Pikku puuhasteluja

äitiysloma1.jpg

Mitäköhän mä oikein ajattelin tammikuun alussa, kun ressasin niin kamalasti sitä, että mulle tulisi tosi tylsä kuukausi nyt ennen vauvan syntymää? Tein iltamyöhään listoja siitä, mitä kaikkea mun nyt kannattaa tehdä, jotta aika kuluisi ja jotta mun elämä olisi tulevaisuudessa helpompaa.

– Käy läpi vaatekaapit ja vie käyttämättömät kamat Uffille

– Siivoa siivouskomero (tässä on jotain metameininkiä!)

– Tsekkaa kirjahylly ja anna iso osa romaaneista pois 

– Pese vauvan vaatteet

– Kirjoita vauvakirjaan raskausajan tärkeimmät uutiset ja tapahtumat (No en tiedä, kannattaako. ”Rasismia, sovinismia, lamaa, terrorismia… Semmonen oli maailma, kun sää syntysit kamu!”)

– Hanki listan tavarat (lista on semmonen ihana monilla eri äideillä kulkenut paperi, johon joku on joskus kirjoittanut, mitä juttuja ihminen tarvitsee, kun sille tulee lapsi, ja sitten monet eri äidit ovat tehneet siihen omia merkintöjä ja lisäyksiä, sain listan Raisalta)

äitiysloma2.jpg

Nyt on tammikuun puoliväli ja voitte arvata, olenko tehnyt yhtäkään noista asioista. Joo ei. Sen sijaan olen tavannut joka päivä jonkun ystävän parin tunnin lounaalla tai kahvilla, käynyt jo kolme kertaa leffassa, vesijuoksennellut Mäkelänrinteellä kavereiden kanssa, saunonut Hermannin saunassa, fiilistellyt taidenäyttelyitä sekä käynyt salilla ja joogassa.

Lisäksi mulla on ollut tämä todella herttainen jalkapohjan syylänjäädytysprojekti. ”Jotenkin sitä ihmisen pitää päivänsä täyttää”, Raisa kommentoi syyläbisnestä. (Okei, lupaan että NYT lopetan noista syylistä puhumisen, ihan sairaan oksettavaa!!!)

äitiysloma3.jpg

Kotona taas on tullut ihan toiset projektit eteen. Lista on ennemminkin tällainen. Olen:

– jaaritellut päiväkirjaani aivan jumalattomasti tuntemuksistani 

– lukenut romaaneja ja lehtiä, Vallilan kirjasto on mun uusi suosikkipaikka

– kattonut Netflixistä How I Met Your Motheria ja The Returnedia sekä myöhäisheränneenä Tikin kanssa The Wireä

– ostanut kaikkea muuta kuin vauvajuttuja: uuden MacBook Pron, Photoshop ja Premiere Elementsin (koska mun tämän vuoden projekti on opetella tekemään videoita ja ennen kaikkea leikkaamaan niitä, perästä kuuluu!) sekä uuden Nikonin D5300 -järkkärin. Nyt on tili niin nollilla ja veronpalautukset käytetty niin moneen kertaan, että ei tässä mitään vauvajuttuja tarttekaan ostaa. Vauva tienatkoon itse leipänsä.

– tehnyt Blurbilla semmosta valokuvakirjaa kuin ”Julian matkat 20092015″ (älkää kysykö, miksi noin random-ajanjakso elämästä)

– lueskellut kivoja blogeja, täältä Lilystäkin olen löytänyt mulle kaikkia uusia kiinnostavia (kuten vaikka on vapaita linnutkin, morning glory, Hei Beibi ja Bébe or not to bébé, joo yllättäen nämä mun uusimmat Lily-löydöt on aika äitiyspainotteisia. Saa muuten mielellään kommentoida tähän postaukseen, jos sulla on kiva blogi, eikä tarvitse olla mamablogi tai Lilyn sisäinen, kaikki hyvät blogivinkit otetaan vastaan, koska mun kirjanmerkkeihin mahtuu vielä!)

äitiysloma4.jpg

Eli tämän postaushorinan tiivistäen: Kannatti todellakin olla joululomalla ihan myrtsinä ja miettiä, että tuleva kuukausi tulee olemaan apaattista sängyssä makaamista ja itsensä heijaamista seinään tuijotellen. Ylipäänsä olen huomannut, että aina on hyödyllistä surra etukäteen tapahtumattomia asioita ja kiukutella niistä!

 

Kommentit (10)
  1. ”Siivoa siivouskomero” 😀 Epic meta. 

  2. Moi! Ensinnäkin, kiitos ihan mielettömän viihdyttävästä blogista. Olen itse samassa jamassa eli puskemassa keväällä ekan bebeni maailmaan ja kaiken tämän hämmennyksen keskellä on ihan mahtavaa höhöttää tämän blogin kirjoituksille. Lämmin kiitos siis! Toiseksi (hämmennyksestä puheenollen), onko tuo _lista_ vain teidän kaveriporukan äiti-ihmisten perimätietona kulkeva asia, vai voisitkohan kenties jakaa sen oppeja täällä blogissa? Auttaisi tosi paljon meitä muita ekakertalaisia. 🙂

    1. Oi, huippua kuulla, että tykkäät 🙂

      Toi onkin hyvä idea tehdä listasta oma postauksensa, siinä on musta oikeasti tosi hyvää ja järkevien ihmisten keräämää infoa. Mä teen postauksen siitä mitä pikimmiten! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *