Sisustusfilosofiani: keskiarvoteoria

meidän koti.jpg

meidän koti4.jpg

Olen kesän aikana nauranut monesti (hyväntuulisesti, en pilkallisesti!) blogien ”tältä kotini oikeasti näyttää” -postauksille. On ollut ihana fiilistellä kauniita koteja, joissa epäjärjestys tarkoittaa sitä, että ikkunalaudalla on myslikulho. 

Ja heti perään sanon kaihoten, että vielä kolme vuotta sitten minunkin koti oli ihan oikeasti sellainen koti. Olen aina ollut hyvin neuroottinen siisteyden suhteen, ja kaverit ovat voineet paukata meille koska vain, koska meillä on aina ollut siistiä. 

Kunnes.

meidän koti2.jpg

meidän koti3.jpg

meidän koti6.jpg

Lapsi. Vielä vauvavuotena oli helppo pitää hommat siistinä, sillä vietin aikaa niin paljon kotona, että sitä ohimennen siivoskeli menemään. Lisäksi vauva ei hirveästi vielä liikkunut, joten se ei saanut muuta tuhoa aikaiseksi kuin heittää puurot lattialle. Toista on 2,5-vuotiaan kanssa. 

Olemme Tikin kanssa kehitelleet kaikenlaisia nerokkaita kikkoja, joilla kotia saisi inhimillisemmän näköiseksi, kuten kymmenen minuutin siivoussäännön.

meidän koti5.jpg

meidän koti7.jpg

Tämä ei ikävä kyllä ole vielä täysin ratkaissut kotona paikoittain vallitsevaa kaaosta. Siisteysneurootikoille, jotka mietitte, että voiko ihminen hankkia lasta ollenkaan, jos inhoaa sotkua, niin sanon, että sotkuun tottuu. (Tai sitten vain siivoaa ja siivoaa.) Sotku ei häiritse minua enää niin paljon, kunhan aina välillä on siistiä.

Olemme ratkaisseet asian siten, että palkkasimme siivoojan, joka käy joka toinen viikko. Se on hintavaa, mutta öhö öhö, avioero on vielä kalliimpaa.

meidän koti8.jpg

meidän koti9.jpg

Lisäksi haluan, että ystävät voivat edelleen tulla meille käymään koska vain, ei pelkästään silloin, kun siivooja on käynyt. Niinpä olen kehitellyt uuden sisustusfilosofian: Keskiarvoteorian.

Se tarkoittaa sitä, että välillä on todella skeidasta, välillä taas tip top siistiä. Ja sitten toivotaan, että ystävät käyvät kylässä niin usein, että näkevät asunnon molemmissa kunnoissa (tai siis ainakin siistinä). Sitten niille ei tule sellaista oloa, että elän saastassa aina

 

Lue myös:

Kymmenen minuutin siivoussääntö

Rätti pitää leikata puoliksi

 

 

FACEBOOK // INSTAGRAM // BLOGLOVIN

 

Kommentit (15)
  1. Meillä on yleensä puhdasta, mutta sekaista. Lattioilla ei ole pölyä ja roskaa, mutta paikat ovat sekaisin.
    Onko teillä sellaista paikkaa, johon aina kertyy siihen kuulumatonta tavaraa? Meillä on muutama tuollainen paikka, ne pitää tyhjentää päivittäin, niin näyttää taas siistiltä. Mä yleensä laitan paikat kuntoon ennen nukkumaanmenoa, mies tulee sen jälkeen ja syö iltapalaa ja valtaa sohvan. Aamulla ei sitten enää olekaan kaikki tip top. Se vähän ärsyttää, mutta kai se mieskin siellä saa asua.
    Niin ja hei, koululainen ei enää sotke samalla tavalla kuin 2,5-vuotias, se sotkee vähemmän tai enemmän, riippuu leikeistä. Mutta sitä voi vaatia korjaamaan leikit pois lattioilta ennen nukkumaan menoa, 2,5-vuotiasta pitää auttaa :))

  2. Syntymäpäiväpaketista kuoriutui aamulla kirjoittamasi kirja. En ole ollenkaan kiinnostunut raha-asioista, mikä on varmaan se syy miksi puolisoni kirjan hommasi. 😀 Rupean mielenkiinnolla lukemaan, luotan siihen, että sinun kirjassasi asiat on esitetty mielenkiintoisesti ja selkeästi!

    1. Kiitos!!! <3 ihanasti sanottu!!!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *