Olen alkanut syödä salaa

dsc_0099.jpg

Elämässä oli lyhyt jakso, kun ei tarvinnut syödä tai juoda salaa keneltäkään. Tarkalleen ikävuoteni 18 – 30 välillä.  Teininä join salaa kiljua ja nyt joudun syömään salaa. Nimittäin vanukkaita. Lapseni on alkanut himoita mun Jacky makupaloja. Tiesin aina, että näin vielä käy, mutten tiennyt, että se tapahtuisi näin pian.

Onneksi ruokakätköjen piilottaminen on vielä helppoa. Sen kun vain laittaa vanukkaat jääkaapin ylähyllylle. Ystäväni Anri sanoi, että hänen äidillään oli tapana ”piilottaa” suklaalevyt lapsilta ihan vain laittamalla ne ylähyllylle, kun silloin ne eivät ole suoraan lapsen näkökentässä. Lapset ovat usein ovelia, mutta monesti myös täysiä tolloja.

Ongelmalliseksi homma muuttuu silloin, kun katson lapsen kanssa yhdessä televisiota ja haluan syödä salaa vanukastani. Mutta jostain syystä sekin onnistuu kuitenkin vielä aika hyvin. Hivuttaa vanukasta vain hieman hihansuuhun, niin ei se lapsi mitään huomaa. Mutta kuinka kauan tämä voi jatkua? Milloin joudun syömään vanukkaani yöllä? En tiedä, toivottavasti vielä pitkään.

Olen yrittänyt sanoa lapselle, että vanukas on aikuisten ruokaa. Vähän samalla tavalla kuin viini on aikuisten juomaa. (En muuten koskaan horise mistään aikuisten mehuista, viini on viiniä ja kalja on kaljaa.) Jotenkaan se ei tunnu uskovan.

 

Oletteko joutuneet syömään salaa jotain lapsiltanne? Onko hyviä piilotteluniksejä?

 

Kuva: Viime kesänä 30-vuotissyntymäpäivilläni ei salailtu viinin juomista tai vanukkaiden syömistä. Molemmat sain sponssina juhliani varten!

 
 
Lue myös:
 
Jacky tekee elämästä ihmeen hyvää
Vanukasta ja viiniä, tätä on kolkkent
 
 
FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN
 
 

Kommentit (20)
  1. Riikka12345
    5.4.2018, 06:00

    Just eilen piilotin kaapissa vuosia pidetyn karkkikipon 10-vuotiaalta. Tämä oli eka kerta kun sen tein, huomatessani, että suklaat oli huvenneet koulupäivän jälkeen. Näköjään 10-vuotiaan kanssa ei enää pelkkä puhe pelitä, eli ”saat ottaa kaksi suklaata välipalan jälkeen” vastaus on puhelimessa, että joo, mutta suklaita onkin sitten syöty 20. Mun poika tokaisi mulle pari vuotta sitten, että ”äiti, mä tiedän mitä sä teet kun mä meen nukkumaan. Sä alat herkuttelemaan”. Mä olen yrittänyt opettaa ipanaa siihen malliin, että karkit ei ole kiellettyjä ja meillä syödään jälkkäriä melkein joka päivä, mutta karkit ym herkut syödään aina ruoan jälkeen. Ihan varppina on tulossa niitä ylilyöntejä, että poika on vetässyt litran jäätelöpaketin pakkasesta ennen kuin ehdin kotiin, mutta uskoisin silti, että kun vuosia ollaan menty ruoka ennen herkkuja -tyylillä, niin haluan uskoa, että se tottumus säilyisi kuitenkin vahvempana.

    1. Eiköhän se hyvä malli kanna, vaikka välillä nuorena tulisikin mässäilyövereitä. Itselläni oli tapana ton ikäisenä käydä ostamassa markan munkkeja joku 7-10 kappaletta silloin tällöin ja mussuttaa ne yhdessä päivässä kirjaa lukien. Ei tullut morkkista ja oikeaa ruokaakin tuli syötyä. Nyt voin vain kuvitella, miten paha olo tosta tulisi sekä fyysisesti että henkisesti. Sinänsä oon tyytyväinen, ettei mun vanhemmat ikinä kauhistellut tai moittinut herkkumääriä. Eiköhän siitä korostamisesta olisi pikemminkin tullut se paha mieli. Kai ne silloin katto, että kun paino ei nouse, niin ei ole syytä huoleen. Vaikka toisaalta olisihan se huikeeta, jos kapinoimiseen riittäisi pelkkä syöminen 😛

  2. Kun oli 4 lasta ja mandariinitkin herkkuja, jotka laskettiin kaikille tasan, piti oppia muös piilottamaan roskat aina syvälle, etteivät ne paljasta jotakin ylimääräistä, jota kaikki eivät saaneet. Kerran jo täysi-ikäinen esikoinen toi Runebergin torttuja vain itselleen ja meille, kun tuli käymään. Asuimme kerrostalossa ja käytävässä kuului liikettä. Aivan automaattisesti tempaisin torttuni piiloon pöydän alle, jos joku kotona vielä asuvista lapsista olisi ilmestynyt herkkuhetkeen. Niin syvässä oli pitkään salaa syöminen, jos kaikille ei ollut tismalleen yhtä paljon.

    1. Hahahahha, lapset ja sisarukset opettavat oveluutta!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *