Risteile Fölillä Ruissaloon herkuttelemaan

Juliaihminen

Olen sitä mieltä, että jokaisen turkulaisen ja mielellään mahdollisimman monen muunkin nautinnoista piittaavan ihmisen kannattaisi tehdä tämä pieni päiväretki: Seilata Föli-aluksella Turun Ruissaloon.

Se on nimittäin mielivaltaisen edullista: lippu maksaa vain KOLME euroa, sillä kyseessä on ihan tavallinen Turun joukkoliikenteen kulkuvälineen lippu. Koska olimme perillä alle kaksi tuntia, tulimme samalla lipulla vieläpä takaisin. Ja mikä parasta (sekä sairainta): vaunujen kanssa laivamatka oli ilmainen!!!

 

Tehtiin äbän ja hänen miehensä Juhan, sekä Alpun kanssa tällainen pikku Ruissalo-piipahdus tuossa eräänä perjantai-iltapäivänä. Matka alkoi Aurajoen kupeesta, Martinsillan vierestä ja kesti noin 25 minuuttia. Jäätiin pois Ruissalon telakalla ja mentiin syömään herkulliseen Sergio's-pizzerian kesäraflaan, Sergio's al Mareen.

Raisa aina sanoo, että hyvän pizzerian tunnistaa hyvästä margaritasta, ja täällä margarita kelpasi jopa Alpulle, tuolle vanhalle nirso-petterille. Myös kylmä rosé-lasi maistui taivaalliselta, sillä kuten kuvista huomaa, oli todella kuuma päivä. 

Ainoa ongelma koko matkassa oli se sama, mikä nyt on kesälomalla kaikessa matkailussa ollut ongelmana: 2-vuotiaan lapseni itsensätuhoamispyrkimykset. Hän yritti päättää päivänsä vesibussissa venkumalla reunan yli, hän suunnitteli heittäytyvänsä kohti tuonelan jokea myös perillä kauniissa vierasvenesatamassa ja hän juoksenteli mielivaltaisesti myös kauniilla sillalla, mistä niin ikään olisi selvästi tehnyt mieli lopettaa maallisen tomumajansa toiminta. 

Pelkään tällä hetkellä kolmea asiaa eniten: autoja, korkeita paikkoja ja vettä. Näistä elementeistä kaksi jälkimmäistä tuntuvat vaanineen lapseni henkeä koko kesäloman ajan. Välillä lapsen itsensä eliminoinnin estäminen vähän ryydyttää, mutta ehkäpä jo ensi kesänä hänen päähänsä on asettunut jonkin asteen tolkku. Ehkä ei. Katsellaan. 

Takaisintulomatkalla jäätiin jo Forum Marinumin kohdalla pois ja käppäiltiin kaunista jokirantaa pitkin uudehkoon kivaan turkulaiseen ravintola Nooaan.  Siinä terassilla kelpasi antaa lapsen nautiskella jäätelöstä ja itse vetää päivän toiset kahvit. 

Vitsi että minä rakastan Turkua ja sen ravintoloita!

En voi suositella 2-vuotiaille veteen heittäytymistä (hän ei lopulta onnistunut pyrinnöissään), mutta muuten suosittelen samanlaista retkeä aivan kaikille. Oli ihanaa! Kiitos Turun joukkoliikenne, kiitos Föli! (Ilmeisesti tuo reitti kulkee myös Pikisaareen ja Kansanpuistoon, eli variaatiota riittää.)

 

Lue myös:

Turun ihanimmat paikat (lapsen kanssa tai ilman)

5 ihanaa kahvilaa Turussa

Turun paras kahvila: Leipomo Manna

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentoi