Reissuhaaveilua ja matkarattaiden testailua

moweo matkarattaat.jpg

moweo matkarattaat4.jpg

*Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom

Aluksi mä ja Tiki oltiin sitä mieltä, että Thaimaan-matkan jälkeen ei lennetä kesällä yhtään mihinkään, vaan vietetään koko kesä vain mökkeillen ympäri Suomea. Mutta sitten alettiin puhua Mirjan, Raisan, ja Mariannnan kanssa siitä, miltä tuntuu istua kesällä berliiniläisessä puistossa ja juoda viiniä. Mirja, joka käy Berliinissä tavan takaa, alkoi kuvailla, miten kivaa lapsen kanssa siellä on ja miten mukavasti siellä pystyy asumaan edullisesti.

Alettiin kehitellä sellaista perhelomakonseptia, että välillä ollaan kaikki yhdessä, välillä lapsot ovat isiensä kanssa ja välillä äitiensä. Nyt me taidetaan ostaa lennot.

moweo matkarattaat2.jpg

moweo matkarattaat3.jpg

Samoihin aikoihin Jollyroomista multa kysyttiin, haluaisinko heiltä matkarattaat blogipostausta vastaan. Koska nuo aikaisemmin mainitsemani vaunut eivät toimineet lentokoneella matkustaessa niin hyvin, päätin kokeilla näitä uusia Moweo Compact Fly -matkarattaita, koska ne on nimenomaan suunnattu lentämiseen.

Olen nyt tovin kärräillyt vehreän Hermannin katuja niillä, ja ne ovat oikeasti kevyet rattaat, sillä ne painavat vain 5,5 kiloa. Mulla meni hetki ennen kuin tajusin, miten ne menevät kasaan ja miten ne kootaan (se oli aika tuhoon tuomittu koetos, koska Alppu halusi myös olla kokoamistoimenpiteessä mukana). Mutta nyt kun tajuan niiden logiikan, kasaaminen sujuu simppelisti. Ne menevät melko pieneen tilaan säilytyslaukkssaan.

moweo matkarattaat6.jpg

moweo matkarattaat5.jpg

Parasta näissä Moweoissa on se, että ne on niin kevyet ajaa. Niitä pystyy kepeästi ohjaamaan yhdellä kädellä, ja kääntyvät eturenkaat tekevät ohjattavuudesta hyvän. Työntöaisan voi säätää myös niin, että lapsen naama on minuun päin, mutta tällöin ohjattavuus kärsii, sillä takapyörät eivät käänny. No, Alppunen ei oikein viihdy enää minua katsellen, joten tätä ominaisuutta en kauheasti tarvitse.

Istuinosassa on viisipistevaljaat, joihin lapso on helppo kiinnittää. Normaalisti valjaissa rimpuileva Alppunen jostain jumalan syystä hyväksyi nämä valjaat eikä pitänyt operaatiota syvänä vapaudenriistona. Ehkä se johtuu siitä, että edessä on T:n muotoinen turvakaari, josta hän pystyi ottamaan kiinni ja näin säilyttämään kontrollin tunteen elämässään. Ymmärrän hyvin, että kontrollin tunne on tärkeä. Se on nimittäin välillä vähän ollut hukassa itseltäni.

Suojakaari on myös siitä kiva, että näin valjaita ei ole aina pakko kiinnittää, jos lapsonen on jo saavuttanut elämässään jonkinlaisen ”en hyppää liikkuvista rattaista auton alle” -itsesuojeluvaiston. Jotkut eivät sitä saavuta ikinä, esimerkiksi James Bond. 

moweo matkarattaat7.jpg

moweo matkarattaat8.jpg

Mitäs muuta? Plussaa alaosan isosta tavarakorista, jonne mahtuu sitten äidin Berliinin-kirppareilta hamstratut vintagevaatteet, joita ei koskaan käytetä mutta joiden idea tuntuu kivalta. Settiin kuului myös istuinpehmuste, mikä tekee vaikkapa vaunuissa nukkumisesta mukavampaa. Kuomun saa laskettua sopivan alas unosten ajaksi, ja sen takaosassa on kätevä tuuletusaukko. Vaunuissa on käsijarru, johon tottumiseen menee hetki.

Rattaat ovat mun mielestä myös aika nätit, tai no, niin nätit kuin matkarattaat nyt yleensäkään ovat. 

moweo matkarattaat9.jpg

moweo matkarattaat10.jpg

Ilokseni sain samassa setissä vielä kauniin mintunvärisen Nordlys Light -lämpöpussin, joka toimii keväällä ja kesällä paremmin kuin kuuma untuvapussi. Sen vetoketju aukeaa hauskasti poikittain.

Itse asiassa tässä tuli vastaan ainoa noiden Moweon rattaiden selkeä miinus: T-turvakaaren takia niihin ei istu lämpöpussia. Eli tämä pussi tulee käyttöön vain noiden meidän toisten vaunujen kanssa.

moweo matkarattaat11.jpg

moweo matkarattaat12.jpg

Lopun tuomio: Musta nämä Moweon Compact Flyt ovat passelit matkarattaat. Kahden ja puolensadan euron vaunut eivä ole halvimmasta päästä, mutta eivät myöskään kalleimmasta (nyt ne taitavat itse asiassa olla tarjouksessa halvemmalla). Hintalaatusuhteeltaan ne ovat hyvä, koska ne eivät ole sillä lailla rimpulat eikä niistä jää sellaista fiilistä, että ne menisivät rikki helposti.

Mä olen ylipäänsä miettinyt tässä viime aikoina, että tarvitseko ihminen erikseen matkarattaita. Tällä hetkellä olen kallistunut siihen suuntaan, että etenkin lentomatkoilla on kätevää, jos rattaat saa kokoon yhdessä osassa ja omaan säilytyslaukkuunsa. Lisäksi tuntuu vähän riskiltä kuljetella noita miltei tonnin rattaita ruumassa.

 

 Kuinka monet rattaat teillä on käytössä?

 

 

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

 

 

Kommentit (17)
  1. Mistä vuokraatte asunnon? Onko hyviä vinkkejä?

  2. Meillä (poika 11 kk) on toistaiseksi vain yhdistelmärattaat. Reissuja varten ollaan lainattu lähipiiristä matkarattaissa, ja eiköhän ne siirry jossain vaiheessa kokonaan meille.

    Veikkaan muuten että edes noita lentämiseen suunniteltuja rattaita et saa vietyä koneen ohjaamoon 😉

    1. Hahahahah 😀 lahosta pääatä kärsii bloggaajan maine. Ohjaamo, matkustamo, mitä näitä nyt on!

      Tou!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *