Suolalamppu muistuttaa mammasta

suolalamppu.jpg

Yksi mun aamurutiineista on laittaa keittiössä päälle suolakivilamppu, etenkin nyt kun Mordorista saapunut pimeä on laskeutunut yllemme. Suolalampun sanotaan puhdistavan ilmaa, ja sen teho perustuu suolalamppuvalmistajan mukaan siihen, että ”suolalamput vapauttavat negatiivisia ioneita, jotka neutralisoivat sähkölaitteiden tuottamia positiivisia ioneita”.  

Mulla ei ole minkäänlaista tietoa siitä, pitääkö tämä paikkaansa eikä sillä ole oikeastaan väliäkään. Mulle suolalampusta tulee tosi hyvä fiilis siksi, että tämä on meidän äbän vanha suolalamppu, jonka sain häneltä. Hän nimittäin ei tarvitse sitä enää, koska hänellä on käytössään hänen äitinsä, eli mun rakkaan mammani suolalamppu. Se oli sillä vanhainkodissa pitkään käytössä ennen kuin mamma kuoli kolme vuotta sitten.

Äbä sanoi, että hän ei tykkää käydä haudalla eikä koe sitä oikein omaksi tavakseen muistella omaa äitiään. Ei se hautapaikka merkkannut mun mammalle mitään tämän eläessä. Sen sijaan suolalampun polttaminen tuo mukavalla tavalla mamman mieleen, sekä äbälle että minulle.

suolalamppu2.jpg

Nyt, kun äbällä on mamman suolalamppu ja mulla taas äbän suolalamppu, niin koen olevani osa jonkinmoista sukupolvien ketjua. Olen itse vankka tieteeseen uskova ihminen, mutta aina välillä päästän pienen hihhulin sisimmässäni heräämään ja alan fiilistellä jotain suolalamppumeininkejä tai vaikka reikihoitoja.

Tämä taitaa olla juurikin peruja humanisti-mammaltani, joka uskoi vahvasti tiitriiöljyyn (herra isä, mä googlasin tuon tuotteen kirjoitusasun äsken elämässäni ekaa kertaa ja tajusin, että sehän on oikeasti tea tree -öljy eikä tiitrii!) sekä kaikenlaiseen luonnonmukaiseen. Kuten olen kertonut, hänen uskomuksensa sekä pelasti mun äitini että johti lopulta meidän hänen heikkenemiseen. Länsimaisella lääketieteellä on paikkansa maailmassa!

Mutta niin on suolakivilampuillakin. Ja tämän yhden paikka on meidän keittiön ikkunalaudalla. Aina kun sytytän sen, mulle tulee lämmin olo.

 

Onko teillä jotain omia tapoja muistella edesmenneitä rakkaitanne? 

 

 

Lue myös:

Talidomidi ei onneksi osunut kohdalle

 

JULIAIHMINEN FACEBOOKISSA

 

Kommentit (18)
  1. Mä tajusin saman kans just joku vuosi sitten, kun menin ostamaan Bodyshopista tiitrii-kasvojenpesuainetta lol! Sillä kun pesen iltaisin naaman, ajattelen mammaa <3 T. Tiitrii4eva.

    1. Tiitrii tuoksuu jumalaiselta!!!

  2. ”Kuten olen kertonut, hänen uskomuksensa sekä pelasti mun äitini että johti lopulta meidän hänen heikkenemiseen.” ai mitä?

    1. Mamma kieläytyi verenpainelääkityksestä, koska tohtori Tolonen oli sanonut, että ensin tulee verenpainelääkitys ja sitten hauta. Hän uskoi enemmn valkosipuliin. Hän kuoli aivoverenvuotoihin 84-vuotiaana suonet niin ahtaina, että niissä ei enää oikein veri virrannut.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *