Raisan ja Mariannan punajuuririsotto

Juliaihminen

Tehtiin tuossa yksi päivä Raisan, Mannen ja Mirjan kanssa aivan järjettömän hyvää punajuuririsottoa. Siitä sai taas mielettömät satokausityydytykset! Jos joku innostuu tekemään, niin tässä resepti, jonka sävelsivät aika lailla Raisa ja Manne yhdessä.

Aikaa tämän tekemiseen meni puolisen tuntia, ja suurin vaiva oli punajuuren raastamisessa. Se on kova möhkäle!

HERKULLINEN PUNAJUURIRISOTTO

1 iso punajuuri
1 punasipuli
1 - 2 valkosipulin kynttä
4 dl risottoriisiä
valkoviiniä
1 litra kasvislientä (kasvisliemikuution avulla)
parmesaania
voita

päälle:
vuohenjuustoa

Raasta punajuuri silpuksi. Pilko sipulit. Keitä noin 1 litra kasvislientä. Kuullota sipulia ja valkosipulia voissa, lisää risottoriisit ja tilkka valkoviiniä. Kun valkoviini on haihtunut, ala lisätä kasvisleintä kauhallinen kerrallaan paistinpannulle. Sekoita välissä punajuuriraaste joukkoon.

Tomi Björk on sanonut, että yli 19 minuuttia keitetty risotto on ylikypsää, mutta me olemme sitä koulukuntaa, joka keittää sitä kyllä noin 30 inuuttia. Ei tässä mitään pikkukiviä aleta järsiä (siltä raaka riisi tuntuu hampaissa). Lopussa voi myös lisätä vähän omenaraastetta, muttei ole pakollista.

Risoton päälle sopii mainiosti myös vuohenjuusto, ja tässä kannattaa käyttää Mariannan vuohenjuustokikkaa kolmeatoista:

Paista vuohenjuusto leivinpaperin päällä, niin se ruskistuu kauniisti.

Tavallisestihan mä en ole mikään ruuanlaittajien kruunaamaton kuningatar, mutta viime aikoina olen alkanut fiilistellä erityisesti yhdessä kokkailemista. Etenkin silloin, kun perjantai-iltana tai lauantaina päivällä on runsaasti aikaa ja kaiken voi tehdä kiireettömästi.

Usein olen myös kokkaamisessa semmonen keittiön lammas, että mieluiten vain seurailen muiden ohjeita, enkä ole mikään laumanjohtaja. Olen elämässä muutenkin huomannut, että välillä on kiva olla se, joka päättää mitä ja miten tehdään, mutta toisinaan taas (etenkin keittiössä) on kiva vain seurailla ohjeita ja luottaa muihin.

 

Saa linkkailla muita satokausityydytyksen aiheuttavia kasvisruokia?

 

 

Lue myös: 

Satokausityydytys on täällä!

Testissä lihankorvaajat

Supernopeat juhlareseptit

 

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

Kommentit

Kriselda
Kriselda

Nam?! Kehiteltiin just detox-punajuurikeitto, jossa ei tietenkään ole vuohenjuustoa tai muutakaan kermaista hyvää! Nyt tuli epävarmuus sen suhteen... Punajuuri ja vuohenjuusto together forever!

Juliaihminen
Juliaihminen

Todellakin, it's a match made in heaven!

Vierailija (Ei varmistettu)

Rautaiset hermot henkilöllä, joka valkoisessa paidassa istuu kahden punajuuririsottoa syövän taaperon välissä :D
Terv nimim Kaikki paidat puurossa

Juliaihminen
Juliaihminen

Kyllä. Raisa kertoo, että hän "säpäshteli alituiseen" koko ruokailun ajan. 

Aina välillä täytyy elää rajalla!

Nimim. Raja on ylitetty ja vaatteet on täynnä moskaa

Samaistun keittiön lammas -rooliin! Otan mieluummin ohjat jossain vähemmän emännän taitoja vaativassa, esim. maailman menon päivittelyssä ;)

Juliaihminen
Juliaihminen

Meitä maailman menon päivittelijöitä kuitenkin tarvitaan ehdottomasti :)

Ihme

Punajuuri on meilläkin ollut käytössä paljon. Lemppareihin lukeutuu esimerkiksi punajuuri-vuohenjuustolasagne (valmiista punajuuri-perunasoseesta, koska ei nut hullutteleen aleta). Hieno juures on se. Pitää testata risottokin. <3

Ankrylik (Ei varmistettu)

Kiitos ihan huipusta ohjeesta! Päätin tehdä tätä heti eilen ruuaksi ja kyllä kannatti: sai puolisoltakin paljon kehuja! Pääsi heittämällä lempparireseptien joukkoon!

Juliaihminen
Juliaihminen

OMG! Nyt tunnen ylpeyttä pikku kokkailijan sielussani! Ihanaa!

HM
rakastan rakastan

Mikäli kukkakaalia ei vielä tule ulos korvista ja muista aukoista, voisin suositella Hesarin sivuilta bongaamaani kukkakaalimuussia paahdetulla valkosipulilla ja parmesanilla, oli todella herkullista kun kokeilin sitä viikonloppuna!

Kommentoi