Rouva alkaa deittailla

Juliaihminen

Kun ihminen on seurustellut viimeiset kahdeksan vuotta (onko naimisissa oleminen seurustelua? kyllä mun mielestä!), saattaa välillä kaivata sellaisia treffailun kutkuttavia tunteita. Kaverit tinderöivät villisti vieressä ja itse vain näkee krhmmm-tsäpädää-unia siitä, millaista olisi, jos olisi sinkku ja kaikki olisi mahdollista. (Koska sinkuille kaikki on mahdollista, näin se on. Kyllä.)

Äitiyslomalla kävi kuitenkin ilmi, että seurustelevakin voi treffailla ja saada kaikki treffeihin liittyvät ihanat tunteet osaksi fiilistensä kavalkadia.

Nimittäin. Mom datet on käytännössä katsoen identtiset tavallisiin treffeihin verrattuna. Paitsi vielä paremmat! Suosittelenkin kaikille äitiyslomalaisille pientä treffailua, siitä saa ihania huhuhu-huu-tunteita! (Vieläpä ilman riskiä seksitaudista!)

Nyt kerron teille eräiden äititreffien kulun.

 

Alkusysäys – kiinnostuksen herääminen

Sain kesäkuussa blogiin liittyvän kivan sähköpostin yhdeltä kiinnostavan oloiselta mimmiltä.  Ajattelin jo silloin, että tämän tyypin kanssa voisi mennä lounaalle. Tuli kesälomareissut ja asia unohtui. Kun hän lähetti uudestaan meilin syksyllä kommentoidakseen mun alkoholipostausta, laitoin takaisin viestiä, että meidän pitäisi nähdä.

Treffien sopiminen

Mom daten aikataulun sopiminen eroaa perustreffeistä siinä, että myös lapsosten päiväuniajalle tulee löytää match. Mutta kuten Martina Aitolehti aikanaan ihoonsa tatuoi: "There Were Is Will, There Is a Road."

Mom dateiillä ei mennä elokuviin, keikalle tai kaljalle, vaan lounaalle ja vaunukävelylle. Saimme paikan ja ajan onnistumaan.

Alun jännitys

Kättelimme kohteliaasti Weeruskan edessä ja esittelimme lapsosemme. Heti tuli sellainen, että tuo vaikuttaa ihan superkivalta tyypiltä. Että nyt pitää skarpata!

Onneksi olin juuri haastatellut Niina Lahtista ja oppinut häneltä upean säännön uusiin jännittäviin tilanteisiin: Älä mieti niin paljon sitä, mitä itse aiot seuraavaksi sanoa, vaan keskity aidosti kuuntelemaan, mitä toinen sanoo.

Kun kävin jossain vaiheessa vessassa, huomasin että mun posket on ihan punaiset innostuksesta ja loputtomasta horinastani. Treffit sujuivat siis hyvin!

Meillähän on puhuttavaa ja tuo on ihan huippu tyyppi -fiilikset

Kului tunti, toinen ja kolmaskin. Lounaat syötiin, vauvat söivät, nauroimme hersyvästi pää taaksepäin kallistettuna hidastetuin freimein mairean musiikin soidessa taustalla. Kävelimme Töölönlahden rannalla ja keskustelimme taukoamatta. (Mies ja alaston ase -elokuvan Frank ja Jane -montaasin tapaan.)

Mom datet on siitä varma nakki, että puhuttavaa on aivan sataprosenttisen varmasti. Olen sanonut ennenkin, että vauva on täydellinen conversation piece, ja tämä pitää edelleen paikkansa. Onnistuneilla mom dateilla ei tietenkään puhuta pelkästään vauvoista (se on vähän sama kuin puhuisi tavan treffeillä pelkästään säästä, paitsi jos on treffeillä meteorologin kanssa).

Vauvoista voi siirtyä riehumaan suomalaisesta sosiaalipolitiikasta, vertailemaan kirjallisuusmakua ja tykittämään kaikki vuosien varrella kerätyt ja tarkkaan hiotut hauskat oman elämän anekdootit, jotka uudelle ihmiselle kerrotaan kasuaalisti ja ohimennen antaen vaikutelman siitä, että minä olen aina näin hauska tarinaniskijä ja minulle vasta sattuu ja tapahtuu.

Tavataanhan uudestaan -eroaminen

Lopulta molemmat vauvelot saivat tarpeeksi meidän maireasta kohtaamisestamme, ja jouduimme lähtemään koteihimme. Ratikkapysäkillä piti ujosti vielä tunnustella, että olipa tämä hirmu kivaa ja voidaanko ottaa uudestaan.

Sitten sitä vielä kömpelösti halasi toista. (Huom! Tavallisiin treffeihin verrattuna tämä oli vapauttava hetki, koska ei tarvinnut alkaa hamuilemaan pakkasen turruttamilla huulilla tuhoon tuomittua ensisuudelmaa.)

Jälkikäteisviestittely

Viimeistään siitä huomaan, että olen todella kiinnostunut jostain ihmisestä, kun mulle tulee jälkikäteen semmonen ”mitäs helvettiä mä oikein horisin” -olo. Eli kertaan jälkikäteen meidän keskusteluja ja sanomisia ja sitten tajuan, että puhuin ihan idioottimaisia juttuja.

Tiedän, että selitteleminen ei ole koskaan hyvä idea, mutta silti sorrun siihen usein. Tällä kertaa lähettelin paniikissa viestejä: ”Ei mulla ole oikeasti mitään Espoota vastaan. Jotenkin vain vahingossa päädyin disauttelemaan Espoota, kun se on just sellaista ihme kliseistä horinaa.” (Hää siis on kotoisin tietenkin Espoosta.)

Ja sitten jos sielujen sinfonia soi tarpeeksi kauniisti yhteen, toinen vastaa hymiöillä ja sanoo, että älä tommosta mieti, ja että mun mielestä nämä treffit menivät tosi hyvin ja että tavataan pian uudestaan!

Toiset treffit

Toiset treffit voivat jo kestää vaikka koko päivän, niillä käydään museossa, kävellään Seurasaaressa ja syödään lopulta italialaisessa ravintolassa myöhäinen lounas. Toisilla treffeillä siirrytään keskustelemaan lapsuuden traumoista, isäsuhteesta ja elämän ratkaisevista valinnan hetkistä.

Tästä tietää, että this is a beginning of a beautiful friendship.

Miten mom dateille sitten pääsee?

Mä olen tutustunut ihmisiin äikkärillä vauvakerhossa, kadulla(!) ja laittanut viestiä kaverin kavereille. Nyt homma on vielä helpompaa, sillä täällä Kulttuurimamat ja papat -yhteisössä on aivan naurettavan helppo bongailla samanhenkisiä hahmoja kahvi-, lounas- tai kärryttelyseuraksi. Suosittelen liittymään ja suosittelen mom deittailemaan!

 

Oletteko te olleet mom dateilla? Millaista on ollut?

 

Lue myös:

Samaa mieltä olevat naiset

 

Kuvat: Esimerkiksi tältä ei kannata näyttää sellaisina hetkinä, kun yrittää tehdä johonkuhun vaikituksen.

 

Juliaihminen Facebookissa // Juliaihminen Instagramissa // Juliaihminen YouTubessa // Juliaihminen Bloglovinissa

 

Kommentit

Oulusta (Ei varmistettu)

Mom dateihin kuuluu (samoin kuin normitreffeihin) myös salaa googlata treffikumppani. Jos siis onnistut saamaan selville tyypin koko nimen, googlehaku "Sofian äiti" ei useinkaan tuo juuri haluttua tulosta. Onneksi puhelinnumeroiden vaihtovaiheessa saa luonnollisesti urkittua nimen.:D

Juliaihminen
Juliaihminen

Aaa, toi on niin tuhnnen tosi :D Mä luulin, että tämä olisi myytti, mutta kyllä vain tunnen nykyäänkin hahmoja, joiden nimi on "Olivian äiti" ja "Ellin äiti".

Emmipia (Ei varmistettu)

Hyvänä vinkkinä myös momzie-sovellus, joka ainakin isommissa kaupungeissa on mammaseuraa tulvillaan! Ilmeisesti Tinder-tyyppinen (en tiedä kun en oo koskaan tinderöinyt!) swipe right/left, ja kun tulee mach niin voi alkaa sopimaan mammadeittejä!

Juliaihminen
Juliaihminen

Joo! Luin just Imagesta Momziesta, todella päheä sovellus!

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin ihana kuvaus meidän treffeistä, että tulin melkein kateelliseksi itselleni! ❤

Tuleva äiti (Ei varmistettu)

Momzielle peukku. Sitä kautta tapasin hetki sitten ekan äiti kaverini ja uudet treffit suunnitteilla jo :) Juttu riitti raskaudesta ja tulevista vauvoista. Äideille tuntuu olevan luontevia hetkiä tavata muita äitejä äiskärin aikana. Onko esim. Tikillä vinkkejä, missä isä voisi tutustua muihin iseihin lapsen synnyttyä?

Juliaihminen
Juliaihminen

Tiki on käytännössä katsoen vain ottanut "mun kaverit käyttöön". Ehkä se intoutuu nyt, kun puistokausi on alkanut! Pitääkin kysellä :)

mariamagn (Ei varmistettu)

Hei Julia, pakko mainita, että samanlainen juttu on kirjoitettu The New York Timesissa ! :)

https://www.nytimes.com/2017/05/10/style/tinder-for-moms-peanut-app.html...

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaa, hauska linkkaus! Ja mukava tietää, että samoja keloja pyöritellään laatujulkaisun toimittajan kanssa :)

 

Valopäiväkirja

Minä tapasin yhden ihanista äitiystävistäni vauvapalstalla. Ensin juteltiin netissä ja nyt nähdään yleensä pari kertaa kuussa. Ja olen miettinyt tuota, että miksi musta tuntuu niin usein jollain tapaa samalta kuin silloin kun treffailin potentiaalisia seurustelukumppaneita! :D Ehkä se on vaan se tunne kun löytää jonkun kullanarvoisen ihmisen ja vähän jännittää, että mokaanko mä nyt tämän alkavan ystävyyden jotenkin :) Voisko olla, että uusiin ystäviinkiin tavallaan ihastutaan ja rakastutaan?

Juliaihminen
Juliaihminen

Oon ihan varma siitä, että joihinkin ystäviin ihastuu just samalla tavalla kuin kumppaniin, ja se tekee elämästä ihanaa! Ei tarvitse ajatella, että avioliittoon astuessa kaikki ihastusfiilistelyt on takanapäin. Kun oikea tyyppi vain osuu kohdalle, niin it's a match!

Kommentoi