Siivoojan palkkaaminen tukee suomalaista työtä

Kaupallinen yhteistyö: Stella

Kuten olen kertonut, meillä käy Stellan siivooja joka toinen viikko siivoamassa kotimme. Neljässä tunnissa hän imuroi, pesee lattiat ja vessan, vaihtaa lakanat, siivoaa keittiön ja jääkaapin sekä vie roskat ja järjestelee meidän tavaroita pieniin hauskoihin pinoihin.

Tykkään Stellasta yrityksenä, se vaikuttaa reilulta työnantajalta.Haastattelin vähän Stellan henkilöstöjohtaja Juhani Kenttälää asiasta. Hän kertoi, että Stellalla on 800 työntekijää ympäri Suomea, isoissa kasvukeskuksissa, kuten Oulussa, Seinäjoella, Uudellamaalla, Tampereella, Kuopiossa ja Turussa. Stella tarjoaa kotisiivousta sekä kotiterveydenhuolloin palveluita.

Yrityksen työntekijät ovat palkkasuhteessa, mikä tarkoittaa sitä, että Stella maksaa heidän työnantajamaksut, tarjoaa työterveyshuollon sekä muut työsuhteen edut ja toimii pitkäjänteisenä työnantajana.

Kyselin myös työntekijöiden viihtyvyydestä, ja Juhani kertoi, että Stella teettää kahdesti vuodessa tyytyväisyyskyselyn työntekijöilleen. Tyytyväisyydestä annetaan arvosana yhdestä viiteen, niin Stellan keskiarvo on järjestäen neljä. Työntekijät ovat siis tyytyväisiä ja tekevät pitkiä uria Stellalla. Tästä tuli hyvä mieli, sillä tuntuu tärkeältä, että omassa kodissa siivoaa ihminen, joka tykkää työstään. (Olen itse toiminut myös aiemmin kotisiivoojana – en tosin tietenkään minään ammattilaisena, mutta kuitenkin – ja tykkäsin siitä itsekin paljon.)

”Työntekijät pitävät vapaudesta ja vastuusta”, Juhani sanoi. Hoiva- ja siivoustyötä nimittäin tehdään ihmisten kodeissa, ja työntekijät voivat itse järjestellä aikataulujaan. Stellalla pyritään siihen, että kodissa kävisi aina tietty sama siivooja. On kivaa, jos vaikka lapsiperheessä käy vuodesta toiseen sama tyyppi, ja lapset kasvavat siinä samalla.

Stellalle on myönnetty avainlippu Suomalaisen Työn Liitto ry:ltä. Avainlipun voi saada yritys, joka tekee työtä tai palvelua Suomessa. Stella on nimenomaan tällainen yritys. Verot maksetaan Suomeen, ja itse asiassa Stellalla on myös suomalainen omistaja. Yrityksen nimittäin omistaa pääomasijoittaja Intera Partners, joka taas on kerännyt rahoituksensa suomalaisilta eläkeyhtiöiltä. Toisin sanoen: Kun Stella tekee voittoa, voitot valuvat suomalaisiin eläkeyhtiöihin ja voitoista maksettavat verot Suomen valtion kassaan – joilla pidetään yllä yhteiskuntamme hyvinvointia. Juuri tällä hetkellä tämä tuntuu mielestäni arvokkaalta.

Puolen vuoden kokemuksella voi sanoa, että olen ollut tosi tyytyväinen Stellan siivouksen laatuun (siivousten jälkeen saa antaa aina arvosanalla ja kirjallisena tekstaripalautteen, johon voi laittaa myös toiveita). Oli myös kiva kuulla, että yritys itsessään on oikein mainio.

Stellalla on muuten nyt aivan superhyvä tarjous: Jos tekee säännöllisen kotisiivouksen sopimuksen ennen juhannusta, saat -50% kolmen kuukauden siivouksista. Tarjous on uusille asiakkaille, siivoukset voi aloittaa vaikka syyskuussa.

Lue myös:

Kotisiivoojan palkkaaminen on jokaisen euron arvoinen

Kommentit (2)
  1. Mä olen myös miettinyt siivoojan hankkimista, että kävisi edes kerran kuukaudessa tai jotain tekemässä juuri suursiivouksen. Jotenkin tuntuu, että varsinkin muksujen kanssa menee niin paljon aikaa päivisin, että siivoukseen ei jää kauheasti aikaa ja toisaalta ei haluaisi käyttää loppuaikaa sitten siivoukseen. Kiva kuulla, että arvot näyttäisivat olevan kohdallaan yrityksellä ja minustakin se on tärkeää valittaessa. Saanko tiedustella paljonko teillä sitten suunnilleen maksaa kuukaudessa nämä kaksi kertaa kun käyvät siivoamassa? Kiitos hyvästä kirjoituksesta.

  2. Tuo on kyllä hyvä, että tuetaan Suomalaista työtä sekä pienyrittäjiä. Ystävänikin perusti hiljattain siivousalan yrityksen ja olen ollut auttelemassa häntä esimerkiki toiminnanohjausjärjestelmän valinnassa sekä markkinointiin liittyvissä jutuissa. Hänellekin tuo asiakaslähtöisyys on todella tärkeää ja hän onkin kertonut, että nauttii työssään eniten juuri siitä kuinka asiakkaisiin kerkeää tutustua vuosien mittaan.

    https://www.atop.fi/ohjelmistot/atop-laatu

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *