Ostos, jota kadun

Juliaihminen

Muistatteko, kun saarnasin siitä, miten ostan vaatteita aina tarkkaan ja harkiten? No, sitten sen kerran, kun vain menen ja ostan jotain, niin huonostihan siinä käy. 

Oltiin kesällä Berliinissä, ja mä tarvitsin epätoivoisesti aurinkolaseja. Olin yrittänyt metsästää laseja koko kesän, mutta mitään tarpeeksi kivaa ei ollut tullut vastaan. Aurinko häiki, ja näin mielessäni jo silmäsyövän vaanivan. (Ainaiset uhkakuvat!)

Käveltiin yhden kaupan ohi, jonka edessä oli aurinkolaseja tarjolla. Ne olivat sellaisia halpoja alle 10 euron laseja ja ajattelin, että hitto, minäpä nyt vain otan tästä kivoimman näköiset. Kokeilin pareja laseja, aikaa tähän meni noin 3 minuuttia. Lopulta päädyin yksiin.

Kun olin kulkenut ne päässäni vartin verran, aloin miettä, että näissä on jotenkin huono näkyvyys ja ovat myös ihmeen raskaat. Otin lasit päästäni ja tutkailin niitä vähäsen. Kliks! kuului yhtäkkiä ja lasien tummennusosa lähti irti. Kävi ilmi, että olin ostanut feikit imagolasit, eli muoviset linssit ilman vahvuuksia, joiden päälle on kiinnitetty magneetilla tummat linssit.

LOL!

Nyt mulla on sitten himassa tällaiset feikki-imagolasit. Olen aina välillä haaveillut silmälaseista, mutta en tarvitse sellaisia näköni puolesta. Ehkä alan nyt sitten vain käyttämään näitä. Melko hipsterit.

 

Kuvassa: Silmälasimallina toimii ihana ja suloinen Frida

 

Lue myös:

Vaatteiden Uffiin dumppaaminen on henkilökohtainen epäonnistuminen

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei ei huolta silmäsyövästä! Luin luotettavasta lähteestä eli "jostain" (ehkä hesari), että tärkeintä on suojata lasten silmät auringolta. Aikuisten kohdalla kyse olisi lähinnä mukavuudesta eikä auringon valolle altistumisella olisi vaikutusta esim. kaihiin.
Tietty kaihi ei oo silmäsyöpä...

CS (Ei varmistettu)

Ja tämähän ei kyllä pidä paikkaansa, toki lapsen mykiö on kirkkaampi eli päästää enemmän haitallista säteilyä lävitsensä ja siksi sitä on vielä tärkeämpi suojata, mutta ihan yhtä lailla se aikuisenkin silmän mykiö samenee (=kaihi) ja melanoomariski kasvaa uv-säteilylle altistuessaan. Toki Suomessa ne päivät kun uv:n määrä on korkea on aika vähän, mutta älkää nyt herregyd kuvitelko ettei lumella, vesillä ja ulkomailla kannattaisi silmiä suojata!

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihan hyvä että lähti tummennukset irti, koska jos niissä ei ole aurinkosuojaa, ne vain päästävät enemmän UV-säteilyä silmään, kun pupilli laajenee

Juliaihminen
Juliaihminen

Istumakengät, nerokas termi! :D

Niin tunnen tuon katumisen tunteen. Mikään ei harmita niin paljon kuin virheostos. Ostin hyvät talvisaappaat ja ne mokomat ovat kuitenkin liian isot! Hiertävät joka kerralla. On ehkä pakko yrittää myydä nuo, koska ovat vielä todella hyvässä kunnossa ja ostaa kokoa pienemmät tilalle. Koska hiertävillä talvisaappailla ei kyllä mitään tee. Mutta ai että kun harmittaa.

Tähän ja siihen vaatteidenostoteemaan liittyen pakko suositella Ilana Aallon kirjaa Paikka kaikelle. https://paikkakaikelle.fi/paikka-kaikelle-kirja/

Tosin harmitusta virheostoksista tuo kirja vain pahentaa.

Vaikka siltä vaikuttaa, niin tuo ei ole varsinaisesti järjestämisopas, vaan kertoo siitä, miksi meillä on paljon tavaraa. Ja nyt spoileri: avain ei ole siinä, että hankkiutuu tavarasta eroon vaan siinä, että ymmärtää, miksi sitä tavaraa on kertynyt ja pystyy tämän ymmärryksen avulla estämään sen tavaran tulon. Tai no, hirveästi ei ollut kyllä mitään konkreettisia neuvoja, mutta ainakin itseni se sai ajattelemaan.

Kulttuurihistorioitsijana Aallon näkökulma on, no, kulttuurihistoriallinen ja se olikin mun mielestä tämän kirjan parasta antia. Esimerkiksi lahjojen antamisesta ja saamisesta oli kiinnostavaa juttua samoin kuin siitä, miksi meillä on sellaiset kodit kuin on (nukkuminen, syöminen, kokkaaminen ja oleskelu kaikki eriytettynä vrt. vanhojen talojen tupakeittiöt). Samoin oli juttua siitä, miksi järjestäminen on melkein naisten hommaa, tosin se varmaan resonoi paremmin vähän vanhemmilla sukupolvilla.

Pyjama79 (Ei varmistettu) https://pyjamapaivia.com/

Minä ostin kolme vuotta sitten talvitakin noin 150 euroa, en raaskinut ostaa kalliimpaa. Nyt se on ihan nuhjuinen ja huono.
Mies osti samoihin aikoihin noin 300 euroa maksavan talvitakin. Se on yhtä hieno ja kiva kuin kolme vuotta sitten.

Ostin halvan ja säästin. prkl

Kommentoi