Rasistin pilkka osuu omaan nilkkaan

img_9893.jpg

Hahhahhahhahaa, tänä aamuna Hesaria lukiessani koin vahingonila. Kaupunki-sivulla oli nimittäin iso juttu siitä, millaista rasistista uhkailua kuntavaaliehdokkaat ovat kokeneet.

On todella alhainen teko lähteä kirjoittelemaan rasistisia suttuja toisten vaalimainoksia. Se ei ole demokratiaa, eikä oikein mikään muukaan järkevä vaikuttamisen keino.

Tällä kertaa pilkka osui kuitenkin omaan nilkkaan: Jutussa kerrotaan, että esimerkiksi Feministisellä puolueella ei yksinkertaisetsi ole rahaa hankkia uusia vaalijulisteita sotattujen tilalle. Sen sijaan nyt rasistit ikään kuin tahtomattaan ostivat F-puolueelle yli puolen sivun mainoksen Helsingin Sanomista. (Ja se ei ole halpaa lystiä.)

 

No, vaikka tämä mua ilahduttikin, niin samaan aikaan kyllä ahdistaa. On pelottavaa, että jopa eläkkeellä oleva poliisi on uhkaillut vasemmiston ehdokasta Suldaan Said Ahmedia. Tai että vihreiden ehdokas Ozan Yanarin päälle käytiin, kun hän oli kampanjoimassa keskustassa. 

Kyllä näihin tapauksiin pitäisi puuttua nyt todella systemaattisesti ja osoittaa, että tällainen ei ole millään tasolla hyväksyttävää. Tässä on demokratia uhattuna, ja se ei ole enää mikään pikku juttu. 

 

 

Kuntavaalit 9.4. Jos et äänestänyt ennakkoon, niin muista äänestää vaalipäivänä!

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

Kommentit (9)
 1. Oon pitkään punninnut, äänestääkö vihreitä vai feminististä puoluetta. No, tämän jutun jälkeen aion äänestää feministejä! 😀

 2. Hesarin vasemmistoon kumartava toimitus antoi heille aukeaman, eivät rasistit.

  Tämä ei tosin tule Hesarilta uutena.

  1. Jos rasistit eivät alunperin olisi sutanneet vaalijulistetta, ei tätäkään juttua olisi tehty. Eli kyllä, tämä ”ilmaismainos” on rasistien aikaansaama.

   Solidaarisuus ja antirasismi eivät muuten kosketa ainoastaan vihervasemmistoa, Hesarikin on monilta osin erittäin oikeistohenkinen julkaisu.

  2. Toki siis toimitus on päättänyt, mitä sivuillaan julkaisee. Mutta välillisesti tämän aiheutti tällä kertaa rasistit.

   Tuo on muuten jännä juttu: Hesaria väitetään milloin oikeistolaiseksi ja milloin vassarilehdeksi. Tunnen monia Hesarin toimittajia, ja ainakin siinä joukossa on laaja puoluekirjo, kaikki eivät todellakaan ole vasemmistolaisia. 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *