O ou, puhun lapselleni startup-kielellä

Juliaihminen

Tiedättekö, kun käy niin, että käyttää joitain sanoja ja sanontoja sillä lailla ironiseen sävyyn, pilkatakseen jotain tiettyä kulttuurin muotoa?

Lopulta pilkka osuu omaan nilkkaan, ja sanonnat jämähtävät ihan vakioksi omaan kielenkäyttöön. Musta tuntuu, että puolet ankeimmasta työpaikkajargonista on jalkautunut juuri tällä lailla ihmisten kieleen.

Meillä on Tikin kanssa ollut jo tovin sellainen vitsi, että puhutaan Alpun epämääräisestä sekoilusta sellaisella innostuneella startup-kielellä. Kuten:

"Alppu pitchas mulle messevän idean päiväunille lähtemisestä."

"Alpulla on tossa käynnissä toi kirjojenheittelyprojekti. Koskakohan se saa vietyä sen finaaliin?"

"Klousasin just Alpun kaa helvetin hyvän diilin, se nukahti."

"Let's do this thing! Vaippa vaihtoon hei!"

"Alppu brainstormasi tommosen puurotaideteoksen tuohon pöytäliinalle."

"Ai sä syötit Alpun jo? Aika bueno, aika bueno!"

"Alppu taitaa olla vähän väsy, mut hei no problemos!"

"Mitkäs ois seuraavat askelmerkit Alpun aikataulun suhteen?"

Nyt sitten yritetään päästä tästä yli, koska en todellakaan halua, että Alpun sanavaraston ehkäpä neläjs sana on "projekti". 

 

Onko teillä jotain sanontoja, joita olette aluksi käyttäneet vitsinä mutta sitten ne ovat vakiintuneet kieleen?

 

 

Lue myös:

Parhaat Wilma-merkinnät

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

Kommentit

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.com

Ehdottomasti "palaillaan astialle"! Ehkä ärsyttävin sananparsi ikinä, mutta silti en voi lopettaa puhelua siskoni kanssa ilman sitä.

juttujajunista (Ei varmistettu)

kerran VR:n kyydissä näin nuorehkon perheen, jonka taapero-ikäinen poika huojui puoliksi käytävällä. käytävällä vastaan oli tulossa saman ikäinen pikkutyttö vanhempansa kanssa. Pojan isä pyysi lastaan väistämään, jotta kollega mahtuu ohi. ja hän viittasi siis tähän pikkutyttöön. isän äänensävy oli vielä sen verran heh heh - oma vitsi, paras vitsi tyyliin reteä, että siitä sanavalinnasta oli ironia jo kauan sitten kulunut pois, jos sitä oli koskaan ollutkaan.

Juliaihminen
Juliaihminen

Aaaah! Toi olisi voinut olla just mun suusta. Tota kollega-puhetta on pursunnut sanavarastoon. Nyt olen tietoisesti alkanut käyttää sanaa "kaveri" (mikä on muuten siitäkin hyvä, ettei tartte lähteä arvuuttelemaan kenenkään oletettua sukupuolta). :)

juttujajunasta (Ei varmistettu)

siis... mä en kans oikein ymmärtänyt sitä sanavalintaa. joo, olihan se vitsi, mutta... jos tollainen sana sitten huomaamatta jumahtaakin sanavarastoon... niin mitä jos käykin sunkin postauksessa mainitsemasi "kauhukuva" toteen ja leikki-ikäinen jauhaa bisnesjargonia kuin mikäkin boss-baby. lolz.

ja eikö toi "kaveri" ole just hyvä ja toimiva JA erityisesti ystävällinen sekä positiivissävyinen ilmaus. kunhan lapsi oppii sanan merkityksen, niin onhan se mukava että muut lapsot ympärillä esitellään alkujaankin kavereina. ja kavereita kohdellaan kivasti!

Juliaihminen
Juliaihminen

Just näin! <3

 

Sanni Tee Tee

Noita puheenparsia on niin vaikea lopettaa, jos ne jää päälle! Mä aloin jostain syystä puhua meidän kuopukselle sellaista hassua Bollywood-englantia (pään keikutukset ja sormen heristykset mukana), kun hän oli vauva.

"Duju häv ö puup in joor daiper mai son?! Kam hier, mami vil help juu."

Teen sitä välillä vieläkin. (Hän täyttää seuraavaksi viisi.)

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahaha, en kestä, ihan sairaan hauskaa! :D :D

Yritettiin esikoisen kanssa välttää lempinimien käyttöönottoa, ja silloin kun pitkän yhdistelmänimen käyttö oli epäkäytännöllistä, puhuttiin "bebé"stä. Nyt tyttö 1,5v luulee, että hänen nimensä on Pepe... ainakin sillä nimellä hän esittäytyy.

Juliaihminen
Juliaihminen

Hihihi, miten sööttiä! <3

Äbä (Ei varmistettu)

Pihlan, 3v, kieleen solahti kertaheitolla plojekti, kun käytin sitä huumorilla erottelemaan Dublo-rakentamisen osiot hänen ja pikkusiskon väliltä. "Tää on Lillin projekti, hoida sä tuo toinen."

Kommentoi