Paras siivoussääntö: Leikkaa kaikki puoliksi

rätti.jpg

”Asioiden puoliksi leikkaamisesta puhutaan aivan liian vähän”, totesi Raisa tuossa yhtenä päivänä työhuoneella.

Olin juuri kertonut hänelle, että tapoihini kuuluu leikata aina tiskirätti puoliksi. Raisa ihastui ikihyviksi mun tapaani.

Ensinnäkin ohuen rätin pinta-ala riittää erinomaisesti pyyhkimän keittiön pinnat. Toiseksi ouht rätti kuivuu nopeammin kuin leveä ja näyttää sirommalta roikkuessa siinä keittiön hanan päälle. Se on myös helpompi huuhdella käytön jälkeen. Kolmanneksi (tätä mun pihi sieluni rakastaa), näin saman pakkauksen rätit riittävät tuplasti pidempään. Tai oikeastaan raaskin vaihtaa rätin vähän useammin, kun kyse on kuitenkin vain puolikkaasta rätistä. Kun rätin vaihtaa tarpeeksi usein, keittiö ei haise eltaantuneelta maidolta ja muilta manalan mailta tunkeutuvilta tuoksuilta niin usein. 

Raisa sanoi, että myös taikasienen voi ihan hyvin leikata puoliksi. Tämä oli minulle yllätys, mutta kun sitä miettiin, niin ei voi olla muuta kuin kysymättä itseltään: miksi en tekisi näin?

Mielestäni näistä asioista on tärkeää puhua, ja kuten Raisa sanoi, niistä puhutaan aivan liian vähän. Julkinen keskustelu vaatii keskustelua asioiden puoliksi leikkaamisesta. Joskus sitä elämässä ottaa annettuna erilaisten esineiden koot. Ikään kuin joku jossain tietäisi, että juuri tämän kokoinen rätti on sinun kotitalouteesi täydellinen. Hän ei voi tietää minun elämäntilannettani ja minun keittiöni tarpeita! Miten hän voisikaan tietää, kuinka leveä rätti on sopiva juuri minunkaltaiselle ihmiselle! Tai jos kuvittelee tietävänsä, niin väärässä on, tuo moukka. Pitäköön itse leveät, saastaiset, ulosteelta viikko tolkulla lemuavat rättinsä!

Jokainen tietää itse parhaiten, minkä kokoinen rätti tai taikasieni sopii juuri hänen omaan elämäntilanteeseen. Kukaan ei voi sitä määritellä toisen puolesta. 

 

Onko täällä muita rätin puolittelijoita?

 

Lue myös: 

Kymmenen minuutin siivoussääntö

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit (60)
  1. Todellakin puolitan tiskirätin! Meillä käytetään sellaisia ohuita reikättejä ja ne ovat ihan järjettömän isoja kokonaisina. Puolikas se olla pitää!

    1. Erittäin asiallista puhetta.

  2. Mä puolestani oon vannoutunut nenäliinan puolittaja! Puolitus toimii erityisen hyvin Pirkka- ja Rainbow-nenäliinoissa, jotka tulee n. 6 cm x 10 cm pakkauksissa. Nuo nenäliinat on valmiiksi taiteltu siten, että nenäliinaa ei tarvitse edes poistaa pakkauksesta puolitusta varten. Riittää, kun repäisee ensimmäisenä ulostyöntyvän puolikkaan pois. Näin syntyvä noin 10 cm x 22 cm liina on optimikokoinen, koska siinä on just sopiva määrä paperia vuotavan nokan niistämiseen. Tällöin ei jää ällöä puoliksi niistettyä nenäliinaa pyörimään. Toisaalta niistäminen on tällä tavalla myös siistiimpää, sillä neliön muotoisesta nenäliinasta saa helpommin räkää poskelleen tai käteen, kun niistämisessä ei voi siististi edetä paperin yläreunasta alareunaan vaan joutuu etenemään myös sivusuunnassa.

    (Puolitan myös rättejä, mut niistä en oo niin innoissani, et saisin vastaavaa epistolaa kirjoitettua.)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *