Huvilan vierashuoneen taso nousi luksukseen

Kaupallinen yhteistyö: Familon

Sänky! Meidän huvilan vierashuoneessa on vihdoin sänky, ja se on täydellinen mökkiolosuhteisiin.

Ja se on kuin tehty tähän huoneeseen. Olen niin iloinen tästä edistysaskeleesta.

Meidän huvilassa on neljä makuuhuonetta, yksi iso ja kolme pientä. Yhdessä pikkumakkarissa on vanha kerrossänky ja toinen toimii tällä hetkellä leffahuoneena. Kaksi muuta ovat olleet tähän mennessä täysin sisustamatta, vailla mitään huonekaluja.

Tämä on ollut vähän tylsää, sillä suuri haaveeni on, että meillä kävisi paljon vieraita. (Kuten olen kertonut, koko mökkeilyn idea on oikeastaan siinä, että voi kutsua ystäviä yökyläään.)

Tähän mennessä olemme lainanneet meidän äidin talosta retkipatjoja, joilla vieraat ovat nukkuneet.

Makuuhuoneessa taas on ollut niin ikään äidiltä viime kesäksi lainatut sängyt. Nyt ne piti palauttaa, kun hän saa remontoitua makuuhuoneen, jossa siskoni perhe asuu kesällä. (Meidän äidillä ja Juhalla on muutaman sadan metrin päässä meidän huvilasta semmoinen vanha maatila, jota remontoivat.)

Minulla on ollut pieni pelko, että tämä väliaikaisratkaisu muuttuu pysyväksi, sillä niin tuppaa usein käymään, kun laiskuus iskee.

Mutta nyt yllätin jopa itseni ja sain aikaiseksi hankkia sekä vierashuoneeseen että meidän makkariin täksi kesäksi sängyt!

Vierashuoneessa on nyt 120-senttinen Familon Ultra -joustinsänky. Meidän omassa makkarissa taas on vierekkäin kaksi 80-senttistä Familon Ultra -joustinsänkyä, joiden päällä on 160-senttinen Familon Ergo Breathair -petauspatja (sama, joka on vierashuoneen sängyssä).

Familonin sängyn ja petarin yhdistelmä on taivaallinen. Sänky on napakka, suorastaan jämäkkä. En halua, että sänky on yhtään upottava. Hyvä sänky on mukava mutta tarpeeksi tukeva, jotta siinä ei mene selkä vinksalleen. Tämä on siitä tärkeää, että nukumme tuolla noin kuudesosan vuodesta, niin siinä kertyy monia öitä.

Ultra-joustinsängyssä on kaikenlaisia uskomattomia teknisiä ominaisuuksia, kuten ”5-vyöhykepussijousisto, joka joustaa hartioiden kohdalta ja kannattelee lantion kohdalta, mikä estää lantion liiallisen vajoamisen patjaan ja pitää selkärangan suorassa asennossa”. En oikein osaa sanoa tuollaisista sen enempää muuta kuin sen, että sängyssä on aivan ihana nukkua.

On niiiin ihana herätä hyvin nukutun yön jälkeen ja katsella männynoksia, jotka keinuvat hiljalleen tuulessa makkarin ikkunan edessä.

(Niistä ominaisuuksista voi lukea lisää Familonin sivuilta.)

Tuo Ergo Breathair -petari taas sopii hyvin mökkiolosuhteisiin siksi, että se on ilmava, kevyt ja se ei hiosta. Tätä oikein suositellaan kosteisiin olosuhteisiin (joihin mökki usein kuuluu), koska siinä on tehokas ilmankierto ja kosteuden haihtumiskyky.

Myös petarista huomaa, että se on tosi napakka ja tukee kroppaa nukkuessa.

Olen iloinen siitä, että vierashuoneessakin on nyt oikeasti hyvä sänky. Tällaisilla pienillä jutuilla on väliä silloin, kun ystävät miettivät, jaksavatko he taivaltaa meidän huvilalle – ja kuinka monta yötä he viitsivät viettää.

Tämä on nyt suoraan jostain Vain keskiluokkajutut -meemistä, mutta kolmekymppisenä unesta on tullut tosi tärkeä asia. Sitä suorastaan vähän jännittää kaverin mökille mennessä, että mille pumpattavalle retkipatjalle minut siellä tuupataan. Mutta nyt ystävät, voin luvata, että luvassa on hotellimaiset olosuhteet! Pumpun voi jättää kotiin.

Kuten on tullut selväksi, olen aika seurankipeä ja rakastan porukkahengailua. Siksi toivon, että kun me juhannuksena muutamme huvilalle loppukesäksi, meillä kävisi mahdollisimman paljon vieraita ja he viihtyisivät pitkään.

Saimme valita Familonilta myös neljä peittoa ja tyynyä. Valkkasin Ultra Organic -sarjasta kaksi tavallista peitettä ja kaksi kevytpeitettä.

Niitä voi sitten kesällä vaihdella sen mukaan, kuinka kuuma on. Tämäkin on todellista luksusta, sillä jotenkaan en tykkää yhtään nukkua pelkällä lakanalla, on kiva että on jotain ”raskaampaa” päällä.

Kiva bonari on se, että Ultra Organic -peitot ja –tyynyt on valmistettu luomupuuvillasta ja niiden sisälmys (polyesteriontelokuitu) taas kierrätetyistä PET-pulloista. Eli ovat kaiken kukkuraksi vielä ekologisia!

Olen niin iloinen näistä sängyistä! Tämä on taas yksi askel kohti ihanaa kesää. Kuten huomaatte, meillä ei ole edes vielä mitään päiväpeittoja tai vieraslakanoita mökillä, eli jouduin kuvaamaan nämä nyt vain tällä lailla raakana. Mutta pikkuhiljaa!

Loppuun muistutus ja etukoodia!

Familonilla on nyt meneillään Kesäkoti kuntoon -kampanja, eli verkkokaupasta voi tilata 25 % alennuksella tuotteita aina sunnuntaihin 23.5. saakka.

Lisäksi etukoodilla JULIAIHMINEN saa tuotteisiin ilmaisen toimituksen (myös sängyt ja patjat), kun tilaa Familon.fi-verkkokaupasta. Tämä on myös voimassa sunnuntaihin 23.5. saakka.

Kuvat: Kaikki paitsi viimeinen on vierashuoneesta. Meidän makkari on vielä niin kälysen näköinen, kun siellä ei ole vaatekaappia, joten vaatteet lojuvat ympäriinsä, niin kuvailen sitä myöhemmin. 

Kommentit (9)
 1. Muumimymmeli
  18.5.2021, 19:25

  Tämä on nyt totaalisesti asian vierestä, mutta jäin tuijottamaan ensimmäisessä kuvassa ovenkarmin yläpuolelle. Onko siellä muumien esi-isä?

  1. Hahaa, luultavasti ovat 😀

   Mä en siis tiedä, miten suhtautuisin tähän asiaan ja tekisin päätöksen sen suhteen. Nuo on siis jotain 30 vuotta vanhoja minkinhäntiä(?), jotka meidän mamma on jostain joskus hankkinut ja sitten ne on sijoitettu tuonne oven päälle. Vaikka meidän mamma oli monella saralla edistyksen ihminen, niin eläinten oikeudet ei ollut SE JUTTU. Toisaalta noi pehmeät karvalirut on mulle tuttuja ja kotoisia (ja siksi laitoin ne takaisin tuohon ovenkarmin päälle remontin jälkeen), mutta toisaalta noi on tosiaan aika groteskit. Et juu. Semmonen vastaus.

   (Ei ole mitään suvun rasitetta säilyttää niitä tuolla, äiti esim pitää niitä hirveinä.)

 2. Kalle Pekka
  18.5.2021, 23:44

  Ei liity aiheeseen, mutta katsoin kun olit Ylen Jälkipörssissä keskustelemassa aktivistisijoittamisesta ilmastonmuutokseen liittyen. Tiedätkö onko mitään aktivistisijoittajien ryhmää joille yhteiskunnalliset asiat, kuten miesten asema ja heidän syrjimisen vastustaminen työelämässä tai vaikka rasistisen kriittisen rotuteorian vastustaminen olisivat tärkeitä teemoja. Nythän TietoEvry on ilmoittanut tavoitteestaan suosia naisia rekrytoinnissa ja Yhdysvalloissa Biden perui Trumpin asettaman asetuksen, joka kielsi syrjivän kriittisen rotuteorian liittovaltion hallinnossa sekä liittovaltiota ostamasta palveluita yrityksiltä joiden koulutuksissa solvelletaan kyseistä teoriaa. Joten voisi ehkä olla joitain vastuullisia aktivistisijoittajia tai ryhmiä, jotka vastustavat tällaista kehitystä, sijoittamisen kautta.
  En tiedä mitä kaikkea vastuullisen sijoittamisen käsitteeseen tarkalleen kuuluu, mutta voisin kuvitella tällaisten työntekijöiden oikeuksien olevan osa sitä. Tiedätkö onko olemassa vastuullisia rahastoja tai institutionaalisia sijoittajia,jotka välttävät sijoittamasta yhtiöihin, jotka harrastavat syrjintää (vaikka sitä kutsuttaisikiin positiiviseksi syrjinnäksi tai erityiskohteluksi) sekä kriittisen rotuteorian kaltaisten rasististen oppien soveltamista henkilöstön kolutuksissa?

  1. Hahahah, tämä on erinomainen malliesimerkki siitä, että ihmiset pitävät hyvin erilaisia asioita ”vatsuullisina”. On olemassa esim sellaisia ”eettisiä katolilaisia etf-rahastoja”, jotka eivät eettisistä syistä sijoita vaikkapa lääkefirmoihin, jotka valmistavat aborttiin liittyviä lääkkeitä. (On ilmiselvää, että itse en pidä tällaista mitenkään eettisenä.)

   Minä kannatan positiivista syrjintää, jotta maailmasta saataisiin pikkuhiljaa tasa-arvoisempi paikka.

   1. Kalle Pekka
    19.5.2021, 12:19

    Nauraa. Totta, että käsityksiä vastuullisuudesta on tosi monia. Kannattaisitko myös sitä, että naisvaltaisen alan työpaikalla alettaisiin syrjiä naisia, jotta saataisiin nostettua miesten osuus noin puoleen työntekijöistä?

    Itse taas en pidä ihonväriin tai sukupuoleen perustuvaa syrjintää hyvänä tapana edistää tasa-arvoa tai vastuullisuutta.

    Perustuuko luomupuuvillan ekologisuus pienempään veden kulutukseen ja kemikaalittomuuteen verrattuna tavalliseen puuvillaan, koska voisi olettaa tavallisen tuottavan enemmän satoa?

    1. Nyt on pakko kommentoida, että tätä positiivista syrjintäähän siis tapahtuu yhtä lailla juuri siellä naisvaltaisilla aloilla kuten terveydenhuollossa. Mies palkataan ensisijaisesti, jos on yhtä pätevä kuin paikkaa hakenut nainen. Ja, itse terveyden huollossa työskennelleenä, tämä ei ole ihan yksinkertainen juttu, koska se parantaa käytännössä miesten työmarkkina-asemaa ja helpottaa heidän mahdollisuuksiaan esim neuvotella palkasta enemmän kuin naisten. Eli vaikka kannatan tasa-arvon vuoksi tehtävää positiivista syrjintää (mielestäni ontuva termi), niin tapahtuessaan vaikkapa sairaanhoitajien kohdalla, se keikauttaa myös naisvaltaisella alalla puntit miesten voitoksi. Ei siis aivan yksinkertainen asia. (Ymmärrän kyllä jos jotakuta hatuttaa hlökohtaisella tasolla joutua tämän ”syrjinnän” kohteeksi, mutta yhteiskunnallisesti katsoen se on merkittävä keino kohti tasa-arvoa)

     Positiivisesta syrjinnästä yleensä, niin se estää oletetusti asenteellista palkkausta, eikä sille ’valkoiselle hetero(miehelle) ’ ei ole niin iso juttu jäädä palkkaamatta kuin vähemmistöön kuuluvalle. Oletetusti hän saa helpommin jonkun toisen työn, kun esim. maahanmuuttaja, jolle jo haastatteluun pääsy on usein vaikeampaa jo nimeen liitettyjen ennakkoluulojen perusteella.
     Ja, positiivinen syrjintä toteutuu siis tilanteessa, jossa hakijat muuten tasaveroisia. Jos valtaväestöön kuuluva hlö on puolueettomasti katsottuna pätevin, hänet tulee palkata, oli kilpailijoina sitten mitä vähemmistöjä hyvänsä ja yhtä lailla toisin päin.

     Tulipas pitkällinen kannan otto, mutta selvennykseksi vielä, että nimenomaan kannatan tasa-arvoa, en mitään naisten tai muidenkaan ryhmien ylivaltaa tai miesten järjestelmällistä syrjimistä 😀

     1. Kalle Pekka
      31.5.2021, 14:56

      Eikös se naisten positiivinen syrjintä miesvaltaisilla aloilla ihan samalla tavalla käännä puntit naisten eduksi, ja helpota palkkaneuvotteluissa? Vai onko ongelmana vaan se, että miesten asemaa parannetaan työelämässä? Harvemmin Suomessa edes puhutaan miesten aseman parantamisesta mitä tulee työelämään, eikä se kuulu tavoitteena edes tasa-arvolakiin.

      Mun mielestä huomioitavaa on myös se, ettei kuitenkaan niillä naisvaltaisilla aloilla ole samanlaisia ohjelmia, joissa olisi vastaava tavoite saada suunilleen puolet työntekijöistä miehiksi. Tähän liittyen olisi kiinnostava saada myös vastaus Julialta aiemmin esittämään kysymykseeni, mitä hän olisi mieltä, jos sellainen tavoite tulisi jollekin naisvaltaisen alan työpaikalle.

      Kannattaa myös huomata, että sitä asenteellista palkkaamista on miehiä vastaan.

      Mun mielestä kestävin tapa olisi edistää mahdollisuuksien tasa-arvoa ilman kenenkään syrjintää tai erityiskohtelua.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *