäkin pidän ja mulle skumppa olisi hyvä lahja, mutta tiedän ihmisiä, jotka eivät juuri käytä alkoholia tai joiden perheessä alkoholi aiheuttaa ongelmia, joten heille se lahja ei ehkä ole niin hyvä. Ja jos saa paljon pulloja lahjaksi eikä itse niitä juo eikä ehkä alkoholia juuri käytetä muutenkaan lähipiirissä niin onhan niistä suurempi vaiva kuin jostain suklaalevystä (joka varsinkin joulun aikaan voi olla jo huonokin lahja, jos sitä tulee jokaiselta...)

Itse annan alkoholia lahjaksi vain ihmisille jotka tunnen. Minusta lahjojen antamisessa pitää miettiä sitä kenelle lahja tulee eikä niinkään niitä omia fiiliksiä. Ja jos joku sanoo, ettei halua lahjoja niin sitäkin mielestäni pitäisi kunnioittaa.

Pages

Kommentoi