Samaa mieltä olevat naiset testasivat maissioluet

Juliaihminen

Sitä elelee elämäänsä aivan tyytyväisenä luullen, että Sol on Corona ja Corona on Claro, eli siis että tällaisilla pitkäkaulaisissa pulloissa olevat maissioluet ovat yksi ja sama olut. Jonain päivänä sitten havahtuu siihen, että on olemassa montaa eri maissiolutta. Sitten kysyy itseltään: Mikä niistä on paras?

Tulee se perjantai, jolloin ovesta astuu yksi ihana Anja, jolla on kangaskassissaan kolme erilaista maissiolutta ja sanoo sinulle ja Katariinalle: "Nyt ratkaistaan tämä asia kertaheitolla." Ja sitten se ratkaistaan.

Anjan, Katariinan ja Julian oluttesti, olkaa hyvä.

Sol

"Kepeä."

"Vähän platku oikeastaan."

"Mutta heti tuli suuhun ihanat muistot."

"Kuuma kesäpäivä, aurinko alkaa laskea ja sen valonsäteet osuvat lämpimänä naamalle."

"Siltasen terassi."

"Siis todellakin. Siltasen terassi kesäkuussa 2015. Ai hitto, ne Sol-bileet. Se oli ensimmäinen kerta, jolloin tajusin, että mähän olen ihan oikeasti raskaana. Että ei tämä ole mitään larppaamista. Mä en ihan oikeasti voi nyt vetää tota bisseä, vaikka kuinka tekisi mieli. FAS-syndrooma ei ole Solin arvoista."

"Mutta mitäs hittoa, tämähän ei oikeastaan ole maissiolut. Tässä lukee että ohramallas."

"Mitä mitä? Kaikki nämä vuodet."

"Sol on kyllä brändännyt itsensä hyvin. Se tulee naamalle kaikkialla."

Corona

"No mutta. Tämähän on olutmaisempi."

"Vähemmän vetinen, aivan selvästi."

"Potkua."

"Ryhdikkäämpi, on munaa."

"No, ei tämä nyt mikään suoranainen porter ole."

"Ei ole."

"Corona on kyllä aika cool. Semmoinen varma valinta, jos ei oikein osaa tilata mitään erikoisolutta uskottavasti, mutta ei haluaisi tilata tuoppia. Tämä on yllättävän cool vaikka se on niin bulkki."

"Joo, ei saanut Coronaa Kotkan seurahuoneelta 2000-luvun puolivälissä. Selvästi siisti siis."

Claro

"Ei ole yhtä vetinen kuin Sol."

"Hedelmäisempi."

"On hedelmää. Tai sitten se johtuu siitä, että puristin tähän just puolikkaan limen."

"Claron brändi on aika mitäänsanomaton. Claro? Tiesikö kukaan ennen tätä, että semmonen on?"

"Ei ollut claro ainakaan minulle."

"Nämä maissioluet on kyllä hieno polku oluisiin. Olivat silloin 18-vuotiaana apuna silloin, kun lähti sieltä siiderin ja lonkeron maailmasta pois."

"Kaikki eivät lähteneet. Ville Yk."

"Jotkut jäivät sinne."

"Mä itse asiassa aloitin oluenjuomiseni jo joskus 16-vuotiaana. Oli nimittäin sellainen Kaisa is a cunt -kerho, johon pääsi vain, jos pystyi juomaan 12 olutta 12 tunnissa. Piti harjoitella. Ja sanomattakin on selvää, että silloin juotiin aina sitä, mikä twelvari oli tarjouksessa. Oli se sitten Olvi, Karhu tai Karjala."

"Kaisa is a cunt -kerho?"

"Aa joo, se ei ehkä aukea kaikille."

"No ei se kyllä aukea."

"No oli semmonen Kaisa, joka kiusasi yhdessä harrastuksessa junnuja. Okei, tää kuulostaa nyt vähän pahemmalta kuin mitä se oli."

"Joo, se kuulostaa."

"No joka tapauksessa. 12 olutta 12 tunnissa. Onnistui."

"Tossa pitäisi tehdä jo joku strategia, että laittaisiko heti alussa sirkkelin pyörimään ja vetäisi kunnon tuuban vai aloittaisiko aamulla ja tissuttelisi yhden oluen tuntiin."

"Multa onnistuisi molemmat. Yliopiston kastajaisissa oli sellainen olutviesti, että kuuden hengen joukkueessa piti aina juosta sixpäkille ja juoda niin paljon kuin pystyi ja sitten juosta takaisin ja läpystä vuoro seuraavalle. Mun joukkueesa oli sitten sellaisia tyyppejä, jotka eivät pystyneet juomaan olutta."

"Eivät pystyneet juomaan olutta?! Millainen ihminen ei pysty juomaan olutta?! Toi on just tommosta, että 'mää en sit juo olutta' 'aa, joo en mäkään!'"

"Ei voi ymmärtää."

"Mites tota. Oisko sitten vielä skumppaa?"

"Ois."

 

Ihanaa perjantaita kaikille!

 

Lue myös:

Samaa mieltä olevat naiset

 

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Juttu on niin, että en juo olutta. :D Musta se on pahaa. Tumma on tosi pahaa ja vaalea, esim. vehnäolut, riittävän pahaa sekin. Ja oon todennut olevani jo niin vanha ja viisas, että juon vain alkoholijuomia, joiden mausta pidän, koska sen maun takiahan tällainen vanha ja viisas niitä juo. :)

Juliaihminen
Juliaihminen

No näinhän se on! Oikeasti samaa mieltä olevat naiset ovat ehdottomasti sitä mieltä, että ihmisen tulee juoda vain sellaisia alkoholijuomia, joiden maku miellyttää. 

Siksi olemme siirtyneet esimerkiksi El Tiemposta elämässä eteenpäin. 

JuttaV (Ei varmistettu)

Eikä, ihanaa!

Juliaihminen
Juliaihminen

<3

Suosittelen tätä kohtalaisen helppoa ja edullista mutta erittäin hienostunutta ja coolia oluttestiä viikonlopun ratoksi.

kirsu
87100 Kajaani

Täältä vahva kannustus Dos Equis -meksikolaislagerille! Maissia se tuskin on nähnytkään, mutta passaa niin seurusteluun, intensiiviseen dokailuun kuin esim. mehikolaisen ruuan seuraksi. Ja löytyy ihanasti myös paikallisten prismojen ja cittareiden hyllystä!

Itsehän lukeudun vahvasti tuohon juon kaljaa vain hätätilanteessa (lue: kaikki muu on kaapista jo juotu, perintösherryä myöten), koska maku. Kuten tuossa yllä vanhasti ja viisaasti sanottiin, niin maun takiahan tässä ensisijaisesti nykyään juopotellaan. Taakse on jääneet ginlemonit, pinkcatit ja muut herkut, ja mikä karmivinta: arkena viattomasti avattu saunasiideri saattaa hyvinkin jäädä hengettömänä kököttämään sohvapöydälle, puoliksi vasta tyhjentyneenä. Karrrrmeaa tuhlailua. Ja vanhuutta.

Mutta summa summarum: Dos Equis uppoaa jopa meikäläiseen, se siis ei voi olla kovin kamalan pahaa. 

Peeäs. Sulla on ihana blogi, tällaisen kajjjaanilaisen dinkinkin silmin. Kihihi.

Juliaihminen
Juliaihminen

Huomattava määrä sydämiä perintösherrylle! Ja taidan kuule mennä jo tänään kauppaan hakemaan tuommosen Dos Equisin! Kiitos vinkistä! Ja kehuista! Taas punastun (eikö ole edes alkoholia nyt veressä).

Tiia Rantanen

Ootko muuten ollut joskus Corona-baarin baaritiskillä niin, että joku yrittää tilata Solia? Niin tapahtuu varmaan ainakin kerran illassa ja henkilökunta on siitä joka kerta aivan riemuissaan. Ne tuijottaa asiakasta pitkään hiljaa ja sittem sanoo huokaisten: "Mikä helvetti tämän baarin nimi on, tampio." (Tai jotain sinnepäin.)

Also: lopun linkistä puuttuu linkki! Yritin sitä turhaan painella. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahaha, tota en kyllä uskaltaisi tehdä Coronassa. (Sen sijaan uskalsin imettää lastani viime kesänä Coronan terassilla. Se oli semmonen pakkorako, jota en halua toistaa. Mutta laihduinpa! ;) ;) )

Kiitos linkkivinkistä! Korjasin asian, nyt tuo kieltämättä näytti siltä kuin tuo "Samaa mieltä olevat naiset" olisi joku tekotaiteellinen haiku, jonka toivoin ihmisten lukevan.

HM
rakastan rakastan

Olutta ei tämäkään nainen saa kurkusta alas, kerran olen kokeillut ja oksennus tuli (kirjaimellisesti) ensisiemaisulla (jälkikäteen kävi ilmi, että se oli ruokamyrkytys mutta silloin oli jo myöhäistä, oluen maku ja haju assosioituu mun aivoissa oksennukseen). Skumppaa mä kittaan kyllä antaumuksella ja olen saattanut joskus hiutaista huiviini lonkeron tai kaksi (sitä mustaa, vahvempaa, kiitos).

Yhdyn muuten 87sataseen, on sulla vaan hyvä tää blogi :) Kiitos ja loistavaa viikonloppua!

Kommentoi