O ou

Juliaihminen

Tiki kaatui pyörällä viime tiistaina. Ranne murtui, ja se kipsattiin. Nyt meillä on hirveät sumplimiset päällä: pitäisi seuraavat viisi viikkoa järjestää lapsenvahti arkipäiviksi, koska oikealla kädellä ei pysty nostamaan mitään. Tiki ei oikein voi jäädä hoitovapaalla sairaslomalle. Tai no voi, mutta näin lyhyellä varoituksella mä en pysty jäämään hoitovapaalle. Ääääääh.

Nämä on hulluja tilanteita. Kaikki turvaverkot on nyt valjastettu käyttöön. Tähän mennessä ollaan selvitty Tikin äidin, mun siskon ja sen miehen, naapurin Niinan ja pyhän hengen voimin. Perjantaina tajusin soittaa neuvolaan, josta sain sosiaalitoimen numeron, joka oli kiinni perjantaina. Soittelen maanantaina uudestaan. Omat vanhempani ovat töissä (ja äiti asuu Turussa), koko tämä tilanne tuntuu tosi hankalalta.

Sillä välin, kaipaan neuvoa. Mitä näissä tilanteissa kuuluu tehdä? Palkata lastenvahdin koko täksi ajaksi? Mistä? MLL vaikuttaa luotettavalta.

 

Onko kellään kokemusta siitä, jos sairastuu hoitovapaalla? Mitä olette tehneet?

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Jotkut lääkärit suostuu kirjoittamaan sairaslomaa vanhemmalle, joka on työssäkäyvä, tässä tapauksessa sulle. Toinen, kaupunkien päiväkodeissa voi olla varahoitopaikkoja, ainakin meillä täällä maalla on. Se on kallista hoitoa ja paikkoja rajoitetusti, mutta muutamien päivien hoidontarve saattaa järjestyä. Sitä en tiedä kysyntäänkö suoraan päiväkodista vai keskitetysti jostain.

Oulusta (Ei varmistettu)

Valitettavasti (siis tässä Julian tilanteessa) sairauspoissaoloa ei voi kirjoittaa kenellekään muulle. Lääkärin täytyy pystyä toteamaan ko.poissaoloa vaativa sairaus potilaalla itsellään, AINA.

Itse olen muutaman kerran miettinyt tätä samaa, että mitä sitten tehdään, jos minulle hoitovapaalla sattuu jotain. Vastauksia ei minulla ole tarjota, mutta ajattelisin, että tämä on juuri niitä tilanteita, joissa neuvola tai sosiaalitoimi voidaan saada apuun. Ei varmasti ole mikään uniikki tilanne edes, joten eivätköhän ole tottuneet ja osaavat kertoa mahdollisuuksista. Kaikki tsempit teille!

Ja, nyt kun mietin, niin meniskö se niin, että Tiki sairauslomalle lääkärin määrittämäksi ajaksi, hoitovapaan lopetus, jolloin tulee mahdollisuus anoa yksityisen hoidon tukea tms.ja sillä sitten hoitaja kotiin? Kauhea säätäminenhän tuo on...

Laura / Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Äh, tsemppiä! Tuota päiväkotien varahoitosysteemiä olin mäkin tulossa ehdottamaan - tai päiväkotia ylipäätään. Myös sosiaalitoimen kotipalvelu voi auttaa, mutta toisaalta se on kokopäiväratkaisuna mielestäni aika kallis ja tarjoaa apua yleensä vain pariksi tunniksi kerrallaan.

Jouduin itse jalkaleikkaukseen syksyllä äitiyslomalla ollessani ja päädyttiin siihen, että mies piti kaikki joululomansa sekä siihen päälle viikon palkatonta ja teki senkin jälkeen vielä jonkin verran töitä kotona. Isompi pojista saatiin onneksi hetkeksi päiväkotiin kokopäiväisesti (vaikkei meillä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisen takia ollut siihen täällä oikeutta). Kotiapu olisi meille maksanut yli kympin tunnilta, joten niillä hinnoilla alkoi olla jo aika plusmiinus olla että mies olisi edes lähtenyt töihin.

Mutta mää on oikeasti ihan älyttömän vaikeita tilanteita! Ainakin itse jo muutenkin raskaassa tilanteessa (jalasta siis poistettiin siitä löytynyt kasvain) tuntui tosi tylyltä huomata, että ilman tukiverkkoa on kyllä valitettavasti aika omillaan.

Kaverilla murtui käsi äitiyslomalla ja mummujen lisäksi avuksi valjastettiin kotihoito. Tekevät kuulemma kaikkia sellaisia kodin töitä, joita kotona oleva vanhempi normaalisti päivän aikana tekisi. Olisi kiva lukea, miten lopulta saatte homman pyörimään.

Tsemppiä ihan kauheen paljon! Vuoden päästä ihmettelette ja naureskelette, että miten hitossa te tästäkin selvisitte.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Ai kauheeta, tota samaa oo itekki miettiny joskus ja kuulemma just neuvolan kautta saa sit apua arkeen. Mutta siis miehän oon kotona Fridan kanssa ja jos apuja tarvii, niin autan kyllä tosi mielelläni! Laitellaan vaikka viestiä! :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos ihana Mari! <3 Mä yritän laittaa sulle viestiä piakkoin <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Sossusta ei tosiaan mitään kokopäiväistä apua saa, koska säästäminen, eikä muualtakaan paitsi rahalla jos palkkaa hoitajan.

piupali (Ei varmistettu)

Hmm. Olisko sun jollain tutulla tai tutuntutulla teini-ikäistä reipasta nuorta? Tai laita johonkin fb-ryhmään kysely! Sellaista nuorta joka voisi tulla auttamaan sun miestä jonkunlaista korvausta vastaan? Mulla ei Helsingissä oo sellaisia tuttuja, mutta omalta paikkakunnalta tulee mieleen useampikin tyyppi jota vois kiinnostaa. Kuitenkin sun mies on paikalla seuraamassa ja pystyy koko ajan antaa ohjeita ja tekemäänkin jotain, joten sen nuoren rooli olis enemmän avustava. Toinen mitä suosittelen kyselemään on toi päiväkotipaikka, jos ei muita keinoja tunnu löytyvän.

Tsemppiä, tosi hankalia kuvioita! &lt;3

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos teille ihanat tsempistä ja empatiasta! Tässä tuli tosi monta hyvää ehdotusta, ne oli tosi hyviä, ja otan ehdottomasti käyttöön. Me ollaan nyt luotu excel seuraavista viikoista, ja laitetaan nyt aikataulut reilaan. Hitto että elämä voi joskus olla hankalaa!!!

Kommentoi