Paras lahja äidiltä

Juliaihminen

Kuten olen maininnut, kykyni keittiössä ovat aina olleet melko heiveröiset. Myös meiän äbä on tiennyt tämän ja kaiketi siksi halunnut tasoittaa elämäni muhkuraista kokkaustietä. Vähän ennen kuin muutin pois kotoa äbä antoi mulle lahjaksi keittokirjan, johon se oli laminoinut tärkeimpiä reseptejä ruuista, joita meillä kotona oli tapana syödä. Nyt mulla on ollut tämä keittokirja viikoittaisessa käytössä jo yli kymmenen vuotta. (Sitä luulisi, että tässä ajassa oppisi joitain reseptejä ulkoa, joo ei.)

Keittokirjassa on ohjeet esimerkiksi pannukakkuun, lettuihin, riisipuuron keittämiseen, perunamuusiin, lasagneen, lohen graavaamiseen ja jopa kananmunan keittämiseen (löysä: 1 - 2 min, puolikova: 4 - 5 min, kova: 7 - 8 min). Lisäksi siellä on listattu, mitä kaikkia ruokalajeja tarvitaan oikeaoppiseen (eli meidän perheen) pääsiäis- tai jouluaterian tai vappupiknikin aikaansaamiseksi. Lopussa on muovikansioita, joihin olen lisännyt uusia suosikkeja (kuten vaikka Nasi Goerngin ohjeen).

Voin sanoa suoralta kädeltä, että tämä menee ehdottomasti top 5 lahjoihin, mitä olen ikinä saanut. Ehkä ykköseksi. Aion ehdottomasti tehdä tällaisen laminoidun keittokirjan aikanaan meidän pojalle. (Paitsi jos siitä tulee mua parempi ruuanlaittaja. Mikä on itse asiassa hyvin todennäköistä, sillä Tiki osaa laittaa ruokaa. Se kutsuu mua usein keittiössä barbaariksi ja moukaksi, koska mun mielestä ihan kaikki ruoka on aina hyvää, tykkään syödä pastaa ylikypsänä enkä siedä chiliä.)

Tulipahan mieleen sanoa näin ylioppilasjuhlien alla, että tämmöinen on oiva lahjavinkki!

 

 

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Tämä on ihan loistava lahjavinkki!

steam wallet hack (Ei varmistettu) https://steamwallet.codes/

You deserve it every bit in this post
Thanks for sharing

Hyvä vinkki, taidanpa alkaa suunnitella omille lapsille samanlaista (ettei tarvitse turvautua kokeelliseen ruuanlaittoon, kuten äidin joskus...).

Juliaihminen
Juliaihminen

Jep. Toisille "mitä kaapista sattuu löytymään" -innovaatiot tarkoittaa vuohenjuusto-aurinkokuivattu tomaatti-munakasta, toisille kompostiyllätystä.

Vierailija (Ei varmistettu) https://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Ihan huikea idea! Tai kaverille tuparilahjaksi. Kiitos ideasta!

Mahtavaa päivää!

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos! Ja kiitos samoin! :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Minusta ihminen, jonka mielestä kaikki ruoka on hyvää, on suorastaan kaukana barbaarista! Haluaisin itse pystyä samaan, mutta sen sijaan nirsoilen. Mutta nämä kommentit puolison ruuanlaittotaidosta taitavat olla vähän reviirin merkkausta, ainakin meillä. Mies väittää, että olen kutsunut häntä "paskaksi kokiksi". En muista tuota itse sanoneeni, mutta jos pitäis arvata niin voisi liittyä siihen kertaan kun hän valmisti lohipiirakkaa makeaan murotaikinaan. Ei toiminut makean ja suolaisen liitto sillä kertaa. Niinpä "paska kokki" tekee lähinnä lämppäreitä ja lohisoppaa ja minä hoidan suurimman osan ruuanlaitosta.

Juliaihminen
Juliaihminen

Toi on niin totta! Oikeesti mäkin taidan vain piiloutua tämän "olen paska kokki" -roolin taakse, jolloin mun ei tartte tehä muuta kuin sämpylää ja miekkeli hoitaa kaiken muun!

Kommentoi