Onneksi on Porvoo

Juliaihminen

Kuten olen sanonut, äitiyslomassa parasta on eeppinen vapaus. Jos arkiaamuna paistaa aurinko, sitä voi whatsappaa kolmelle huudeilla asuvalle ystävälle ja sanoa, että nyt lähdetään päiväretkelle Porvooseen.

Ja sitten mennään! 

Meillä oli Niinan, Sinin ja Ainon (sekä beebojen) kanssa niin järjettömän ihana tiistai, että mulla on mennyt aikaa toipua tästä shokkelosta. Lounastettiin oikein vauvaystävällisessä Zum Beispielissä ja kahviteltiin tyylikkäässä Café Postresissa. Käppäiltiin maailman ihanimmassa vanhassakaupungissa. Riittää, kun kulkee Jokikadun ja Vuorikadun päästä päähän. Koluaa ihanan Design Delin ja piipahtaa muissa suloisissa puodeissa. Ehkä poikkeaa Kirkkokadun Doris & Dukessa vielä hipelöimässä kauniita vaatteita. Katselee puutalojen upeita vanhoja ikkunoita, joissa on mitä suloisimpia joulukoristeita.

Nyt on tunnustettava: vaikka rakastan Turkua yli kaiken ja siellä on kunniakas joulurauhanjulistuskin (jota olen lukuisat kerrat käynyt katsomassa paikan päällä ja osallistunut siihen nahkatumppujen taputusääneen), niin mun mielestä Porvoo on Suomen todellinen joulukaupunki. Härregyyd. Katsokaa noita kuvia. Tuo mesta on suoraan sellaisesta ravistettavasta lumihiutalemaisema lasipurkissa -joulukoristeesta. Mä olen nykyään täysin jouluhullu nainen, ja Porvoossa se hulluus vain roihahti uusiin sfääreihin.

Luonnollisesti sovittiin naapurissani asuvan Niinan kanssa, että me muutetaan vielä Porvoon vanhaankaupunkiin naapureiksi.

Otin siellä kasapäin ihania kuvia, ja aionkin käyttää niitä nyt tässä mun hulvattomassa (tämä oli ironiaa) Hauska fakta -joulukalenterissa.

 

Onko teillä jotain lempipaikkoja Porvoossa?

 

Lue myös:

Syysretki Hämeenlinnaan - käy näissä paikoissa

 

 

Kommentit

hyvaaruokaa
Hyvää ruokaa

Pitipä heti kurkata että mitä mahtavaa löysitte Porvoosta. Ja kyllä kaikki nuo paikat on käyty läpi jo monta kertaa. Porvoo on ihana paikka, mutta täytyy myöntää että Turku on mulle se oma kaupunki. Porvoossa hieman yli neljä kuukautta asuneena huomaan että se alkuhuuma alkaa nyt poistua ja mieli harhailee Turkuun ja Turun ravintoloihin ja kahviloihin. Onneksi joulu on lähellä, koska kyllä Porvoo tosiaan taitaa sellainen satujen joulupaikka olla. Joten pointtini oli että muista nauttia Turusta.

Kommentoi