Opettajakin on vain ihminen (tai karhu)

Ilmeisesti tänään joidenkin ihmisten koulutaival alkaa taas. Olen aina tiennyt, että opettajillakin on vapaa-aikansa ja he ovat ”vain ihmisiä”, mutta millaisia ihmisiä?

Luimme mökillä tällaista Richard Scarryn Iloinen esikoulu -teosta (Tammi 1986), ja siellä kuvattiin ilahduttavan osuvasti, miten pyhiä ja pyyteettömiä esimerkiksi esikoululuokan opettajat ovatkaan. Ensin he lusivat koulupäivät riehuvien ja tuhoja tekevien oppilaidensa kanssa, ja sitten he pääsevät vapaa-ajan viettoon:

Maanantaina opettaja Nallestiina käyttää koko päivänsä pesten pyykkiä (saippuahiutaleilla). Hänellä on siveät pitkät alushousut (kuten tiedämme, opettajat ovat epäseksuaalisia olentoja) ja kaunis oman koulun printtipaita, jota hän vapaa-ajallaankin haluaa käyttää kertoakseen kaikille, missä hän uutteraa työtänsä tekee.

Tiistaina hän laittaa herätyskellon soimaan huomattavan paljon ennen kouluun menoa ja leipasee laitoskeittiön uunin vaativan kakkusen lastensairaalan lapsille. Ihan omaksi ilokseen hän sen tekee!

Keskiviikkonsa Nallestiina käyttää luonnollisesti siihen, että hän järjestelee köyhille lapsill vaatteita – mitäpä muuta Nallestiina vapaa-ajallaan tekisi?

Torstai-ilta sujuukin sitten ilahduttavissa merkeissä, kun pääsee suunnittelemaan koulun retkeä yhdessä kollegoiden kanssa.

Perjantaina, kun koulupäivä päättyy, Nallestiinan kauppakorkeakoulusta valmistuneet ystävät lähtevät skumpille, lääkäriystävät suuntaavat purjeveneelle ja humanistirenttukaverit korkkaavat punaviinipullon puistossa. Sen sijaan opettaja Nallestiina suuntaa kirjastoon, jotta hän voisi opiskella lisää asioita, joita hän sitten 6-vuotiaille esikoululaisille voi opettaa. Sivistys ennen kaikkea!

Lauantaina onkin juhlapäivä, kun Nallestiina pääsee jälleen kerran kokkailemaan Urho Mesikouralle ruokaa. Romanttinen kun on, Urho tuo aina kukkia ja vie opettajan elokuviin.

Jostain syystä tuosta kirjasta on revitty tai repeytynyt kohta, jossa kerrotaan, mitä Nallestiina tekee sunnuntaisin. Oma veikkaukseni on:

Sunnuntaina opettaja Nallestiina vetää stripparin pakaroilta kokkelia nessuunsa, kiristää nahkakorsetin yllensä ja suuntaa Berghainiin bailaamaan niin kuin ei huomista olisi.

Jos lukijoiden joukossa on opettajia, niin eikö vain, että abouttiarallaa näin se opettajan vapaa-aika kuluu?

Lue myös:

Mikä tämä on, Babar? Tämä on dystopia!

Missä Puppe piileksii? (Kirja homofobiasta ja yhteiskunnan ulossulkemisesta)

Herra Panda leipoo ja käyttää valtaansa

Kommentit (30)
  1. Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina
    5.8.2019, 07:46

    Sunnuntaina Nallestiina perehtyy kaupungin opsiin, tekee viikon tuntisuunnitelmat valmiiksi, kyselee kollegoilta Facebook-ryhmässä toiminnallisia ideoita relatiivipronominien opetteluun (ja tuntee alemmuutta muihin verrattuna, kun vietti lauantain treffeillä tekemättä yhtään töitä) ja askartelee yhden muistipelin epäsäännöllisistä verbeistä. Niin ja toki herää sitten keskellä yötä kylmä hiki otsallaan ja kovassa morkkiksessa, kun unohti vastata siihen yhteen Wilma-viestiin.

    Joo, huomenna suuntaan taas koululle. Joka vuosi yritän ottaa asenteeksi sen, että olen vain ihminen, mutta kummasti aina jossain vaiheessa alan vaatia itseltäni yli-ihmisyyttä. Pitää ehkä kokeilla tuota Berghainissa bailaamista, sillä opebileet ne ovat oikeasti aina aika mahtavia! (Rankka työ ja rankat huvit ja silleen..)

  2. Mun käsitys opebailaamisesta on, että alakoulun opet tanssii bileissä pöydillä ja meno kunnon crazybailaamista. Yläkoulun opet tanssii ringissä ja kädet nousee välillä ilmaan, ehkä joku menee joskus ringin keskelle pyörähtämään. Ja lukio-opet istuu tanssilattian reunoilla olevien pöytien ääressä siemaillen juomiaan ja juttelemassa. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *