Reissuhaaveilua ja matkarattaiden testailua

Juliaihminen

*Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Aluksi mä ja Tiki oltiin sitä mieltä, että Thaimaan-matkan jälkeen ei lennetä kesällä yhtään mihinkään, vaan vietetään koko kesä vain mökkeillen ympäri Suomea. Mutta sitten alettiin puhua Mirjan, Raisan, ja Mariannnan kanssa siitä, miltä tuntuu istua kesällä berliiniläisessä puistossa ja juoda viiniä. Mirja, joka käy Berliinissä tavan takaa, alkoi kuvailla, miten kivaa lapsen kanssa siellä on ja miten mukavasti siellä pystyy asumaan edullisesti.

Alettiin kehitellä sellaista perhelomakonseptia, että välillä ollaan kaikki yhdessä, välillä lapsot ovat isiensä kanssa ja välillä äitiensä. Nyt me taidetaan ostaa lennot.

Samoihin aikoihin Jollyroomista multa kysyttiin, haluaisinko heiltä matkarattaat blogipostausta vastaan. Koska nuo aikaisemmin mainitsemani vaunut eivät toimineet lentokoneella matkustaessa niin hyvin, päätin kokeilla näitä uusia Moweo Compact Fly -matkarattaita, koska ne on nimenomaan suunnattu lentämiseen.

Olen nyt tovin kärräillyt vehreän Hermannin katuja niillä, ja ne ovat oikeasti kevyet rattaat, sillä ne painavat vain 5,5 kiloa. Mulla meni hetki ennen kuin tajusin, miten ne menevät kasaan ja miten ne kootaan (se oli aika tuhoon tuomittu koetos, koska Alppu halusi myös olla kokoamistoimenpiteessä mukana). Mutta nyt kun tajuan niiden logiikan, kasaaminen sujuu simppelisti. Ne menevät melko pieneen tilaan säilytyslaukkssaan.

Parasta näissä Moweoissa on se, että ne on niin kevyet ajaa. Niitä pystyy kepeästi ohjaamaan yhdellä kädellä, ja kääntyvät eturenkaat tekevät ohjattavuudesta hyvän. Työntöaisan voi säätää myös niin, että lapsen naama on minuun päin, mutta tällöin ohjattavuus kärsii, sillä takapyörät eivät käänny. No, Alppunen ei oikein viihdy enää minua katsellen, joten tätä ominaisuutta en kauheasti tarvitse.

Istuinosassa on viisipistevaljaat, joihin lapso on helppo kiinnittää. Normaalisti valjaissa rimpuileva Alppunen jostain jumalan syystä hyväksyi nämä valjaat eikä pitänyt operaatiota syvänä vapaudenriistona. Ehkä se johtuu siitä, että edessä on T:n muotoinen turvakaari, josta hän pystyi ottamaan kiinni ja näin säilyttämään kontrollin tunteen elämässään. Ymmärrän hyvin, että kontrollin tunne on tärkeä. Se on nimittäin välillä vähän ollut hukassa itseltäni.

Suojakaari on myös siitä kiva, että näin valjaita ei ole aina pakko kiinnittää, jos lapsonen on jo saavuttanut elämässään jonkinlaisen "en hyppää liikkuvista rattaista auton alle" -itsesuojeluvaiston. Jotkut eivät sitä saavuta ikinä, esimerkiksi James Bond. 

Mitäs muuta? Plussaa alaosan isosta tavarakorista, jonne mahtuu sitten äidin Berliinin-kirppareilta hamstratut vintagevaatteet, joita ei koskaan käytetä mutta joiden idea tuntuu kivalta. Settiin kuului myös istuinpehmuste, mikä tekee vaikkapa vaunuissa nukkumisesta mukavampaa. Kuomun saa laskettua sopivan alas unosten ajaksi, ja sen takaosassa on kätevä tuuletusaukko. Vaunuissa on käsijarru, johon tottumiseen menee hetki.

Rattaat ovat mun mielestä myös aika nätit, tai no, niin nätit kuin matkarattaat nyt yleensäkään ovat. 

Ilokseni sain samassa setissä vielä kauniin mintunvärisen Nordlys Light -lämpöpussin, joka toimii keväällä ja kesällä paremmin kuin kuuma untuvapussi. Sen vetoketju aukeaa hauskasti poikittain.

Itse asiassa tässä tuli vastaan ainoa noiden Moweon rattaiden selkeä miinus: T-turvakaaren takia niihin ei istu lämpöpussia. Eli tämä pussi tulee käyttöön vain noiden meidän toisten vaunujen kanssa.

Lopun tuomio: Musta nämä Moweon Compact Flyt ovat passelit matkarattaat. Kahden ja puolensadan euron vaunut eivä ole halvimmasta päästä, mutta eivät myöskään kalleimmasta (nyt ne taitavat itse asiassa olla tarjouksessa halvemmalla). Hintalaatusuhteeltaan ne ovat hyvä, koska ne eivät ole sillä lailla rimpulat eikä niistä jää sellaista fiilistä, että ne menisivät rikki helposti.

Mä olen ylipäänsä miettinyt tässä viime aikoina, että tarvitseko ihminen erikseen matkarattaita. Tällä hetkellä olen kallistunut siihen suuntaan, että etenkin lentomatkoilla on kätevää, jos rattaat saa kokoon yhdessä osassa ja omaan säilytyslaukkuunsa. Lisäksi tuntuu vähän riskiltä kuljetella noita miltei tonnin rattaita ruumassa.

 

 
Kuinka monet rattaat teillä on käytössä?

 

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

 

Kommentit

Annariina (Ei varmistettu)

Mistä vuokraatte asunnon? Onko hyviä vinkkejä?

Meillä (poika 11 kk) on toistaiseksi vain yhdistelmärattaat. Reissuja varten ollaan lainattu lähipiiristä matkarattaissa, ja eiköhän ne siirry jossain vaiheessa kokonaan meille.

Veikkaan muuten että edes noita lentämiseen suunniteltuja rattaita et saa vietyä koneen ohjaamoon ;)

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahahahah :D lahosta pääatä kärsii bloggaajan maine. Ohjaamo, matkustamo, mitä näitä nyt on!

Tou!

EllaGusGus

Todellakin lähdette kesäksi Berliiniin! Muakin kiinnostaa asunnon vuokraaminen siellä nyt, kun Airbnb on (käsittääkseni) kielletty. Ihanan keväiseltä näyttää siellä <3

Vierailija (Ei varmistettu)

Airbnb ei käsittääkseni oo Berliinissä kokonaan kielletty, mutta jokainen airbnb-asunto tarvii erillisen luvan. Eli vuokrata saa vain asuntoja, jotka on tarkoitettu loma-asunnoiksi (ei siis perus vuokra-asuntoja).

Laura/ Tässä kaupungissa tuulee aina (Ei varmistettu) http://tassakaupungissatuuleeaina.blogspot.fi

Oi ihana Berliini! Me oltiin siellä kuukausi toissa kesänä silloin kun esikoinen oli neljä ja pidennetty viikonloppu nyt alkuvuodesta viisivuotiaan ja vauvan kanssa. Todellakin lapsiystävällinen kaupunki ja kaikille löytyy jotain (ja kesällä ehdoton suositus Berliinin leikkipuistoille, joihin voit tuoda viereisestä ravintolasta lasin viiniä ja siemailla sitä samalla, kun lapsi kiipeilee kiipeilytelineessä).

Mutta käsittääkseni Airbnb on tosiaan vähän kinkkistä Berliinissä nykyään eli ainakaan lyhyeksi aikaa asuntoa voi olla vaikea, jos ei mahdotonta, saada. Toissakesänä me vuokrattiin asunto Mittestä kuukaudeksi, mutta ilmesesti nyt se olisi pitänyt vuokrata vähintään kahdeksi, että sen olisi saanut. Mutta toki tuttujen/ suhteiden kautta asuntoja voi löytyä!

Juliaihminen
Juliaihminen

Mäpäs kyselen Mirjalta, mun Berliinin-gurulta tuosta asunnon vuokraamisesta. Käsittääkseni siellä on joku suomalaiset Berliinissä -fbryhmä, jonka kautta jengi ainakin vuokrailee. Mutta palaan tähän asap!

Pax
Liikehdintää

Tämä tuli hyvään saumaan! Ollaan mietitty kesäksi matkarattaita, koska mökit ja veneet. Pitäisi siis olla pienet, meidän Emmaljunga Duo Edget vie nimittäin kaiken tilan, jos niiden kanssa reissaa. Nämä menee siis myös harkintalistalle!

Kuumaamatkahuumaa (Ei varmistettu)

Hei!

Tulipa hyvään saumaan tämä arvostelu! Kesäksi on matka Lontooseen varattuna ja akuutissa matkakuumeessa lasken päiviä lähtöön.

Meidän poika on nyt 2,5 vuotias, eli Alppua vanhempi. Poika kävelee jo pitempiä matkoja, joten meillä ei enää ole käytössä kuin yhdet rattaat (Tori.fi:stä metsästetyt Brio Pony -klassikot). Pääosin liikutaan kävellen, mutta aina ei ole aikaa pysähtyä ihmettelemään ohi ajavia pakettiautoja (hitti just nyt!), joten rattaat tulevat vielä tarpeeseen.

Ponyt tuntuu kuitenkin raskailta matkakäyttöön, joten matkarattaat ovat täälläkin harkinnassa. Hysteerisenä mamana en halua edes kuvitella poikaani kävelemään miljoonakaupungin vilskeeseen..!

MUTTA (vasta) tästä päästään kysymykseen: mikä on testaamiesi matkiksien painoraja? Olen aivan yllättäen tilanteessa, jossa pieni poikani voikin olla liian painava matkarattaisiin - vastahan hän syntyi! Useimmissa bongaamissani raja on 15 kg, jota meillä pian hätyytellään.

Mukavaa matkasuunnittelua teille!

Juliaihminen
Juliaihminen

O ou! Tuo onkin muuten paha. Mun käsittääkseni nämäkin päätyvät siihen 15 kiloon. Jännä juttu muuten, että monet matkarattaat nimenomaan päättyvät tuohon 15 kiloon. Koska nimenomaan matkoillahan noita vaunuja tarvitaan, kun siellä kävellään niin paljon, ettei joku 3-vuotiaskaan jaksa vedellä montaa kilsaa kaupunkilomalla.

Odetskaja (Ei varmistettu)

Kai noiden rattaiden koko taitettuna on väärin tuolla Jollyroomin sivuilla? 42 x 86 x 23 cm on kyllä liikaa (siis just toi 86cm) käsimatkatavaraksi, tosiaan saa viedä ohjaamoon, kun ei muualle mahdu :)

Meillä on menty tähän asti yhdistelmärattailla mutta nyt tulevaa Jaappanin reissua ja muita kesän seikkailuja varten hankittiin Beemoon Easy fly rattaat. Nekin on matkustamokokoiset, pienet ja näppärät. Lyhyellä kauppaan ja takasin testiajolla olivat oikein hyvät eikä lapsonenkaan protestoinut.

Juliaihminen
Juliaihminen

Äh, mä siis vaan katoin, että nuo vaunut on taitettuna pussissan saman kokoiset kuin mun lentolaukku. Taidan ottaa varoiksi tuon kohdan tekstistä pois, jotta en vahingossakaan ohjaa ketään ostamaan vääränlaisia rattaita tai ottamaan noita matkustamoon (ei ohjaamoon!), ja ajautumaan ongelmiin lentokentällä.

Kiitos tarkkanäköisestä huomautuksesta!

Odetskaja (Ei varmistettu)

Eiku mä siis aloin ihmettelemään, kun tuossa kuvassa missä noi rattaat on paketissa sun kädessä, mikään sivu ei näytä olevan niin pitkä. Ihan matkustamokokoisilta nuo näyttää, mutta nettisivujen mittojen mukaan ei olisi. Mutta siis kaikkien noiden rattaiden mittojen kanssa saa olla tarkkana. Monet mainostaa olevansa matkustamokokoa mutta todellisuudessa ne ei mene vaikka Finnairin mittoihin, jotka ei ole edes sieltä pienimmästä päästä.

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo, just tätä mäkin aloin miettimään, että jos niitä ei saakaan ottaa sinne matkustamoon, niin sitten joku kiroaa vielä mun nimen alimpaan helvettiin :D 

Mä olen muutenkin tykännyt laittaa vaunut ruumaan, kun lapsi viihtyy kentällä kantorepussa paremmin. Tuo kassi on kätsä myös ruumaan laittamisen kannalta, koska edellisiä matkavaunuja yritin tunkea mustaan jätesäkkeiin vähän huonolla menestykseltä. Onneksi Finskiltä saa sellaisia isoja kuljetuspusseja ilmaiseksi ainakin Helsinki-Vantaalla.

Vierailija (Ei varmistettu)

Pystyykö työntöaisan korkeutta säätämään?

Juliaihminen
Juliaihminen

Hei joo, kyllä pystyy! :)

Kommentoi