Patukka reppuun ja menoksi

Kaupallinen yhteistyö: Green Planet Astronauts

Ihminen tarvitsee kesällä lapselleen suuren määrän välipaloja. Kun ollaan koko ajan menossa jossain, ruokavälit saattavat vähän pidentyä, ja silloin välipalalla saa ostettua aikaa ennen seuraavaa ateriaa. (Ja ajan ostamisella tarkoitan sitä, ettei lapselle tule totaalista henkistä ja fyysistä Nicholas Cage -tyyppistä luhistumista. Joka sekin toki välillä tulee.)

Banaanit, vihannekset ja leivät on hyviä, mutta sitten repussa pitää olla myös sellaisia helppoja välipaloja, jotka säilyvät eri lämpötiloissa pitkään eivätkä nuhjuunnu (esim banaani viikkokausia repussa ei ole kaunis näky, vaan saa aikaan enemmänkin vanhemmassa Nicholas Cage -tyylisen ”losing her shit” -reaktion).

Kerroin taannoin tällaisesta suomalaisesta sympaattisesta lastenruokamerkistä kuin Green Planet Astronauts. Merkin missio on totuttaa lapset syömään pienestä pitäen terveellistä ja hyvältä maistuvaa kasvisruokaa. Aivan todella hyvä tavoite!

Viime syksynä Alppunen veteli tyytyväisesti Green Planet Astronautsin Space Snack -luomukaurasmoothieita (Didikin veti niitä vähän, mutta silloin oli omat haasteensa). Tänä keväänä markkinoille tuli saman brändin patukat. Niitä Didierimme rakastaa mussuttaa menemään.

GPA:lta kertoivat, että idea patukoista lähti äitiringiltä, jotka halusivat lisää patukkavälipaloja kauppoihin: sellaisia, joissa olisi tosi perus raaka-aineet ja pääraaka-aineena luomukaura.

Tämän jälkeen lasten ravitsemuksen ammatilainen koosti vanhempien toiveiden pohjalta ravintoarvoiltaan parhaan mahdollisen välipalan yksivuotiaille ja siitä vanhemmille.Patukka koostettiin kauran ravintokuiduista, auringonkukkaöljyn pehmeästä rasvasta sekä auringonkukansiemenistä jauhetusta proteiinista. Eli kaikenlaisia aineksia, mitä ihminen voi ruoaltaan haluta!

Kymmenen kokeiluerän ja neljän eri makuvaihtoehdon jälkeen lapset löysivät kaksi voittajareseptiä: mustikka-vadelma ja porkkana-kaneli.

Nyt näitä luomukaurapatukoita löytyy valikoitujen S- ja K-kauppojen hyllyistä ympäri Suomea sekä Anton & Antoneista ja Green Planet Astronauttien juuri avatusta omasta verkkokaupasta.

Mielestäni on symppistä, että Green Planet Astronauts kertoo myös tuotteeseen liittyvästä epäonnistumisestaan:

Kun patukat oli pakattu ja ne saatiin ensimmäistä kertaa käsiin, huomattiin pakkauksessa olevan 1 sentti liikaa tyhjää tilaa. Sentti ei kuulosta paljolta, mutta kun se kertaantuu jokaisessa nyt valmistetussa patukassa, tuhlaantuu monta metriä pakkausmateriaalia, mikä on vastoin kaikkia Green Planet Astronauttien periaatteita. Kaikki huomio oli kiinnitetty vain ratkaisemaan miten saada pakkausmateriaalista ympäristöystävällisempi, että epähuomiossa oli hyväksytty ehdotus hieman isommasta pakkauksesta, jotta siihen saatiin mahtumaan teksti siitä, miten patukka on valmistettu. Se tieto tuntui tärkeältä lisätä, koska pakkausmerkinnät ja ainesosalistat ovat usein hepreaa. ⁠

Tämän jälkeen vaihtoehtoina oli heittää kaikki patukat pois ja tehdä ne uudestaan pienemmillä pakkauksilla. Se vasta olisikin vastoin filosofiaa, jossa ruokahävikkiä ei syntyisi mieluiten koskaan. Nyt pakkausvalmistajan kanssa kehitetään uutta tapaa sulkea patukat, jolloin pakkausmateriaalia tarvitsee käyttää vähemmän kuin aiemmin.

Erinomainen päätös.

Mutta kaiken kaikkiaan tämä Pocket Rocket on tosi toimiva välipala. Molemmat lapsemme napostelevat näitä tarpeen tullen, ja minun repustani niitä löytyy aina jostain kolosta!

Kuvat: Ah, suosittelen käymään Kumpulan kasvitieteellisessä puutarhassa, etenkin sen ihanassa kahvilassa. Meidän vakkarimestoja.

Lue myös:

Vauvan planetaatinen ruokavalio

Kommentit (4)
  1. Kivalta kuulostaa tuote, tollainen patukkavälipala on kivampi isommankin lapsen reppuun (vauvojen pussismoothiehan siellä tietty jo kulkee säännöllisesti, mutta olisi kiva jos olisi näkkärille vaihtelua). Mutta…näissä on meille sama ongelma kuin 95% muissakin kivoissa välipalapatukoissa (on ne sit vanvanruokahyllyllä tai keksihyllyllä)…kaura. Voi miksi, joka ikiseen tuotteeseen pitää survoa kauraa. Ihanne-elämä on syödä nyhtökauraa, kauraleipää kauravoilla (!), palanpainikkeeksi kauramaitoa jne. Eikä siinä mitään, kaura on ihan jees vilja…jos sitä voi syödä. Mutta niin on esim. ruiskin. Missä ovat rukiisten tuotteiden kehittäjät? Tai ohraisten? Aivan mahtavia viljoja nekin!

    Näin siis kaura-allergisen lapsen äitinä. Viimeisten vuosien aikana oletusarvoksi on tullut, että mitään vege/vegaanituotetta (esim. vegaaninen pulla!) ei voi syödä, koska siihen on tungettu kauraa. Silloin kun lapsonen oli pieni, vegaaniset kahvilatuotteet oli meidän pelastus (on myös kananmuna-allergia), mutta enää ei (no, onneksi kananmuna-allergia on lieväntynyt, sillä parempi normipulla ja pieni kutina suupielissä kuin kaurainen vegaanipulla, josta seuraa päivän tai jopa viikon vatsakivut, ihottuma ja ripuli. Onneksi tämä on sentään pieni murhe ja kaura-allergia harvinainen, mutta ehkä tämän joku valmistaja hoksaa (eikä sillä, eihän me olla vauvanruokien kohdeyleisöä, kun nakero on jo pikkukoululainen, mutta toisaalta, terveelliset repussa kulkevat välipalat on tarpeen varmasti vuosia).

    1. Voi että, onpa super ärsyttävää!!!!

  2. Tämä oli hyvä vinkki, täytyy testata. Hyväksi havaittuja eväspatukoita myös mm. Nak´d (löytyy ainakin Ruohonjuuresta) ja Barebar, joita saa ihan perusruokakaupoista. Nämä ei ole erityisesti lapsille suunnattuja, mutta eivät sisällä ”mitään turhaa”, joten käyvät hyvin. Mulla on itsellenkin aina laukussa patukka ”hätätilanteen” varalta 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *