Rasistin pilkka osuu omaan nilkkaan

Juliaihminen

Hahhahhahhahaa, tänä aamuna Hesaria lukiessani koin vahingonila. Kaupunki-sivulla oli nimittäin iso juttu siitä, millaista rasistista uhkailua kuntavaaliehdokkaat ovat kokeneet.

On todella alhainen teko lähteä kirjoittelemaan rasistisia suttuja toisten vaalimainoksia. Se ei ole demokratiaa, eikä oikein mikään muukaan järkevä vaikuttamisen keino.

Tällä kertaa pilkka osui kuitenkin omaan nilkkaan: Jutussa kerrotaan, että esimerkiksi Feministisellä puolueella ei yksinkertaisetsi ole rahaa hankkia uusia vaalijulisteita sotattujen tilalle. Sen sijaan nyt rasistit ikään kuin tahtomattaan ostivat F-puolueelle yli puolen sivun mainoksen Helsingin Sanomista. (Ja se ei ole halpaa lystiä.)

 

No, vaikka tämä mua ilahduttikin, niin samaan aikaan kyllä ahdistaa. On pelottavaa, että jopa eläkkeellä oleva poliisi on uhkaillut vasemmiston ehdokasta Suldaan Said Ahmedia. Tai että vihreiden ehdokas Ozan Yanarin päälle käytiin, kun hän oli kampanjoimassa keskustassa. 

Kyllä näihin tapauksiin pitäisi puuttua nyt todella systemaattisesti ja osoittaa, että tällainen ei ole millään tasolla hyväksyttävää. Tässä on demokratia uhattuna, ja se ei ole enää mikään pikku juttu. 

 

 

Kuntavaalit 9.4. Jos et äänestänyt ennakkoon, niin muista äänestää vaalipäivänä!

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

Kommentit

vivivi (Ei varmistettu)

Oon pitkään punninnut, äänestääkö vihreitä vai feminististä puoluetta. No, tämän jutun jälkeen aion äänestää feministejä! :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hesarin vasemmistoon kumartava toimitus antoi heille aukeaman, eivät rasistit.

Tämä ei tosin tule Hesarilta uutena.

Pari viivaa

Jos rasistit eivät alunperin olisi sutanneet vaalijulistetta, ei tätäkään juttua olisi tehty. Eli kyllä, tämä "ilmaismainos" on rasistien aikaansaama.

Solidaarisuus ja antirasismi eivät muuten kosketa ainoastaan vihervasemmistoa, Hesarikin on monilta osin erittäin oikeistohenkinen julkaisu.

Juliaihminen
Juliaihminen

Toki siis toimitus on päättänyt, mitä sivuillaan julkaisee. Mutta välillisesti tämän aiheutti tällä kertaa rasistit.

Tuo on muuten jännä juttu: Hesaria väitetään milloin oikeistolaiseksi ja milloin vassarilehdeksi. Tunnen monia Hesarin toimittajia, ja ainakin siinä joukossa on laaja puoluekirjo, kaikki eivät todellakaan ole vasemmistolaisia. 

smagardi
astu harhaan

Tuli niin tämä Uuninpankkopojan juttu ja tekstin kuvat mieleen tästä:
http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen/2017/04/02/kukin-kykyjensa-mukaan-2/
 

Jollain tavalla huvittaa, että kielletään vihapuheen olemassaolo ja kuitenkin samaan hengenvetoon tuotetaan vihapuhetta.
Mut sit taas, ei tässä ole tosiaankaan mitään huvittavaa.
Tuntuu vaan tosi pahalta, miten jotkut ihmiset voi tuottaa tuollaista,
et ne voi olla jotenkin niin oikeutettuja perusteettomaan vihaansa
ja sen jälkeen olla vielä kovin tyytyväisiä itseensä ihmisenä.
En vaan ymmärrä.

Kniia (Ei varmistettu)

Mutta ihan totta! Hyvä mainos, minä löysin juuri ehdokkaan itselleni (tai oikeammin aamulla, kun uutiseen törmäsin)! Säästän ääneni vaalipäivään, ja olen kahlannut ehdokkaita vähän puolueiden sivuilta läpi ja selannut puolueiden vaaliohjelmaa, tehnyt jonkun vaalikoneenkin. Mutten asiaan ole oikein otetta saanut ennenkuin aamulla. Thänks!

Kniia (Ei varmistettu)

Pitää vielä vähän selventää, että harmittavaa touhua tuo sotkeminen, mutta puolueen uutisiin nostaminen toi sen minunkin tietouteeni. Valintaperusteena ei ollut vastakkain asettelu, vaan ihmisoikeuksia ajava puolue.

Enkä voi itseäni suvakiksikaan kutsua, voin myöntää ettei ymmärrys riitä mölinällä uhoaviin, pelokkaisiin (?!) uhkailijoihin. Siksi mielelläni ääneni annan niille, joiden ymmärrys kantaa yli tämänkin mutkan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Sovitaanko että ollaan kaikki aikuisia eikä heitetä sitä ensimmäistä kiveä, eihän?
Muistetaan kuitenkin että ei ole kauaa, itseasiassa vuosi sitten, Suldaan Said Ahmed oli joka oli huudellut rasisti-huutoja ja näytellyt keskisormea... joten valitettavasti Suldaan Said Ahmed ei ole ollut neutraali itsekään käytökseltään. Katson suureksi provosoinniksi.
Itseäni lähinnä huvittaa että syytetään toisia, mutta itsekin osallistunut loanheittoon. Lähinnä tekopyhää soopaa.
Harmittaa että loanheitot ovat otsikoissa eikä tärkeämmät asiat.

Lilia (Ei varmistettu)

Eli koska hän on joskus sanonut toista henkilöä rasistiksi (mahdollisesti syystä), niin on oikein lähettää hänelle tappouhkauksia? Ok, hyvin aikuismaista käytöstä.

Kommentoi