Statement-haalari

Juliaihminen

 

Olin tuossa yksi päivä vähän kattelemassa babyjuttuja kirppiksellä Turussa. Kävi ilmi, että lastenvaatteet ovat sairaalloisen sukupuolittuneita. Ja muutenkin osa aika sairaanloisia. Tässä pari esimerkkiä näkemästäni:

”50 % äiti 50 % isi” -paidasta puuttuu käsittääkseni teksti: ”Captain Obvious reporting for duty!” Vai onko tuossa sittenkin aistittavissa jotain epätoivoista todistelua?

Ja mielestäni tuommoinen Hello Kitty -pehmolelupää roikkumassa ihmisen vatsasta on selkeä intertekstuaalinen viittaus siihen South Parkin terveydenhoitajaan, jonka poskesta kasvaa sen kuollut kasonen sikiönä. Ei lupaile kovinkaan hyvää mielenterveyttä lapselle, jos sen mama laittaa sen vaatetuksen ilmentämään jotain noin groteskia jo noin pienenä.

I <3 Dad. En lähtisi tekemään noin pienen ihmisen kohdalla tuollaisia jyrkkiä johtopäätöksiä. Mistä sitä tietää, vaikka se vihaisi isäänsä? Ei kenenkään tunteita voi pakottaa.

Mutta löysin mä sieltä semmoset ihanat pupupöksyt eurolla! Mun babyllä on housut! Niin se omaisuus vaan lähtee kertymään!

 

Kommentit

vieraileva possu (Ei varmistettu)

Kummitytön äiti oli jostain löytänyt Bye bye Kitty merkkisen väskyn. Musta siinä oli ideaa tuon hellon vastapainoksi!

Suvi55

Sitä vaan jotenkin jäi tuijottamaan tota Hello Kittyä. Sillee suu vähän auki ja silmät vähä enemmän levällään. Miten tommonen vaate voi olla millään tavalla mukava pienen lapsen päällä kun joku joko painaa, roikkuu ja heiluu mahan kohdalla aina kun liikkuu?!

Ei olisi mukavaa aikuisellakaan ja lapsi nyt reagoi vielä voimakkaammin - tullut todettua ainakin veljen tuoretta vauvaa seuraillessa, kun kaikki vaatteisiin liittyvä ahistaa suuresti jos niitä nyitään mihinkä suuntaan. Tai ehkä se on vaan nudisti jo syntymästään asti.

Juliaihminen
Juliaihminen

Jep, oman pään kokoinen pehmopää roikkumassa vatsasta. Ehkä sopisi Alexander McQueenin mallistoon.

Laura T.
M O L

En ole tähän päivään mennessä halunnut mitään Hello Kitty-asiaa, mutta nyt kiinnostaa. Aikuisten koossa. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Lupaat mennä siinä asusssta luovan kirjoittamisen kurssillesi, niin mä lupaan teettää sulle sen haalarin - aikuisten koossa.

Juliaihminen
Juliaihminen

Toi on niin sua Mari! Etenkin näkisin sut tuossa asussa vetämässä juoksutreenejä paavi nurmi -stadionilla.

marile

Kyllä. :-D Erityisesti "arvostan" sanaa onsie...

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Kyllä, osa lasten vaatteista on sukupuolittuneita (tytöille prinsessoja ja pojille robotteja). Osa vaatteista ei. Jos ei pidä niistä sukupuolittuneista (joista kyllä moni tykkää kovastikin, sen verran paljon niitä on myynnissä), voi ostaa aika huoletta monestakin paikasta niitä ei-sukupuolittuneita. Ihan vaikka Prismasta löytyy sekä pinkkiä että vaaleensinistä että vihreetä että keltasta että mitä nyt vaan. Ja lisäksi on sitten monia muita merkkejä. 

Mun on vaikea käsittää että miksi se on monelle niin suuri ongelma että niitä sukupuolittuneita vaatteita, kun muitakin kerran on? Äänestää voi jaloillaan/lompakollaan, ja jos vaikka lähiprisman valikoima ärsyttää, voi yhteyttä ottaa vaikka sinne. Vai mitä?

Toi hellokittypehmopää menee kyllä kategoriaan "mitähelvettiänyt"-lastenvaatteet :D

Erin (Ei varmistettu)

Samaa mieltä kanssasi. En jaksa murehtia ja pohtia paljon sitä että vaatteet on erikseen sekä tytöille että pojille suunntautta. AIkuistenkin vaatteita on ihan paskoja tarjolla ja sairaita. Ja enpä usko että vauva rikki menee vaikka sillä lukisi paidassa "minä olen tyttö ja ylpeä siitä!". Vaikka olen todellakin avarakatseinen ja antaa kaikkien kukkien kukkia tyyppi niin tätä sukupuoli hässäkkää mä en tajua. En sano omille lapsille että pojat sitä ja tytöt tätä - tuen molempie persoonia ja vaatteet löytyy niille suunnatuista osastoilta (eikä ole lapset valittanut).

Mistä tiedät ettei lapsesi vihaa myös sinua äitiä? Melkoisen vaikea elämä taitaa olla jos pohtii hmmmm. mitähän lapseni (vauva) ajattelee? Mistä tietää (kerta noi pitkälle lähtee miettii) ettei lapsi häpeä aikuisena lapsuuden kuvia kun äiti puki minut ihan tytön näköiseksi vaikka olen superhetero homoje vihaaja uros, vaikka äiti ei erota tyttöjä ja poikia toisista.

P.s Pääkallo paidat on kuvottavia. Mutta tärkeintä taitaa kuitenkin olla rakkaus eikä vaatteet. Ja eiköhän nuo vaatteet o vain kiva humoristisia eikä satuta lasta. Ihmeen helppo elämä ihmisillä kun miettii että mikähän on kenenkin sukupuoli. (ooo pippeli on miehillä ja pillu naisilla ja jos ne on mennyt vikaa niin eiköhän se selviä joskus).

Munkki P (Ei varmistettu)

Olen vähän eri mieltä siitä, että ei-sukupuolittuneita vaatteita olisi näppärää löytää mistä tahansa (ellei sitten ole valmis maksamaan itseään kipeäksi tai on aikaa kaivaa ja tonkia). Esim täällä Helsingin keskustassa ulkovaatteissa perus "markettimerkeissä", Lindexissä ja H&amp;M:ssa on tarjolla vain punainen ja sininen haalari, pinkki ja vaaleansininen jne. Yksittäisiä vihreitä bodyja, keltaisia housuja, kissakuosia ja raitaa jne tietysti löytyy, mutta kyllä tämä äiti on saanut metsästää kissojen ja koirien kanssa löytääkseen pojalleen jonkun muun kuin sinisen tai harmaan haalarin (joka ei sit olis pinkki). Reimalla esim. kaikki keltaiset talvihaalarit loppuivat heti, neutraaleille väreille olisi siis kysyntää. Tämä on tietty tyyli- ja makuasia, en ehkä itsekään tykkää pukeutua vaaleanpunaiseen ja muihin "naisten väreihin" vaan sukupuolineutraalimmin mustaan enkä edes käytä korkokenkiä.

2 v poikani, joka käyttää serkkutytöltä perittyä värikästä raitahaalaria on itse innostunut autoista ja rakastaa myös vaaleanpunaisia nukenvaunuja. Jos hän innostuu pian Hello Kittystä tai Puuha-Petestä, saamansa pitää. Taaperona ja vauvana kuitenkin minulla on "valta" olla määrittelemättä häntä pitämään vain autoista tai hörselöstä tai rakastamaan minua tai ketään muutakaan bodynsa tekstissä.

Toisaalta myöskään aikuisten huumoripaidat eivät naurata, olen siis tosikko :D

sanumaria
Etkaisäänymuavarte

Mä uskon siihen että se kaupan valikoima muuttuu, kun sitä pyytää muuttumaan. Meillä on just Lindexiltä sellaset harmaat välikausihaalarit, joissa on tähtiä. Tietty nää alkaa mennä jo mielipideasioiksi, joissa ei oikeastaan oo oikeeta eikä väärää, mutta ite koen ainoostaan ne pinkit/vaaleensiniset/paidat joihin on painettu kravatti/paidat joissa on prinsessoja sellaisiksi sukupuolittuneiksi. Mutta sekin tulee ihan omasta päästä, ihan mainiosti tyttö voi pitää paitaa jossa on robotti ja poika paitaa jossa on joku hörsöisä kissanpentu. 

Jos sen oman lempiliikkeen valikoima ei tunnu kivalta, pitää vaan sitkeesti pyytää jotain muunlaista. Sisäänostajat ostaa sitä mikä myy.

Ei pinkkiä kiitos... (Ei varmistettu)

En osaa sanoa, mikä tilanne nyt tällä hetkellä on, mutta vuosi sitten etsin kaverin tyttärelle joululahjaa ja sillon ei kyllä todellakaan ainakaan meidän Prismasta tai Citymarketista löytynyt vaatteita kun pinkkinä ja vaaleensinisenä. Olin aika pölmästynyt, kun olin kuvitellut että tää vauhkoominen lasten vaatteiden sukupuolittumisesta on pahasti liioteltua. Mutta toivottavasti tilanne sitten on parantunut....

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Heh, kun rupesin lukemaan postausta, olin varma, että oot käynyt Turun Pikku-Siilissä ja läväytät kuvaan jonkun meidän siellä tällä hetkellä myynnissä olevista ihanuuksista. Siellä on mm. yhdet sen verran pinkit glitterröyhelöpöksyt, jotka on saatu lahjaksi, että oksat pois.

Mun vanhemmat toi taas tässä taannoin ison läjän lastenvaatteita Bostonista ja rupesin niitä katsellessani miettimään, että on aika hauskaa, miten lastenvaatteisiin voi tosiaan silmää räpäyttämättä painaa mitä vain latteuksia perheenjäsenistä (lasten tuliaispaidoissa hehkutetaan niin äitiä, isää, siskoa, perhettä kuin isovanhempiakin - hauskin on ehkä paita, joka julistaa kuopuksemme tykkäävän mummistaan enemmän kuin kuppikakuista). 

Mutta mä oon kyllä surutta pukenut niitä molemmille lapsille, onhan se nyt aika ihanaa, että taaperomme paidassa kerrotaan, miten hän rakastaa suukkoja äidiltä. Koska ainakin toistaiseksi se niitä rakastaa. 

Juliaihminen
Juliaihminen

Hahah, rehellisyyden nimissä sanottakoon, että meikkiksellä tulee usein käytäntö eka, staili toka.

Siksi pukeudun esim kotona I <3 Tangomarkkinat -paitaan. Ja mun bebe pukeutuu luultavasti kanssa, jos se saa ilmaiseksi tai lahjaksi jostain I <3 Tangomarkkinat -paidan.

Toisaalta, jos nyt totta puhutaan, niin hei, mä kyllä pidän Tangomarkkinoista. Aina on ollut hauskaa, kun tangokadulla olen laittanut jalalla koreaksi!

Veera Katariina
barbamama

MIKSI MIULTA MENEE KAIKKI TÄRKEIMMÄT ASIAT ELÄMÄSSÄ KOKO AJAN OHI niinkuin esimerkiksi tämä sinun suuri lisääntymisuutinen?! 

Näin tän postauksen jossain facebookissa nostettuna ja ajattelin heti että tottahan nyt juliaihminen saa nerokkaan idean ryhtyä huumorivitsillä mammabloggaamaan ilman lasta, ihan vaan koska miksipä ei. Mutta ei! Tämä onkin totisinta totta! MAHTAVAA! Onneksi olkoon !!!!! <3

Juliaihminen
Juliaihminen

Kiitos ihana Veera <3

Mä olen kyllä männävuosina miettinyt kieltämättä mammablogin perustamista, josta vähitellen salakavalasti kävisi ilmi, että käyn lattemamma-brunsseilla baby born -nuken kanssa. Mut nyt ei tartte! Jee! :)

Kommentoi