Muisteloa: Fanitapaaminen Tarjan kanssa

Juliaihminen

Olen työssäni tavannut paljon julkkiksia. Justin Timberlaken New Yorkissa, Avril Lavignen Pariisissa, Keshan Tukholmassa, Reese Witherspoonin Lontoossa ja niin edelleen ja niin edelleen.

Julkkisten tapaaminen on aina jännittävää, koska siinä on niin lyhyt hetki saada haastattelusta irti kaikki. Kun on matkustanut 15 minuutin haastattelua varten 12 tuntia, on pienet paineet kysyä oikeat kysymykset.

Kuitenkin elämäni jännittävimpään haastatteluun kävelin vain kymmenisen minuuttia silloisesta kodistani Kruununhaasta. Se nimittäin tapahtui presidentin linnassa.

En luultavasti ole ikinä eläessäni jännittänyt niin paljon kuin joulukuussa 2012. Pääsin silloin haastattelemaan suurta idoliani, Tarja Halosta. Kyseessä oli Halosen järjestämä presidenttifoorumi (jonka aiheena oli nuoret ja tulevaisuus – siksi minut oli kutsuttu).

Oli sovittu, että saan presidentiltä lyhyen kommentin Demi-lehteä varten, joten lähestyin häntä foorumin jälkeen. Olin vielä kävellessäni Halosen luo täynnä itseluottamusta, mutta kun sitten olin siinä rouva tasavallan presidentin edessä, ja Halonen astui seisomaan ihan lähelle, kastoi minua silmiin ja piti juhlavasti käsiään selkänsä takana, sydämeen iski vellova paniikki.

Koko ruumis huusi: "DEAR GOD!! Tarja Halonen on oikeasti tuossa edessäni!" Jalat alkoivat tuntua heikoilta, käsi jolla pidin nauhuria alkoi täristä ja hengitys miltei salpautui. Jouduin lukemaan kysymykset suoraan paperista, koska joka ikinen ajatus katosi päästäni. Thank you lord olin kirjoittanut tällä kertaa kysymykset niin, että ne olivat kokonaisia lauseita, oikeassa teitittelymuodossa, eikä vain ranskalaisia viivoja random-sanoista (kuten normaalisti teen). Halosesta huokuu aivan uskomaton karisma – sitä ei välttämättä huomaa telkkarista.

Lopulta olin kuitenkin niin tyytyväinen tuohon haastatteluuni, että litteroin sanasta sanaan vastaukset kahteen esittämääni kysymykseen. Ja miksen julkaisisi koko haastattelua tässä, koska vaikka haastattelusta on kulunut viitisen vuotta, sen viesti on mielestäni edelleen oikein ajankohtainen. Lisäksi huomenna on itsenäisyyspäivä, ja me todistamme taas sympaattisen näyn, kun kolme presidenttiparia asettuvat vierekkäin kuvattavaksi Linnan juhlissa.

 

Rouva tasavallan presidentti, jos nuori tyttö haluaisi päästä yhteiskunnallisesti vaikuttavaan asemaan, esimerkiksi presidentiksi, mitä neuvoja antaisitte omien kokemuksienne perusteella?

– Opiskelu on ensimmäinen asia. Pitää opiskella paitsi koulutus, oma ammatti, mikä tahansa, jolla hallitsee omaa elämäänsä. Toinen asia on se, että pitää opiskella yhteiskuntaa ja elämää. Pitää jatkuvasti olla avoin uusille asioille ja päättää, että pystyy hallitsemaan asioita omassa mielessä ja luomaan verkostoa, joiden kanssa pystyy tekemään tätä työtä. Kolmas asia, mikä on erityisen tärkeä nuorilla naisilla, on se, että säilytä hyvä itseluottamus ja hyvä huumorintaju. Nimittäin maailma tulee kolhimaan sinua useampaan otteeseen, mutta et sinä siitä rikki mene.

Miten olette vaikuttanut suomalaisten tyttöjen elämään olemalla naispresidentti?

– Mä uskon, että se seikka että mut valittiin vuonna 2006 uudelleen presidentiksi oli itsellenikin kannustava kokemus ja todennäköisesti myöskin tytöille, että se ei jäänyt vain yhteen kertaan vaan ihmiset, jotka elää kuusi vuotta naispresidentin kanssa, ovat sitä mieltä, että se voidaan uusia. Nyt tällä kertaa, 2012, kisa näyttää vähän miehisemmältä, mutta minun mielestäni, en sanoisi etteikö pojistakin voi tulla presidenttejä. Vastaavasti tänä aikana me olemme saaneet kaksi kertaa naispääministerin, meillä on ensimmäistä kertaa nainen valtiovarainministerinä ja musta tuntuu, että tytöillä on tullut koko joukko itseluottamusta. Antaa lasikattojen särkyä kunnolla, minä tulen tukemaan niin kauan, kun täällä elämässä mukana olen, sitä että tytöistä kasvaa vahvoja naisia. 

Ja voitte kuvitella, että näiden vastausten jälkeen Tarja vei mun syömeni täysin!

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOK

 

 

 

Kommentit

Elisa Lepistö

Ihana Tarja!!!! <3

ginty
gg and the moon

Upea, upea Tarja <3

Bumerangibeibi

Melkein herkistyin (tai siis herkistyinkin) tätä lukiessani. Viisaita sanoja viisaalta naiselta.

Wau! Tarjalla oli kyllä ihan täyden kybän vastaukset! Mahtava nainen!!

Vierailija (Ei varmistettu)

Et sä turhaan näitä jakanut, hienoja ja ylevöittäviä ajatuksia! Silmä tarttui mm. tähän lausahdukseen: "Nimittäin maailma tulee kolhimaan sinua useampaan otteeseen, mutta et sinä siitä rikki mene." Tällaista vahvistavaa puhetta mä toivoisin nykyään näkeväni enemmänkin. Vaikka onkin tärkeää puhua vaikeuksista ja epäkohdista, niin on tärkeää muistuttaa pärjäämisen mahdollisuudesta. Tiedän itse, että niihin vaikeuksiin on helppo jäädä vellomaan ja että välillä tarvii sitä muistutusta, että niistäkin voi nousta.

Juliaihminen
Juliaihminen

Tuo on kyllä tuhannen tosi. 

Tajusin tästä sun kommentista myös sen, että tuo sitaatti on parempi kuvitus tälle kuin teinipoppari, eli poikkeuksellisesti vaihdoin postauksen kuvan nyt jälkikäteen!

emmms (Ei varmistettu)

Onneksi joku muukin oli kommentoinut samaa, sillä vähän jo nolotti kun ihan herkistyin noita sanoja lukiessani. Go Tarja ja Go tytöt! Minulla on jääkaapin ovessa kortti, jossa lukee "Isn't it amazing what clever girls can do". Pätee myös tähän.

iidis
Varpain jaloin

Upea Tarja!

SaaraLo (Ei varmistettu) Http://saaranjaseverintie.pallontallaajat.net

Mun syömmeni taas suli kun näin Tarjan kerran uimassa Marjaniemen uimarannalla! Siellä Halonen uiskenteli muina presidentteinä pilkullisessa uimapuvussa ja turvamies istuskeli sen aikaa laiturilla.

Ihana! vau miten viisas ja upea nainen, mullakin tuli tippa linssiin näistä vastauksista. Vaikka tässä puhuttiin (nuorista)tytöistä, niin jotenkin noi vastaukset presidentiltä tuntui -minulle- ihan supertärkeiltä, voimaa antavilta ja kannustavilta. *sydämetsilmissä-emoji

piia_ (Ei varmistettu)

"En sanoisi etteikö pojistakin voi tulla presidenttejä." Upea kommentti, kuten koko haastis. Mahtava ja viisas ihminen on hän! &lt;3

Vierailija (Ei varmistettu)

Julia, sun blogisi on upea, upea, upea. Ja nää kommentit! On ihanaa ja huojentavaa huomata, että lukijoissa on älykkäitä, korkeakoulutettuja, ajattelevia ihmisiä, joille tulee nöyrä kyynel silmään tämän(kin) postauksen viisauksia lukiessa. Kerta toisensa jälkeen se palauttaa mun uskoni tähän maailmaan!

Tämän oksettavan, taaksepäin katsovan, päälleliimatun Suomi100-hapatuksen rinnalla sun blogisi on kuin raikas tuulahdus, täynnä viisaita ajatuksia, joka valaa uskoa tulevaisuuteen &lt;3

Vierailija (Ei varmistettu)

No ehkä oksettava oli turhan voimakas ilmaisu, taisin purkaa tunteita hieman yliotteella :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanasti sanottu!!!! Kiitos <3 <3 <3

Tyhmäkö? (Ei varmistettu)

Sen verran haluaisin vetää hernettä nenuun ja kysyä että eikö alemman koulutuksen omaava muka voi olla älykäs..?

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei kannata vetää hernettä nenään, aidot pahoittelut huonosta muotoilusta. Oikeastaanhan toi koulutustausta ei liity asiaan mitenkään, se oli vain laiskan ihmisen nopea, huonosti valittu demografinen filtteri. Pointti oli se, että musta on mieltä ylentävää, että elämässään pitkälle päässeet ja omaa ajatteluaan matkan varrella kehittäneet ihmiset, koulutuksen asteeseen katsomatta, saavat kyyneleen silmään siitä oivalluksesta, että joku sanoo joitain erityisen hienosti. Osoittaa sellaista henkistä nöyryyttä (sivistystä), joka välillä puuttuu vallalla olevasta nettiöyhkäämisestä.

Kommentoi