O ou

kipsi.jpg

kipsi2.jpg

Tiki kaatui pyörällä viime tiistaina. Ranne murtui, ja se kipsattiin. Nyt meillä on hirveät sumplimiset päällä: pitäisi seuraavat viisi viikkoa järjestää lapsenvahti arkipäiviksi, koska oikealla kädellä ei pysty nostamaan mitään. Tiki ei oikein voi jäädä hoitovapaalla sairaslomalle. Tai no voi, mutta näin lyhyellä varoituksella mä en pysty jäämään hoitovapaalle. Ääääääh.

Nämä on hulluja tilanteita. Kaikki turvaverkot on nyt valjastettu käyttöön. Tähän mennessä ollaan selvitty Tikin äidin, mun siskon ja sen miehen, naapurin Niinan ja pyhän hengen voimin. Perjantaina tajusin soittaa neuvolaan, josta sain sosiaalitoimen numeron, joka oli kiinni perjantaina. Soittelen maanantaina uudestaan. Omat vanhempani ovat töissä (ja äiti asuu Turussa), koko tämä tilanne tuntuu tosi hankalalta.

Sillä välin, kaipaan neuvoa. Mitä näissä tilanteissa kuuluu tehdä? Palkata lastenvahdin koko täksi ajaksi? Mistä? MLL vaikuttaa luotettavalta.

 

Onko kellään kokemusta siitä, jos sairastuu hoitovapaalla? Mitä olette tehneet?

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

Kommentit (9)
 1. Jotkut lääkärit suostuu kirjoittamaan sairaslomaa vanhemmalle, joka on työssäkäyvä, tässä tapauksessa sulle. Toinen, kaupunkien päiväkodeissa voi olla varahoitopaikkoja, ainakin meillä täällä maalla on. Se on kallista hoitoa ja paikkoja rajoitetusti, mutta muutamien päivien hoidontarve saattaa järjestyä. Sitä en tiedä kysyntäänkö suoraan päiväkodista vai keskitetysti jostain.

  1. Valitettavasti (siis tässä Julian tilanteessa) sairauspoissaoloa ei voi kirjoittaa kenellekään muulle. Lääkärin täytyy pystyä toteamaan ko.poissaoloa vaativa sairaus potilaalla itsellään, AINA.

   Itse olen muutaman kerran miettinyt tätä samaa, että mitä sitten tehdään, jos minulle hoitovapaalla sattuu jotain. Vastauksia ei minulla ole tarjota, mutta ajattelisin, että tämä on juuri niitä tilanteita, joissa neuvola tai sosiaalitoimi voidaan saada apuun. Ei varmasti ole mikään uniikki tilanne edes, joten eivätköhän ole tottuneet ja osaavat kertoa mahdollisuuksista. Kaikki tsempit teille!

   Ja, nyt kun mietin, niin meniskö se niin, että Tiki sairauslomalle lääkärin määrittämäksi ajaksi, hoitovapaan lopetus, jolloin tulee mahdollisuus anoa yksityisen hoidon tukea tms.ja sillä sitten hoitaja kotiin? Kauhea säätäminenhän tuo on…

 2. Laura / Tässä kaupungissa tuulee aina
  21.5.2017, 03:41

  Äh, tsemppiä! Tuota päiväkotien varahoitosysteemiä olin mäkin tulossa ehdottamaan – tai päiväkotia ylipäätään. Myös sosiaalitoimen kotipalvelu voi auttaa, mutta toisaalta se on kokopäiväratkaisuna mielestäni aika kallis ja tarjoaa apua yleensä vain pariksi tunniksi kerrallaan.

  Jouduin itse jalkaleikkaukseen syksyllä äitiyslomalla ollessani ja päädyttiin siihen, että mies piti kaikki joululomansa sekä siihen päälle viikon palkatonta ja teki senkin jälkeen vielä jonkin verran töitä kotona. Isompi pojista saatiin onneksi hetkeksi päiväkotiin kokopäiväisesti (vaikkei meillä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamisen takia ollut siihen täällä oikeutta). Kotiapu olisi meille maksanut yli kympin tunnilta, joten niillä hinnoilla alkoi olla jo aika plusmiinus olla että mies olisi edes lähtenyt töihin.

  Mutta mää on oikeasti ihan älyttömän vaikeita tilanteita! Ainakin itse jo muutenkin raskaassa tilanteessa (jalasta siis poistettiin siitä löytynyt kasvain) tuntui tosi tylyltä huomata, että ilman tukiverkkoa on kyllä valitettavasti aika omillaan.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *