Olen pahoillani, jos

 

moka.jpg

Bodysheimaus on totaalisen ankeaa, mutta se nyt on päivän selvää, eikä siitä sen enempää tällä kertaa. (Koska myös sokeaan someraivoon yhtyminen on ankeaa.)

Sen sijaan nyt haluaisin kiinnittää huomion ilmiöön, joka näihin somekohuihin aina liittyy. Niin myös tässä Petteri Järvisen tapauksessa:

Alistuskonjunktioiden harkitsematon käyttäminen anteeksipyynnöissä. Että ja jos ovat täysin eri sanoja, ja ne antavat myös virkkeille täysin eri merkityksen. 

”Olen pahoillani jos olen loukannut” kuulostaa siltä, että sinähän et ole yhtään pahoillasi loukkaavasta teostasi. Olet pahoillasi korkeintaan siitä, että joku herkkänahkainen ei ymmärrä hyvää huumorskaa.

”Olen pahoillani, että olen loukannut” kuulostaa siltä, että olet pahoillasi siitä, että olet loukannut.

Jos mä joskus mokailen somessa typerää ajattelemattomuuttani, niin en kyllä käytä tällaista ehdollistettua anteeksipyyntöä, käytän että-sanaa. Tuo ”jos olen loukannut” on vain bensan heittämistä liekkeihin.

 

Mutta joo, luultavasti Petteri Järvinen oppii tässä läksynsä ja tsekkaa toivon mukaan suhtautumisensa muiden ihmisten kehoihin.

 

Lue myös:

Vaakakapina, minä ilmoittaudun

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

 

Kommentit (23)
  1. Hassua, tekstitit juuri auki meidän parisuhteen ärsykkeen. Istun siis tässä sohvalla kahvikupin kanssa, kutsuin mieheni tänne ja tökin oikein sormella painokkaasti läppärin ruutua. Mun mies (kaikki lempeys meille epätäydellisille olennoille) on erityisen huono pyytämään anteeksi akuutissa riitatilanteessa, jossa nopein keino diffusoida tilanne olisi pyytää anteeksi. Mutta anteeksi JOS pahoitit mielesi on rujo yritelmä, joka mua sittemmin on ärsyttänyt niin että varsinaisesti riitatilanne ei ole lauennut ;D Ja nyt mieheni tietää myös että kysymys ei ole mun pikkumaisuudesta vaan TÄSTÄ.

    (tuohon läppärin näyttöön jää varmaan joku pysyvä kirkastuma ;D)

  2. Toinen samasta ärsyyntyjä täällä. Lähinnä haiskahti Petterin puolelta kettuilulta tämä ”olen pahoillani jos”. Kyllä hän varmasti kouluttajana tietää mitä pahoitteli ja mitä ei.

    Toinen FB:n kommenttiketjussa ärsyttänyt asia oli, miten kaikki asiasta tuohtuneet leimattiin loukkaantujiksi. En minä ole loukkaantunut, en kenenkään puolesta. Olen vain hämmentynyt siitä miten idiootin kuvan Petteri antaa itsestään alkuperäisessä postauksessa, eikä asia tunnu haittaavan häntä yhtään.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *