Ostos, jota kadun

berliini lapset19.jpg

Muistatteko, kun saarnasin siitä, miten ostan vaatteita aina tarkkaan ja harkiten? No, sitten sen kerran, kun vain menen ja ostan jotain, niin huonostihan siinä käy. 

Oltiin kesällä Berliinissä, ja mä tarvitsin epätoivoisesti aurinkolaseja. Olin yrittänyt metsästää laseja koko kesän, mutta mitään tarpeeksi kivaa ei ollut tullut vastaan. Aurinko häiki, ja näin mielessäni jo silmäsyövän vaanivan. (Ainaiset uhkakuvat!)

Käveltiin yhden kaupan ohi, jonka edessä oli aurinkolaseja tarjolla. Ne olivat sellaisia halpoja alle 10 euron laseja ja ajattelin, että hitto, minäpä nyt vain otan tästä kivoimman näköiset. Kokeilin pareja laseja, aikaa tähän meni noin 3 minuuttia. Lopulta päädyin yksiin.

Kun olin kulkenut ne päässäni vartin verran, aloin miettä, että näissä on jotenkin huono näkyvyys ja ovat myös ihmeen raskaat. Otin lasit päästäni ja tutkailin niitä vähäsen. Kliks! kuului yhtäkkiä ja lasien tummennusosa lähti irti. Kävi ilmi, että olin ostanut feikit imagolasit, eli muoviset linssit ilman vahvuuksia, joiden päälle on kiinnitetty magneetilla tummat linssit.

LOL!

berliini lapset21.jpg

Nyt mulla on sitten himassa tällaiset feikki-imagolasit. Olen aina välillä haaveillut silmälaseista, mutta en tarvitse sellaisia näköni puolesta. Ehkä alan nyt sitten vain käyttämään näitä. Melko hipsterit.

 

Kuvassa: Silmälasimallina toimii ihana ja suloinen Frida

 

Lue myös:

Vaatteiden Uffiin dumppaaminen on henkilökohtainen epäonnistuminen

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA // JULIAIHMINEN INSTAGRAMISSA // JULIAIHMINEN YOUTUBESSA // JULIAIHMINEN BLOGLOVINISSA 

Kommentit (6)
  1. Hei ei huolta silmäsyövästä! Luin luotettavasta lähteestä eli ”jostain” (ehkä hesari), että tärkeintä on suojata lasten silmät auringolta. Aikuisten kohdalla kyse olisi lähinnä mukavuudesta eikä auringon valolle altistumisella olisi vaikutusta esim. kaihiin.
    Tietty kaihi ei oo silmäsyöpä…

    1. Ja tämähän ei kyllä pidä paikkaansa, toki lapsen mykiö on kirkkaampi eli päästää enemmän haitallista säteilyä lävitsensä ja siksi sitä on vielä tärkeämpi suojata, mutta ihan yhtä lailla se aikuisenkin silmän mykiö samenee (=kaihi) ja melanoomariski kasvaa uv-säteilylle altistuessaan. Toki Suomessa ne päivät kun uv:n määrä on korkea on aika vähän, mutta älkää nyt herregyd kuvitelko ettei lumella, vesillä ja ulkomailla kannattaisi silmiä suojata!

  2. Ihan hyvä että lähti tummennukset irti, koska jos niissä ei ole aurinkosuojaa, ne vain päästävät enemmän UV-säteilyä silmään, kun pupilli laajenee

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *