Mitä mieltä olette Silakkamarkkinoista?

 

Meillä on whatsapp-ryhmä minun lapsuudenperheeni kanssa. Siihen kuuluu äbä, Juha, me neljä lasta ja meidän puolisot.

Ryhmä ei todellakaan ole mikään samaa mieltä olevien naisten keskustelupaikka, vaan silloin tällöin väittely äityy sellaiseksi, että tunteet roihuavat. Periaatteessa kaikilla on samat tarkoitusperät: On toive, että yhteiskunta olisi tasa-arvoisempi, ilmastonmuutosta torjuttaisiin kovillakin keinoilla ja kaikenlainen rasismi ja syrjintä ajettaisiin täysin alas rakenteista ja ihmisten mielistä.

Kuitenkin keinot tälle ovat erilaisia. Yksi usein toistuva asetelma on sellainen, että on uutisoitu vaikkapa jostain ”radikaalista” ehdotuksesta (ei siis meidän mielestämme radikaalista mutta noin koko kansan tasolla), tyyliin että intersektionaalinen feminismi on hallituksen tasa-arvo-ohjelman kantava ajatus. Osa on sitä mieltä, että mahtavaa suoraa puhetta ja osa taas sitä mieltä, että vaikka ajatus voisi olla hyvä, niin tällainen puhe syventää railoa ihmisten välillä. Että isossa kuvassa teolla sysätään ihmisiä perussuomalaisten äänestäjien piiriin, jolloin lopputulos on ei toivottu.

Sitten väitellään.

Aina ei jaksaisi. Vaikkapa viime jouluna joulupöydässä Sofia kysyi: ”Voimmeko tänä iltana olla puhumatta ilmastonmuutoksesta?”

Kaikille tämä kävi.

Jälkikäteen äbä mietti, että on ihan hyvä, jos ei jaksaisi puhua jostain, niin voi vain suoraan sanoa, että ei nyt puhuta tästä. Minä taas vanhana suoran puheen vastustajana pohdin, että ehkä parempi voisi olla vain Don Draper -tyylillä: ”If you don’t like the conversation change the subject.” Eli että keksii jonkun toisen aiheen ja livauttaa sen smoothisti keskusteluun.

Juha komppasi: ”Totta, voi vaikka kysyä, että mitä mieltä olette Silakkaliikkeestä?”

Jonka minä heti dumasin, koska siinä on taas aihe, josta voi keskustelu saman tein roihahta omiin sfääreihinsä.

Jolloin Juha korjasi: ”Entä mitä mieltä olette Silakkamarkkinoista?”

Tämän keskustelun jälkeen aina silloin tällöin whatsappiin saapuu viesti, jossa joku kysyy: ”Mitä mieltä olette Silakkamarkkinoista?”

Sympaattinen ja perinteikäs tapahtuma, eikö vain!

Kuvat: Itämerestä nousee silakkaa!

Lue myös:

Samaa mieltä olevat naiset

Kommentit (2)
  1. Satunnainen
    26.8.2020, 23:56

    Silakkamarinoista sitä mieltä että upeaa ettei täällä tarvitse lukea ”vaikuttajauupumisesta”. Jos myötähäpeään voisi kuukahtaa, noita postauksia lukiessa se on ollut lähellä.

    1. Noooo, mä suhtaudun empaattisesti kenen tahansa uupumiseen. Uupuminen on TÄYTTÄ PASKEE.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *