Puunhalailu toimii

mustavuori.jpg

Niin se on, että blogien lukeminen kannattaa. Mietittiin viime sunnuntaina Tikin kanssa, että mihin tehtäisiin sellainen mukava perheretki. Satuin lukemaan Annan blogista Mustavuoren ulkoilualueesta aamulla, ja niin me iltapäivällä hypättiinkin metroon ja suunnattiin kohti Vuosaarta ja siitä bussilla Mustavuorta. Tämä oli minulle uusi kohde, ja siksi erityisen kiva.

Oli ihanaa!

mustavuori2.jpg

mustavuori3.jpg

mustavuori4.jpg

Tutkimuksen mukaan ihmisen mieliala paranee, kun hän viettää metsässä vähintään viisi tuntia kuukaudessa. Metsästä saa myös hyviä mikrobeja, joten siellä kannattaa mellastaa ihan antaumuksella. Metsä rauhoittaa ja lieventää stressiä.

Nämä tulokset eivät ole mitenkään yllättäviä. Kyllä sen itsekin huomaa, että metsässä käymisen jälkeen olo on aina paljon parempi. Asuin lapsuuteni metsän ja pellon keskellä, niin että kesät käytännössä vietettiin metsässä. Huomaan tämän siinä, että olen suht ketterä liikkumaan kallioita ja kiviä pitkin, sellainen tietty tasapaino ja kehonhallinta luonnossa liikkumiseen on aika vahva.

mustavuori5.jpg

mustavuori7.jpg

mustavuori8.jpg

Nyt kun itse asun kantakaupungissa, niin metsään pitää varta vasten lähteä. Onneksi Alppu rakastaa metsässä sekoilemista, koska siellä saa aika lailla riehua rauhassa. On niin ihanaa, kun ei tarvitse koko ajan pelätä, että auto ajaa lapsen yli.

Toki tuntemattomassa metsässä voi olla rotkoja ja muita pudotuksia, ja esimerkiksi Mustavuoressa on nimenomaan näitä. Siellä on myös iso luola, jossa ilmeisesti jotkut nuorisolaiset pitävät juhliaan kesäisin. Tästä syystä Alpun perään piti vähän katsoa, mutta aika surutta tuolla sai mennä.

mustavuori9.jpg

mustavuori12.jpg

mustavuori11.jpg

Viimeiset viikot ovat olleet aivan super kiireisiä ja melko stressaavia. Tähän metsässä käyminen on aivan ehdottoman hyvä lääke. Pitää yrittää vähän talvellakin käydä!

 

Vinkatkaa kivoja metsäretkikohteita pääkaupunkiseudulta (tai miksei muualtakin Suomesta)!

 

Lue myös:

Vauvelit syysmökillä

Lapsen luontosuhdetta kasvattamassa

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

 

 

 

 

Kommentit (13)
 1. Metässä on mukavaa. Parasta on, että näin maakuntakaupungissa asuessa pääsen sinne kävelemällä noin 10 minuutissa. Toki se on sellaista hoidettua siistiä metsää, ja oikeeseen metsään pitäis ajella autolla. Tuntuu hassulta, että siellä etelässä voitte mennä metsäretkelle metrolla ja bussilla. Samoin kuin olet kertonut, että teidän mökille pääsee julkisilla. Aikamoista luksusta! Mutta yksi huomio kuvista: meneekö joku oikeasti metsäretkelle farkuissa?! Samaa olen ihmetellyt muittenkin bloggaajien kuvista. Onko se vain valokuvauksellinen asia, vai ihanko oikeasti joillekin ihmisille farkut on niin rennot housut, että niissä lähdetään jopa metsään? Itsellänihän farmarihousut lentää välittömästi jalasta kun saavun kotiin, ja käytän niitä vain kaupungilla eli ihmisten ilmoilla.

  1. Whaat! Farkuthan on tosi hyvät metsähousut 😀 Ne on kovaa kangasta niin, että suojaavat ihoa jos istuskelee puun rungolla tai kalliolla. Ne pitää kivasti tuulta ja ovat muutenkin musta ihan mukavat housut. Alun perinhän ne on nimenomaan kestäviksi työhousuiksi tehty. Kotona toki laitan lököhousut (kun jaksan vaihtaa), mutta ne ei pidä tuulta eli on kylmät näillä säillä ulkona.

   Musta metsässä käyminen on myös niin arkista hommaa, ettei sinne tartte aina ottaa mitään mega vaellusvarusteita, kun tarkoitus on tehdä vain parin tunnin pyrähdys. Eli en pukeudu kuvia varten 😀

   Meiltä pääsee Viikin metsiin myös kävellen tai pyörällä, mutta on hauska käydä myös tällaisissa vähän eksoottisemmissa kohteissa välillä. Ja on maailman siisteintä, että metsään ja mökille pääsee julkisilla! 🙂 

  2. Samaa olen muuten ihmetellyt! Tuntuu, että usein ainakin hesalaisten bloggaaja-mutsien kaapista ei vaan löydy ulkoiluvaatteita, talvellakin hytistään pulkkamäessä farkuissa 😀 meillä täällä vanhempia ei tähän aikaan vuodesta enää näe ilman jonkin sortin kuorihousuja. Eikä siis tosiaankaan collareissakaan enää ulkoilla! Pukeudun periaatteessa samalla kaavalla kuin lapsetkin. Vihaan palelemista. 

   Ihan vaan näin hyväntahtoisena huomiona. Aivan samahan se on, jokainen pukeutukoon niin kuin parhaaksi näkee 🙂

   1. Jaahas jaahas, mitäs hesalaisrasismia tämä tällainen nyt on? 😀 😀

    Farkut on hyvät housut eikä kuorihousut tee kenestäkään sen juurevampaa ihmistä!!!!!!!!!!!!

    Itse olen niin landelta kuin voi olla, eli Turun Kakskerrasta, ja pukeuduin siellä yhtä lailla farkkuihin. Koska ne on hyvät!!!!!!

    😀

    1. Hehee, tässä lienee nyt vähän eri koulukuntia sen suhteen, onko farkut rennot ulkoilu-/työhelyhousut vaiko ahistavat kaupunkihousut 😀 Itse olen niin mukavuudenhaluinen ihminen, että esim. asuntoa remontoidessa laittaisin jalkaani jotkut kulahtaneet leggingsit, mutta yllättävän moni käyttää remppahousuina farkkuja. Mielenkiintoisia huomioita vain ihmisten erilaisista mieltymyksistä 😀

    2. No siis rajat kiinni ja hesalaiset pois oikeasta Suomesta!

      

     1. 😀 😀

      SAMAA MIÄLTÄ!!!!

      t. vuoden positiivisin helsinkiläinen turkulainen

 2. Tänä vuonna on ilmestynyt Elli Keisteri-Sipilän kirja Metrolla metsään, jossa on esitelty pk-seudun helposti saavutettavia luontokohteita. Tai no, kirjan nimihän sen varmaan jo kertoikin 🙂 En oo itse lukenut kirjaa, mutta se kuulostaisi täsmävinkiltä sun tarpeisiisi!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *