Pillimehu, jolla kehtaa lahjoa lasta

Kaupallinen yhteistyö: Raikastamo

”Äiti, veikkaisin, että minun pitäisi nyt saada pillimenua. Äiti, minun on niin ikävä pillimenua. Yssi pillimenu!” Alppu on nykyään taitava perustelemaan mielihalujansa.

Ja minä olen nykyään taitava lahjomaan sitä erinäisillä keinoilla. Tällä yhdistelmällä meillä juodaan jonkun verran pillimehua.

Onneksi jokaisen pillimehun ei tarvitse olla kaupankäyntitilanteen lopputulos, vaan välillä niitä voidaan nauttia ihan vain, koska halutaan. Yleensä torstain saunavuorolla, maanantaina ennen muskaria ja sitten tietenkin retkillä.

Vihreä pillimenu on tällä hetkellä Alpun suosikki.

Näistä Raikastamon pillimehuista on tullut meille vuosien varrella vakkarituote. Ne eivät nimittäin ole mielivaltaisen makeita, vaan mehun makeus syntyy tuotteen hedelmien omasta sokerista. Niissä ei ole myöskään muita makeutusaineita.

Alppu ei ole makeutusaineille herkkä, mutta esimerkiksi hänen ystävänsä Eino saa monista pillimehuista allergisia reaktioita, mutta näistä Raikastamon mehuista ei. Saattaa johtua myös siitä, että ne ovat myös luomua, eli niissä ei käytetä lisä- tai säilöntäaineita. Niitä on tästä syystä myös helppo tarjota lastenjuhlissa pikkuvieraille (lisäksi nuo purkkien värikkäät designit ovat erityisesti lapsia houkuttelevat).

En ajattele, että lapsen pitäisi saada pillimehua joka päivä, koska kyllähän tuosta syntyy ylimääräistä roskaa: pillit ja niiden kääreet ovat muovia, ja noita pahvipurkkeja ei aina tule kierrätettyä kartonkikeräykseen, kun on vaikka kaupungilla liikkeellä.

Lisäksi haluan pitää homman sellaisena, että pillimehu (ja mehu ylipäänsä) on erityisherkku, ja tavallisesti juomme maitoa tai vettä. (Miten muuten onnistuisin edes lahjomaan lasta pillimehulla?)

Mutta silloin, kun pillimehua juodaan, niin valkkaan mieluusti tätä Raikastamoa. Se on inasen verran kalliimpaa kuin joku muu pillimehu, mutta vain muutamia kymmeniä senttejä. Nykyään sitä saa myös tuollaisissa isoissa mehupurkeissa, ja ne toimivat myös retkillä, jos on omat kupit mukana.

Kuvat: Tässä kuvia kahdelta syksyn retkipäivältä. Edellisviikonloppuna kävimme Mustikkamaalla ja viime tiistaina teimme pyhiinvaelluksen Viilarintien hiidenkourulle, joka räjäytetään pian Raide-Jokerin tieltä. Ajattelimme, että pitää nähdä tuo jääkauden aikana kallioon sorvautunut hieno kouru vielä kun voidaan. Tästä asiasta minulla ei ole vahvaa mielipidettä, sillä kannatan julkista liikennettä mutta kannatan myös hiidenkouruja.

Kommentit (11)
 1. Pilleissä on jotain taianomaista. Eilen lapsi ei suostunut juomaan kauramaitoaan, mutta pillin saatuaan se pyysi lisää kolme kertaa. ”Äiti katso miten mä juon nämä puhaltamani kuplat!”

  1. Sepä! Jotenkin sitä vain juoma muuttuu juhlajuomaksi, kun sen nauttii pienen putken läpi.

  2. Juuri tänään vauvojen värikylvyssä ohjaaja selitti, että pillillä imeminen muistuttaa tissin imemisestä ja tuo samaa hyvänolontunnetta kuin tissillä ollessa sai.

 2. Raikastamon mehut on hyviä (maku, hinta-laatusuhde), mutta mua aina jaksaa ihmetyttää se yltiöpositiivisuus millä niitä mainostetaan (blogeissa). Kun ne ei ole ainoita pillimehuhyllyn hyviksiä. Jo mun lapsuudessa/nuoruudessa (90-luvulla) löytyi pillimehuhyllystä ”tiivisteestä valmistettuja täysmehuja” (ts. ilman sokeria ja lisäaineita tehtyjä mehuja..). Nykyään löytyy sitten useita luomulaatuisiakin versiota. Eli ihan aikuisten oikeasti en ole keksinyt että mitä eroa näillä on muihin vastaaviin mehuihin kuin brändäys (mä aattelin vähän aikaa että erikoisuus olisi että raaka-aineet ois kotimaisia, mutta ei, vaan ”Raikastamo ostaa sertifioituja luomu raaka-aineita ympäri maailmaa satokauden ja -tilanteen mukaan. Suosimme aina mahdollisimman lähellä tuotettua vaihtoehtoa.” Ja sekin ois ihan ok, jos hyvä brändäys tunnustettaisiin eikä (mun näkökulmasta) naiivisti mainostettaisi että nyt löytyy lopultakin mehuhyllystä hyvis jota voi hyvällä omallatunnolla antaa lapselle.

  Sori tää ränttäys, mua vaan oikeasti risoo tää markkinointistrategia (siis ei oo eka kerta) ja siksi mä mehuhyllyllä yleensä valitsen jonkun muun vaihtoehdon kun Raikastamon (toki jos kahvilassa valinta on Trip tai Raikastamon mehu, niin saattaahan se olla että ehdotan lapselle Raikastamon mehua…mutta en ikinä jos tarjolla on kaksi samantasoista tuotetta).

  1. Heh, tämä brändäys on mennyt mulle hyvin läpi, sillä ollaan vedetty jo pari vuotta juuri näitä. Ja kun nämä on ollut hyväksi havaittuja, niin en ole oikeastaan kauheasti tutkinut muuta pillimehuvalikoimaa. Voi siis hyvin olla, että on myös muita hyviä ja ei niin sokerisia luomumehuja.

   En saanut mitään kummempaa briiffiä tähän yhteistyöhön, ihan vain että kerro kokemuksista.

   1. Lisäkommenttina vielä, että en ollenkaan epäile että Julian suuhun olisi sanoja laitettu.Sitä en tästä blogista usko (jostain muusta blogista taas en olisi yhtä varma :))

    Mun henk.koht. ärsytys ehkä on sitä, että ottaa pannuun kun markkinointi menee näin läpi (Raikastamon juomia kehutaan säännöllisesti blogeissa kampanjoissa ja viesti on aina sama), eli näitä ylistetään mahdottoman hyvinä mehuina siksi että ovat ilman lisättyjä sokeria ja ilman lisäaineita (plus luomu). Siis kun tuote on ihan hyvä, mutta minusta erityisen siitä tekee ainoastaan se, että pakkaus on lapsiin vetoava, jolloin se kilpailee lapsille suunnattujen sokeri- ja lisäainemehujen kanssa (eikä tylsien terveysmehujen). Ja tämä erityisyys on ihan hyvä juttu tietysti, mutta ei se miten asiaa markkinoidaan. Voi olla tietty, että oon ymmärtänyt väärin, mutta ainakaan Raikastamon sivujen kautta en ole mitään mullistavaa faktaa löytänyt. Mutta oon luultavasti ainut ihminen jota tää asia ärsyttää näin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *