Raisa Q&A raskaus: ”Tämä ei vastaa kysymykseen, mutta tämä on totuus”

Minun Raisani on nyt raskausviikolla 35. Halusin kysellä häneltä vähän tunnelmia, sillä miksi ei! Seuraa Raisan Q&A:

Miten et ole voinut?

Onko tämä johdatteleva kysymys? En ole voinut hehkuen. Olen raskaana hirveä valittaja. Hehku on puuttunut, se on jossain muissa ihmisissä.

(Välihuomautus:Lol.)

Millä hetkellä päätit, että haluaisit toisen lapsen?

Kakskerran bussipysäkillä eräänä heinäkuisena päivänä vuonna 2018, kun olin keskustellut tästä hyvän ystäväni kanssa. Tiesin, että puolisolla oli valmiiksi jo tämä sama tahtotila. Sinä hetkellä vakuutuin tästä päätöksestä.

Miten voit näyttää noin jumalattoman tyylikkäältä myös raskaana?

Minulla on kahdet vaatteet, joihin olen mahtunut viimeiset puoli vuotta. Tämä ei vastaa kysymykseen, mutta tämä on totuus.

Mikä on ollut raskausbiisisi?

Joulun alla herkistyin joululauluille uudella tavalla. Odotan poikaoletettua lasta, niin minuun kolahti tosi paljon ”on poika syntynyt maailmaan” -laulut. Tämä on varmaan joku Kristus-syndrooman variaatio, että kuvittelen synnyttäväni maailmaan uuden vapahtajan.

Mistä olisit voinut katkeroitua mutta et katkeroitunut?

Tämä on vaikea kysymys, sillä olen katkeroitunut hyvin monesta asiasta. Olisinpa niin hyvä ihminen, että olisin ollut katkeroitumatta jostain, mutta olen kyllä käyttänyt kaikki tilaisuuden katkeroitumiseen. Kaikesta mahdollisesta.

(Välihuomio: Tätä ei kyllä ole lähipiiri huomannnut. Ehkä Raisa on kätkenyt katkeroitumisensa syvälle sydämeensä – neitsyt Marian tavoin.)

Mitkä terveiset haluaisit lähettää itsellesi kolmen kuukauden päähän?

Jotenkin toivon, että pystyisin ottamaan pikkuvauvahomman yhtä rennosti kuin kuvittelen nyt. Toivon, että kolmen kuukauden päässä on niin hauskaa kuin ajattelen. Toisen lapsen odotus on ollut fyysisesti yhtä kauheaa kuin ensimmäisen, mutta henkisesti paljon helpompaa. Nyt en jännitä yhtään niin paljon kuin viime raskaudessa. Jos meillä vaikka kukaan ei nuku kolmeen ensimmäiseen kuukauteen, pystyn hyväksymään tämän.

Ilahduttavin toivotus raskauden ajaltasi?

Hyvää loppuodotusta! Tämä riippumatta siitä, onko se sanottu kolmen vai kahdeksan kuukauden kohdalla. Se kuulostaa aina yhtä toivoa luovalta. Se on musiikkia korvilleni joka kerta, koska se luo toivoa siitä, että raskauden loppu häämöttää.

Miten isosisko on reagoinut tähän kaikkeen?

Hän on ollut tosi mielissään ja iloinen jokaisesta päivästä, jonka olen ollut raskaana. Hän on odottanut omaa statuksen nousua. Kun esimerkiksi kerroin keväällä, että Alpulle on syntynyt pikkusisko, Frida sanoi: ”Äiti, en halua puhua tästä sanaakaan.”

Vaikka hän on rakastanut Alpun siskoa ensimmäisestä hetkestä lähtien, otti koville, että Alpusta tuli isosisarus eikä hänestä vielä. Hän haluaa pussailla ja halailla mahaa joka päivä. Se on tosi liikuttavaa ja sulosta.

 

Olet free-toimittaja. Aiotko tehdä töitä sunnuntaisin äikkäriltä käsin?

Aion tehdä töitä. Minulla on yksi kiva vakkarihomma tulossa, ja kerron siitä heti instassa, kun voin.

Mitä et odota synnytykseltäsi?

En odota tai toivo syöksysynnytystä, mutten myöskään viimekertaista kahden vuorokauden rupeamaa. Semmonen mediaani voisi olla kiva.

Aiotko pyytää ihanaa ja suurisydämistä ystävääsi Juliaa sairaalaan vierailulle sen jälkeen, kun pikku ukkeli on saapunut maailmaan?

Aion ehdottomasti, ja toivon että voin pyytää hänet Naistenklinikan potilashotelliin, jossa sain itse vierailla toukokuussa. Toivon, että pääset sinne vastavierailulle.

Jos teillä on lisää kysymyksiä Raisalle, niitä voi osoittaa hänelle Instagrammissa, Raisa Mattila on siellä nimimerkillä maisarattila.

Lue myös:

Raisan tyyli (katso myös kuvat, hieman eri näköinen mutta yhtä tyylikäs!)

Kommentit (9)
 1. Haha OMG olen raskaana ja tuo Kristus-syndrooma kuulostaa tosi tutulta :’D

  1. epätietoinen
   8.1.2020, 13:46

   Sama täällä! Siitä huolimatta, että itse odotan melko varmasti tyttöä. Se ei estänyt tirauttamasta pikku itkuja joka kerta kun jouluna jostain raikasi että on poika syntynyt maailmaan.

 2. Täällä ollaan itketty räkä poskella aina, kun Varpunen jouluaamuna -laulussa lauletaan ”Olen pieni veljesi, tulen taivahasta”. Itse asiassa itku alkaa jo introssa, kun alan odottaa sitä kohtaa. Lieneekö tarvetta mainita, että perheeseen syntyi joulun alla pikkuveli.

  1. Tämä niin totta! Tästä syystä en voinut mennä kauneimpiin joululauluihin tänä vuonna. Esikoista odottaessa ko. laulelotilaisuudessa yksi tuttu tuli kysymään, onkohan minulla kaikki ihan hyvin kun olin niin itkeneen näköinen tilaisuuden päätyttyä. Kristussyndroomaa todellakin liikkeellä. Vinkkinä, että jopa iloisempi ”tulkaa kaikki nyt laulamaan, on poika syntynyt maailmaan”-laulu on melko paha raskaana joulun alla.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *