#rakkauspuhetta (eli viisi ihanaa kommenttia)

Juliaihminen

Aina, kun Lilyn saitin vasemmassa yläkulmassa on punainen täppä, mieltä alkaa kutkuttaa. Onkohan joku painanut sydäntä? Tai jopa kommentoinut? Ehkä joku mun lempparibloggaajista on tehnyt postauksen!

Viime perjantaihin saakka tämä on ollut aina pelkästään ihana tunne. Sitten tuli ensimmäinen paskamyrskyni, ja punainen täppä alkoi pelottaa. (Myrsky on muuten täysin oikea termi, koska koko tapahtumaketju tuntuu luonnovoimalta, johon ei itse voi vaikuttaa sen jälkeen, kun homman on sysännyt käyntiin).

Nyt olen tässä alkuviikon nuollut haavojani ja niellyt pettymystäni ihmiskuntaan (olen dramaattinen sialu!). Eilen aamulla päätin, että jos ehdin juosta bussiin, joka oli jo Teollisuuskadun liikennevaloissa, kun mä olin vielä tien yläpuolella olevalla sillalla, mun huonot vibat kääntyy hyviksi. Ja mä ehdin! (Kyllä, olen myös tällä lailla neuroottinen ihminen.)

Tulin siihen tulokseen, että punainen täppä on taas ystävä, kommentit ja keskustelu ovat koko bloggaamisen idea. Ystävänpäivän kunniaksi Lilyn toimitus lanseerasi #rakkauspuhetta-haasteen, jossa ihminen saa ihan hävyttömästi kertoa, mitä kivoja viestejä se on saanut.

Kun mä luen jonkun kivan kommentin, mun ensimmäinen reaktio (isäm maallisena suomalaisena) on nolostuminen. Mitäh! Noin ihanasti on ihminen kirjoittanut minulle! Ai ai, voi oi, että noin kivasti! Sitten mun on pakko kääntää hetkeksi katseeni pois ruudulta, kun mulle tulee jotenkin niin pakahtunut olo. Mä en välttämättä pysty vastaamaan kommenttiin seuraavaan pariin tuntiin, kun on jotenkin niin sellainen iloinen ja samalla häveliäs (!!!!) olo. Tämä kuulostaa täysin päättömältä auki selitettynä, mutta jotenkin näin se menee.

No, nyt saan sitten laittaa tänne muutaman miunut onnelliseksi tehneen kommentin, ja minähän laitan. Toimitus ehdotti, että tehkää video, ja vanhana tubettajana tein. Mutta koska Jenny kommentoi mun viime videoon (täysin perustellusti), että videot ovat ärsyttäviä, kun niitä ei voi katsoa puhelimella järkevästi, niin alla kommentit myös tekstinä. Ja Jennylle tiedoksi muuten, mun seuraava video on kokonaan tekstitetty. Mutta tämän tein niin nopsaan, etten ehtinyt tekstittää muuta kuin kommenttiosuudet.

 

Ihania kommetteja:

"Sun blogin myötä oon tajunnut, että voin olla just sellainen äiti kun oon ihmisenäkin. Se on lieventänyt hurjasti mun paniikkia tulevasta äitiydestä."

"On semmonen soulsister-fiilis! Tuntuu, että oot teksteilläs jotenki kasvattanu minua. Oon aika varma, että sinun blogin läpiluku oli kehittävämpää ku neuvolan perhevalmennus, vaikka niistä piirileikeistä kieltäydyinki!"

"Haluaisin kiittää ihanasta blogistasi, kerrankin perheblogi, jossa maailmankuva tuntuu kohtaavan omani: vauvaelämä on pääsääntöisesti ihanaa, säätöä riittää ja muukin elämä on vielä kuvioissa."

"Kiva kun kirjoitat "turren turauksia" blogiisi. Yhteiskunnallisista aiheista on hyvä herättää keskustelua ja keskustella."

"Vaikka mulla ei omia lapsia vielä olekkaan, oon sua jonkun verran nuorempi ja elän aika erilaista elämänvaihetta muutenkin: rakastan sun blogia ja postauksia aivan älyttömästi! Tää on jotenki niin virkistävää, aitoa, sympaattista ja hauskaa luettavaa."

 

Ja tässä vielä luettuna videolla:

 

 

Kiitos teille lukijat, kommentoijat ja (kohteliaat ja hyvin argumentoivat) väittelijät, olette mahtavia ihmisiä. Te olette ehdottomasti tämän koko bloggaamisen suola.

Pus!

 

 

Kommentit

Minnea
Minnean muruja

<3

Vierailija (Ei varmistettu)

Ihania!

NooraF (Ei varmistettu)

Hei,

Olen todella laiska kommentoimaan blogeja, mutta jotenkin tuota paskamyrskypostauksen kommenttiosiota epäuskoisena lukiessani tuli mieleen, että ehkä positiivisia kommentteja voisi joskus laittaa blogeihin, joista tykkään (tuli myös mieleen, että jos joskus suututtaa niin paljon, että päätyisi ihan laittamaan negatiivisen kommentin, olisi kiva perustella se paremmin kuin vetoamalla siihen, että toinen on idiootti, note to self). Toivon, että et lopeta yhteiskunnallisista aiheista kirjoittamista (vaikka nyt opimmekin, että tippaaminen on siis aivan täysin vapaaehtoista mutta on moukka jos ei tippaa), koska ne ovat tämän blogin parasta antia. Äidiksi tulemisen myötä, nimenomaan toisten äitien/vanhempien näkemykset maailmasta ja yhteiskunnasta ovat alkaneet erityisesti kiinnostaa. En oikein tiedä miksi, mutta ehkä se liittyy siihen, että lapsien myötä olen itse kokenut kasvaneeni henkisesti aika paljon ja ajattelu on ikäänkuin edennyt itselähtöisestä pohdinnasta pidemmälle. Olipas hassusti sanottu, jos nyt tuosta ymmärtää mitä tarkoitan. No, joka tapauksessa halusin sanoa, että vaikutat mukavalta tyypiltä! Tuli myös semmoinen "soulsister-fiilis" kun tajusin, että lapsellasi on sama nimi kuin minun esikoisellani! Ja hänellä oli sama paita, jossa oli Skee-lon lyriikkaa, haha.

Juliaihminen
Juliaihminen

Jaahas, joudun taas katselemaan muualle, kun kirjoitit niin kivasti!

Mä niin tajuan mitä tarkoitat. Sinällään se kuulostaa ihan kamalalta lässytykseltä, että "lapsi kasvatti minua henkisesti", mutta just omalla kohdalla näin vain on käynyt. Se ei todellakaan kerro siitä, että lapsettomat ihmiset eivät olisi kypsiä ja ajattelevia, vaan siitä, että olen itse ollut aikaisemmin ehkä vähän yksiulotteinen. Kyllä maailmaa katselee vähän eri näkökulmasta, kun tänne on pullauttanut uuden ihmisen. Ah, tästä riittäisi kyllä keskusteltavaa!

Ja vaikutat kyllä ihan mahtavalta tyypiltä, etenkin kun sun beebolla on ollut I wish -paita ja sillä on niin kaunis nimi, hihii :)

grey83 (Ei varmistettu)

Pahaltahan se tuntuu, kun joku missaa täysin pointin. Oon monesti ihmetellyt, miten ne bloggaajat jaksaa, joiden kommenttikenttä on teurastamo (esim. eräs lifestyleblogi/perheblogi, jonka kirjoittaja tuntuu ärsyttävän ihan suhteettoman paljon, ja sen postauksia en enää halua edes lukea, kun kommenttiboksissa jyllää sellainen ihmismoska, että tuntuu et likaantuu itsekin).

Vaikka nyt tuli eka paskamyrksy, niin pliis, älä tule araksi kirjoittaa ja ottaa kantaa. Parasta sun blogissa on mun mielestä se, että sä uskallat olla jotakin mieltä, ja kirjoitat sen kuitenkin niin nokkelasti ja hauskasti että mun mielestä mielensä pahoittamiseksi sun teksteistä täytyy tehdä ihan töitä… Se sun "mistä kaikesta voi valittaa miehelle mammalomalla" ois päässy meidän jääkaapin oveen jos ois printtijulkaisussa. On hirveän kiva että uskallat kertoa teidän arjesta sillä tavalla tyylikkäästi ilman että tulee tirkistelijäolo, ja toisaalta ettei se ole sellainen taiteellinen aamiaiskulho-joogamatto-älykäskirja - asetelma joka on täysin sheissea.

Keep up the good work &lt;3

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos kiitos kiitos! Ihanasti sanottu! Tämä menee suoraan sydämeen! <3

Se Jenny (Ei varmistettu)

Ohhoh! Nyt mulle tuli nolostunut ja häveliäs, mutta iloinen olo! Suuri kiitos tekstityksistä, ei nyt mun takii olis tarvinnut... (perisuomalainen reaktioni)

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahaha! I know girl!

Mutta sä olit 100 % oikeassa.

Räyhälä
Räyhälä

Mä oon luullut, että kukaan muu ei harrasta noita "jos ehdin juosta bussiin, joka oli jo Teollisuuskadun liikennevaloissa, kun mä olin vielä tien yläpuolella olevalla sillalla, mun huonot vibat kääntyy hyviksi" -asioita, mutta ilmeisesti olin väärässä! Mun liikkuminen paikasta toiseen on usein just tätä! Jos liikennevalo vaihtuu laskiessani "än yy tee nyt" niin mun viikonlopusta tulee hyvä / jos ehdin nyt tohon metroon niin saan kutsun siihen työhaastatteluun tai jotain muuta ihan käsittämätöntä :D

Sun blogissa on virkistävän suorapuheinen ja peloton meininki, tykkään siitä! 

 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei sielunsisko! Mä oon ihan gougussa sun blogiin.

Ja en ole nauranut blogipostauksia lukiessa koskaan niin paljon kuin tuossa sun paskamyrskypostauksessa ja sen kommenteissa. Hauskempaa kuin Kasper Strömmanilla - ja se on paljon se.

Räyhälä
Räyhälä

Ooh! Kiitti! Tää menee heti mun #rakkauspuhetta -listan kärkeen! <3 :D

saarah
visual diary

Hahhaaaa, teen ihan samaa, mutta usien sillai vielä dramaattisemmin: Jos seuraava auto on punainen, elämäni tulee olemaan kamalaa koko loppuikäni. 

:D :D :D

Juliaihminen
Juliaihminen

Nainen, toi on jo mielisairasta!!!

No ei vaan, tietäisitpä kaikista mun superneuroottisista jos ja jos ja jossitteluista :D Kaikki mun päätökset ovat täysin rationaalisia eikä mikään koskaan perustu tunteeseen tai tuuriin. Kyllä kyllä.

Räyhälä
Räyhälä

Hahaa, mullakin on näitä traagisempia "jos tuo ovi aukeaa nyt, kaikki menee päin helvettiä" -ajatuksia! Tosi kummallista kyllä, koskaan en ole ajatellut sitten oikeasti jonkun vastoinkäymisten aiheutuneen siitä, että se joku random ovi silloin kaksi viikkoa sitten aukesi kun katsoin sitä.. :D

saarah
visual diary

Hahahaa, joo kumma juttu et sit sitä ei muistakaan syyttää kyseistä asiaa :D Mä kans jossain vaiheessa yritin lopettaa varsinkin ton punainen auto -esimerkin, koska suunnilleen joka toinen auto ainakin Suomessa on punainen :D 

Tästä lähtien

Joskus kirjotan kommentteja ja unohdan et oon kirjottanu ne. Siksi en voi varmuudella sanoa oonko kirjottanu ton vikan kommentin mutta jos en niin ainakin kuvastaa mun ajatuksia täydellisesti! Sun blogi on huippu ja videot on huippuja, oon lukenu sun koko "tuotannon" läpi ja nauranu nii monta kertaa ääneen ja oppinu valtavasti uutta. ♥ 

Juliaihminen
Juliaihminen

Niiiiin kivasti sanottu, voi että! Kiitos!

Ja mä päädyin harhailemaan myös sun blogiin, ja täytyy sanoa, että jatka kirjoittamista äläkä yhtään epäile taitojasi hyvä ihminen (!).

Vierailija (Ei varmistettu)

Oon seurannu sum blogia ja se on ihan mahtava. Yhteiskunnalliset aiheet on tosi tärkeitä ja kunnioitan kaltaisiasi ihmisiä, jotka perehtyy tärkeisiin asioihin ja pitää niitä esillä. Moni on varmasti viisastunut teksteistäsi, ja päätynyt pohtimaan tärkeitä teemoja. Vauvajutuistasi olen saanut sellasen "realistisesti positiivisen" kuvan vanhemmuudesta, ja se on auttanut paljon tässä raskauden aikana. Aion palata teksteihisi kun toivottomia hetkiä vauvan kanssa tulee. Kiitos kun kirjotat &lt;3

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos mielettömän paljon. Tällaisesta saa paljon rohkaisua, kun välillä vähän kelailee, että mitäs mää oikein täällä horinoin!

Ja onnea hirmuisesti tulevasta pikkuisesta! <3

Molli (Ei varmistettu)

Mie jo muutama hetki sitten kehuin kuinka kiva blogi tää on kun tänne ekaa kertaa eksyin, mutta kehunpa nyt lisää ku on näin hyvä tilaisuus! Oon saanu täältä hirmusesti hyvää mieltä nyt raskausaikana ja olo on toiveikas tulevan vauvan suhteen! (Toki muistakin syistä, mutta tosi kiva lukea näitä tekstejä ja kommentteja myös kun ihmisillä on niin hyviä ja järkeviä mielipiteitä ja kivoja kokemuksia :)) Enkä olis ikinä uskonut, että nauran moneen otteeseen jonkun synnytyskertomusta lukiessani, eli siitä superiso plussa! On tehny moneen (etenkin raskausaika-) postaukseen mieli kommentoida ku oon kahlannu niitä läpi, mutta enpä sit oo saanu aikaseksi, joten voit nyt aatella että tää kommentti koskee niitä kaikkia :D Kiitos kun kirjotat!

Juliaihminen
Juliaihminen

Ihanasti sanottu, kiitos ihan hirmuisesti! :)

Ja onnea vielä enemmän tulevaan! <3

Kommentoi